Şimdi Ara

Fernando Alonso mu Kimi Raikkonen mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok pit yönetimi katletti şöyle oldu böyle oldu. Herşey ortada fazla yormayın kendinizi. Alonso hayranı olarak değil konuya objektif bakan birisi olarak söylüyorum. Ne yapsanız da ne etsenizde Alonso nun yeteneğine ve muhtemelen pistteki en iyi pilot olmasına gölge getiremezsiniz. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.

    İşin gerçeği bu. 2003 ten bu yana Alonso yu izlerim. Tabi onunla yarışan tüm pilotlarında ne yaptığını bilirim. Yıllar şahit. Yollar şahit. Alonso yu sevmeyen ama fanatik davranmak yerine gerçeği söyleyen insanlarda bunu dile getiriyorlar. Çok şey yapmanıza gerek yok. Bi an kendinizi fanatiklikten kurtarın hiçbir pilotun taraftarı olmadığınızı düşünün. Hatta F1 e biraz uzaktan bir kuş bakışı yapın ve geçen yılları yarışları iyi düşünün. Kabullenmeye bilirsiniz ama gerçek ortada.

    Bu yorumu istediğiniz kadar eksi oy verin. Geleceğinide biliyorum ama buda değiştirmez gerçeği. Umurumda da değil. Gerçeği söyler gerekirse en beğenilmeyen yoruma sahip olurum. Herkesi memnun edecek yazı yazmaktansa bunu seve seve yaparım.

    İyi ki varsın Alonso. Ve sen F1 deki en iyi pilotsun. Her takım patronunun sahip olmak istediği.




  • raikkonen mclarene geldiğinde çok heyecanlanmıştım ve yeni hakkinen olur mu diye merak etmiştim. hız konusunda çok yaklaşmıştı diyebilirim. hele altındaki kağnı gibi araçla michael ın sadece 2 puan gerisinde kalması da büyük olaydı ki o sene yaşadığı şansızlıklar belkide hiçbir pilotun başına gelmemişti.

    ispanya 2003 te sıralamalarda yaşadığı problem nedeniyle son sıradan başlayacaktı. takım pit yolunu seçmeyip son sırada başlayarak start ile sıra kazanmak isteyince hiç kimsenin aklından geçmeyecek bir şekilde rai yarış dışı kaldı.




    o sezon daha bir çok yarışta şanssız anlar yaşadı. ama sadece 2 puan ile şampiyonluk kaçtı.

    bir sonraki sezon da almanya hockenheim 2004 michealın hemen arkasında idi ve geçmek için yanaşıyordu. start düzlüğünün sonunda fren noktası civarında arka kanat koptu ve araç durdurulamaz bir şekilde dümdüz kum havuzunun sonundaki lastik bariyerlere çarptı. böyle bir şanssızlık kimsede olamaz.



    alonsoyu ise renault yıllarında sürüş tarzı nedeniyle hiç sevemedim. hatta nefret eder noktaya geldim. altında yarış kazanacak araç varken ve 1. bitirme ihtimali varken o dönem getirilen puan sistemi nedeniyle sırf 2 puan için zorlamaya gerek değmez şeklinde yarışması bende nefret oluşturdu. nefret etmemin en büyük nedeni onda kazanacak yeteneği görmem ama bunu kullanmaması idi. yoksa kesinlikle çok iyi pilot ki artık 1 puan için bile neler yaptığını görüyoruz.

    kimi ya da fernando demeyeceğim ben. ama benim için bir f1 pilotu pistte kendini kısıtlamadan her an % 110 vermeli. yarış ruhunu sonuna kadar yansıtmalı. ufak puan hesaplamalarına girmemeli. belki de izlediğim dönemi ele alırsam bu nedenle hakkinenin yeri bende ayrıdır. tamam belki de bu nedenle bir çok puan kaybetti ama yarışmacı ruhunu bize her zaman gösterdi. açıkçası o hakkinen şimdi mercedeste olsa bu hız farkını düşününce diğer tüm takım pilotlarına birçok yarış tur bindirirdi. bir sevdiğim özelliği de kimse ile münakaşa içine girmemesi ve hep kendi işini yapması idi. gerçek buz adam. michael ile şampiyonluk kovalarken michael hakkinen ile değil de hep coulthard ile dalaşırdı. hakkinen hep ayrı dururdu. o zamanlar çok harikaydı. kurallar yine o zamanki gibi olsa f1 aynı heyecanla izlenirdi eminim.




