Şimdi Ara

Ferrari Ciddi Motor Sorunları Yaşıyor Olabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kimi Raikkonen Barselona’daki beşinci test gününün çoğunu garajda geçirdi. Bu kez programı bölen sorun vites kutusu arızasıydı.

    Ancak AMuS’a göre Ferrari’nin başı ciddi motor sorunları ile belada.

    Bugün Raikkonen ancak 72 tur atabildi ve bu sadece Rio Haryanto ve Esteban Gutierrez’den fazla. Sabah Ferrari’nin aerodinami ölçümleri için kullanıldı, Ferrari aracına güveniyor olmalı ki bugün çok az yeni parça görüldü.

    Küçük güncellemeler

    SF16-H beşinci güne ön kanat kenar plakaları ve difüzördeki küçük değişiklikler ile başladı. Mercedes ise arka kanat güncellemeleri deniyor.

    Çarşamba günü W07’ye yeni bir kanat gelecek. Raikkonen orta hamurla 1:24.836 yapabilirken Nico Rosberg aynı lastikle 1:24.329 yaptı ve bu yarım saniye kadar daha iyi bir derece.



    Bu farka rağmen Raikkonen iyimser konuşuyor: “Araç iyi hissettiriyor ve bu iyi bir pakete sahip olduğumuzun bir göstergesi. Elbette daha fazla tur atmak isterdik, ancak bunu hiçbir zaman planlamadık. Mercedes kendi programını uyguluyor, biz kendimizinkini.”

    Vettel’e yeni motor

    Ferrari’nin en büyük sorunu tur zamanı değil. Araçları garajda çok uzun süre kalıyor. Raikkonen yolda kaldıktan sonra iki saat garajdan çıkamadı. Aracın vites kutusunun sekizinci viteste takılı kaldığı söylendi.

    Testlerin beşinci günü geçen haftayı andırıyor. Ferrari şimdiye kadar Mercedes’in kat ettiği mesafenin yarısını yapabildi.

    Ferrari çoğu zaman sessiz kalmayı tercih ediyor, ancak söylentiler takımın ilk test haftasında şimdiden üç motor kullandığı yönünde.

    Belirli güç aralığında ciddi titreşimler olduğu söyleniyor. Bununla birlikte Ferrari pilotlarının gücü kısılmış motor ile piste çıktığı iddia ediliyor. Müşteri takımları da daha iyi durumda değil.

    Ancak Ferrari bu konu üzerinde çalışıyor. Sebastian Vettel’in Çarşamba günü güncellenmiş bir motor ile piste çıkacağı söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 1 Mart 2016; 23:37:38 >







  • Bu sene hangi takim iyi? Mercedes mi acaba? Sezon öncesi takip eden arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Bu sene hangi takim iyi? Mercedes mi acaba? Sezon öncesi takip eden arkadaşlar bilgi verirse iyi olur.

    Mercedes medium lastiklerde daha iyi. Ferrari'de yumuşak lastiklerde hızlı görünüyor. İyi bir mücadele görebiliriz yani bu sene. Mclaren da yine son sıralarda yer alacak gibi gözüküyor, düzlük hızı kötü arabanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari bu sene bizi yakalamış olabilir dedi rosberg.
    Şunu da okumanızı tavsiye ederim.Gerçek çıkarsa harika.
    http://turkiyef1.com/haberler/40809/raikkonen-in-dikkatlerden-kacan-turu-ferrari-nin-gercek-hizinin-gostergesi-mi.html

    Şuna da bakabilirsiniz

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/145954-analiz-mercedes-ve-ferrarinin-2016-f1-testleri-yaris-simulasyonlari.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeslaSpaceX -- 5 Mart 2016; 22:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ferrari ve motor sorununu aynı cümle içinde kullanmak biraz garip geliyor. Alıştığımız durum değil. Gerçeği yansıttığını düşünmüyorum. Takımların durumuna gelirsek her şey sezon içi gelişime bakar. Sezon öncesi ferrari'nin gelişme gösterdiği belli oluyor ancak mercedes'i geçecek düzeyde değil. Hâlâ üzerinde çalışmaları lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk yarış çok önemli, vettel rüzgarı arkasına aldığı zaman onu kimse durduramaz. önde gitmeyi çok seviyor fakat geriden gelip yarış kazanma veya geriden gelip puan farkını kapatıp şampiyon olması zor..
  • Ferrarinin dayanıklılık sorunu yaşayacağını sanmıyorum.İlerleme yaptıkları ortada ama Mercedes seviyesinde değiller.Diğerlerinin Mercedesi yakalamak için en büyük şansları büyük değişikliğe gidilecek 2017 sezonu olacaktır.Eğer aynı konsantrasyonda olursa bu yılda Hamiltonu durdurmak çok zor.
  • tyrant, Alonso sanpiyonlugu kime kaptirdi idi? Puanda Vettel geridende gelir gecer. Dikkatli yorum yapin. eskilerde kaldi eski vettel....
    Ferrari nin bi 1000km garantili motor yapmasi lazim 300km dayanir da iste cenabet rai ye dayanmaz... Bakalim guc unitesinde ariza veren parca hangisi.
    Elindeki yarışı verdi Merso ya Ferrari...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Vettel iyi bir pilot ama şampiyon oluduğu sezonların aracı baskın arabalardı. Üstüne rakibi Alonso'nun kullandığı araç Redbull dışında McLaren'in gerisinde ve Mercedes ile Lotus'la denk bir araçtı. Alonso o yıllarda en hızlı ikinci araç olan McLaren'de olsa farkı kapatması zordu.

    Vettel'in şampiyonluk yarışında zor durumlar yaşadığını pek göremedik. Hamilton'da iki senedir övgüye değer şampyionluklar kazanmadı.
  • İddialar doğruymuş. İlk hafta Raikkonen'den sonra bu hafta da Vettel henüz formasyon turu atarken motor sorunuyla aracı kenara çekti. Dayanıklılık konusunda rekorlar kıran bir aracı bu hale nasıl getirdiler merak konusu. Geçen seneki otomobil daha iyiydi sanki. 4 yıl önceki McLaren'in teknik ekibini bünyeye mi kattınız ne yaptınız? Bu seneki Ferrari'den memnun değilim beklentim daha fazlaydı.
  • 2014-2015 Sezonunda digiturk'ün yayın haklarına sahip olması sebebiyle izleyemiyordum ancak ondan önceki senelerde Ferrari'nin bariz bir yavaşlığı olduğunu herkes görebiliyordu. Alonso da Ferrari'deyken bundan sıkça şikayet ediyordu. Avustralya'da Vettel'in 3. olması şaşırtmamıştı şayet kendisi bana kalırsa Schumacher'den sonra tarihin gördüğü en iyi F1 pilotuydu ancak bugün Raikkonen'in 2. olması beni gerçekten şaşırttı her ne kadar Hamilton yarış başında göbekten darbe alıp yarışta büyük bir yara almış olsa da aradaki fark gerçekten yadırganamayacak kadar büyüktü ve bana kalırsa Ferrari aracını diğer araçlarla ve 2013 sezonuyla oranlarsak çok daha hızlı ve çevik bir hale getirmiş ama dayanıklılık konusundaki zaafiyetlerini zaman daha net gösterecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.