  • Tqbiki kimi ( kimi r. Faniyim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün öğrenmiş olduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antilop Emmi

    Formula 1 i 10 senedir izleyen biri olarak Fernando Alonso! Bana bu sporu sevdiren insan.Duble şampiyonluk formunu bir daha yakalayamayacak belki de ama Saygı duymayan f1 ci kördür!

    Bana göre Alonso şampiyon olduğu yıllara oranla çok daha iyi şuanda. Sorun arabada. 2012 ve 2010 sezonları Alonso'nun en iyi sezonlarıydı. 2010'da takıma yeni geldiği için başlarda tutuktu. 2012'de belkide hatasız bir sürüş sergiledi. O sene ki performansı gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu performanslarından biridir. Çünkü sene başında o Ferrari için hedef 1 yarış kazanmak olarak gösteriliyordu.
  • Kimi Raikkonen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alonsoyu Reno yıllarında sevmedim. Hiç çaba sarf etmiyordu diyenler 2003 ve 2004 yıllarını hatırlasınlar. Adam resmen yardırıyordu. Ama baktıki böyle çılgıncasına yarışmakla olmuyor bu iş en iyisi puan odaklı yarışalım dedi reno takımı. Ama yinede şampiyon olduğu yıllardaki mücadeleleride hiç yabana atılmaz. Hiç pesetmemiştir. Ayrıca bazı yanlış bilgilere sahip bir kısım arkadaşlarımız. Rai ile çekiştiği dönemde galibiyet olarak ondan geri kalmamıştır. Bakınız Çin GP.
  • Alonso fanboyları basmış la konuyu Onu bunu bilmem de Raikkonen kadar şanssızı yoktur. 2007'ye kadar az uğraşmadı.
  • alo yu tek geçerim ama bu demek değil ki rai kötü pilot.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [simage][/simage]
     Fernando Alonso mu Kimi Raikkonen mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimi Raikkonen...
  • Eski konu ama yorum yazmadan geçemedim. Sanırım Kimi bir tık önde.
  • Kimi hızlı otomobillerle iyi sonuçlar alabilen ve motive olabilen bir pilot.Diğer türlü büyük odaklanma sorunları yaşıyor.Tıpkı Vettel gibi.Alonso ise hangi otomobilde olursa olsun maksimumu çıkaran bir pilot.Bu açıdan Alonso kesinlikle öndedir.Bu yıl iki pilotun aynı takımda gösterdikleri performanslar da Alonsonun önde olduğunu göstermiştir.
  • 2sinde de çok formda olduğu doneme gelsek , f1 inanılmaz zevkli olur hele de araç güçleri de hemen hemen eşitse ,değmeyin seyir keyifine , iki pilotunda çok güçlü olduğunu yönler var kimi buz gibi soğukkanlı mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiği aracı verdiğin zaman Raikkonen eline su dökemez ama Alonso da her türlü olumsuzlukta bile savaşıyor.Sonucu bu sene görücez bakalım :)
  • Şu an F1 klasmanında Alonso'nun eline su dökebilecek bir pilot yok.
  • Birisi Ferrari'nin son şampiyonudur, birisi ise eski Ferrari pilotu. Alonso'nun en parlak yılları 2004-2005-2006-2012'dir, kalan yıllarda sadece tutunmak için araba sürdü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki Alonso

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Kimi derim.
    Aslında artık pek takip etmiyorum. Gerek yayıncı kuruluş dolayısıyla izleyememe gerekse araçların tipini, karakteristliğini sevmemekten ötürü. Ve bazı kurallar çok saçma. Örneğin geçilecek olan aracın DRS açamama yassağı gibi.
    Eski tadı kalmadı. NTV yayınladığında gerçekten çok güzel oluyordu. Büyük zevkle izliyordum. Sonra ilk önce araçlar değişti ve berbat bir şekil aldılar. Hele o spoiler yok mu.Elle büzüştürülmüş gibi. Aracların arka tarafları çok kötü. Motor seside barbat V6 motor sinek vızırtısından beter kulağımı çok tırmalıyor motor sanki grip olmuş gibi. Şuan ki araçlar hiç çekici gelmiyor en güzel araçlar R26 ve f2007 idi. Toyatanın aracıda çok güzeldi.
    Birde şu yakıt olayı geri gelmeli bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmix -- 8 Şubat 2015; 12:18:27 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.