Şimdi Ara

Ferrari : F1'den çıkabiliriz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Luca baya dolmuş

    İtalya'nın Maranello komününde bulunan ofisinde bu hafta bir röportaj veren Ferrari'nin başkanı Luca di Montezemolo, F1 organizatörlerine karşı memnuniyetsizliğini açığa vururken şirketin bunun yerine spor otomobilleri yarışına katılabileceğini söyledi.

    Maranello açıklamasında, "Formula 1 çalışmıyor. F1 düşüşte çünkü [Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA)] insanların bu yarışı heyecan için izlediğini unuttu. Hadi ama, kimse bu yarışı etkinlik olarak izlemiyor" dedi.

    FIA konuyla ilgili yorum istediğimize yanıt vermedi. Montezemolo konuşmasında henüz kesin bir karar vermediklerinin de altını çizdi. Ferrari'nin yarış takımının internet sayfası üzerinden Cuma günü yayınlanan açıklamada, "Medyanın bazı unsurları Montezemolo'nun ifadelerini çarpıttı." denildi. Açıklamada Ferrari'nin F1'i bırakacağını söylemenin "biraz zorlama" olduğu belirtilirken Montezemolo'nun konuşmasında "24 saat yarışına benzersiz bir ilgi olduğunu" söylediğine de dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, "Ferrari'yi her iki alanda yarışmadan alı koyacak bir durum yok" denildi.

    Scuderia Ferrari rakımının FIA ile çatışması iyi biliniyor ve uzun süredir devam ediyor. Şu anki ihtilafın nedeni F1'de 2014 yılı için yeni getirilen kurallar. Yeni kurallar daha çevre dostu ve katılımcılar için uygun fiyatlı bir sporu hedefliyor. Kurallar motor sayısına, lastiklere ve diğer teknik kaynaklara sınırlamalar getiriyor.

    Özellikle Montezemolo, sezon boyunca motor geliştirmeyi yasaklayan kurala karşı çıkıyor. Bu kurar nedeniyle Ferrari yarışta üçüncü sırada bulunuyor. Montezemolo konuşmasında hayal kırıklığına uğramış bir şekilde, "Motora dokunamıyor muyuz?" şeklinde bir soru da yöneltti.

    Montezemolo, yeni motorların sesini sınırlandırılmasından da şikayetçi. Montezemolo, "İnsanlar yarışı eğlenmek için izliyor. Kimse sürücünün benzinden ya da lastiklerden tasarruf ettiğini görmek istemez. İzleyiciler sürücüleri buradan oraya iten şeyler görmek ister. Bu bir spor evet ancak ayrıca bir şov" dedi.

    Montezemolo bunun yerine en geç 2020 yılına kadar şirketin Le Mans'takine benzer bir yarışa katılabileceğini de ifade etti. Ferrari daha önce 1947 yılından 1973 yılına kadar spor otomobilleri yarışında yer almış, Le Mans'ı dokuz kez kazanmış ancak şirketin kurucusu Enzo Ferrari'nin kaynaklarını F1'e yoğunlaştırma kararı almasının ardından 1972 yılının sonunda bu spordan çekilmişti. Ferrari yarım yüzyıldan fazla bir süredir Grand Prix'te yer alıyor.

    Umarım çıkarlar

    Le Mans LM P1'e bekleriz







  • Motor gelişimini durdurmak kadar saçma bir kural olamaz. F1 in doğasına aykırı.
  • Kac senedir tadı yoktu zaten. Onlar da çıksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIA için F1'de önemli olan para kazanıp borusunu öttürmek.

    Rekabet,gelişim,gösteri ve spor kısmını neredeyse yok ettiler. Umarım eski ruhu kaybetmemiş takımlar bu sahneden çekilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski tadı tuzu yok istanbuldaki ilk yarıştaki sesleri ömrümün sonuna dek unutmayacağım.
  • Luca her sene geride kalmaya başlayınca atar böyle boş boş,motorsporlarının zirvesidir F1, her ne kadar son yıllarda cazibesini yitirse de. Diğer serilerde gelecek başarılar kimsenin umurunda olmaz ama bir F1 şampiyonluğu başkadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makturk42

    Luca her sene geride kalmaya başlayınca atar böyle boş boş,motorsporlarının zirvesidir F1, her ne kadar son yıllarda cazibesini yitirse de. Diğer serilerde gelecek başarılar kimsenin umurunda olmaz ama bir F1 şampiyonluğu başkadır.

    GP2 araçlarıyla 2-3 sn oynuyor tur zamanları, bu mu zirve? Ne adam gibi rekabet var ne görsellik. 2000-2009 arası bütün Avustralya yarışlarını izlemek için sabahın 5 inde kalktım, şimdi yarısında kapatıyorum. Araçların şekli, burunları bi tuhaf, insanı heyecanlandıran sesten eser yok. Moto GP kaldı bir tek, ona dokunmasalar bari.
  • F1 eski tadı yook hele hele motorların güçleri düşürlmesine ne demeli
  • Yahu bu montezemelo ve Ferrari takımı bizzat kendisi istemedi mi 1.6 turbo motorları? Şimdi neden itiraz ediyorlar? Mercedes su an senden hızlı, eğer o yapabiliyorsa sende yapabilmeliydin, Kuşkusuz F1'in yönünü Ferrari belirliyor ve çekilme tehdidi bu ilk değil daha önce de yaptılar, Aynı zamanda bu durumda Ferrari kadar suçlu durumda olan Fiat'ta, 1.6 turbo motorların kendi yol otomobillerindeki gelişime fırsat olacağını söylediler her zaman Ferrariyi buna inandırdılar,, ancak herşey elde patladı. F1'in geleceğini iyi görmüyorum.
  • çekilsinler,le mans da izleriz.
  • f1 bitti zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 turbo koyarsan tabi kimse izlemez.eğlence o kükreyen daha doğrusu vızıldayanmotorda. Ferrari de haklı olarak çıkıyor işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V6 motor koyarlarsa tabi motor izlenmez. Utanmasalar dizel şartı arayacaklar.



    V10 motorun sesini duyan adam daha F1 izler mi? İzlemez tabi
  • Valla ben izlemeyi bıraktım zaten. Bi ton rezil kural getirdiler. Araç tasarımları rezalet durumda, o burunları falan. Motor motor değil elektrik süpürgesi gibi, çekilmiyor. 5 senedir de sürücülerin hiçbir önemi kalmadı, kimin arabası iyiyse götürüyor malı, çekişme sıfır. Alonso, Raikkonen gibi adamlar sürünürken Rosberg'in 1. sırada olmasının hiçbir mantıklı yanı yok.
    F1 çevrecilik yarışı değil, o işi güneş panelli araç yarışları falan yapıyor zaten. F1 otomobillerin geleceği en son noktayı simgeler, ama görüldüğü üzere nokta falan kalmadı.
    Üstüne elektrikli falan da getirirler uzaktan kumandalı arabaları izliyor gibi oluruz.
  • 2007 den sonraki surekli basarısızlıklarını örtbas etmeye calısıyor sanki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F1 hala devam ediyor mu ya. 2004-2005'ten sonra biraktiydim ben..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2-3 yıldır izlemiyorum. Eskiden harbi geçişler, yolda kalmalar vardı. (bkz:Montoya)
    Şimdi arka kanat kapatarak düzlükte geçiş bekle.

    Ayrıca Schumacher'den sonraki hayal kırıklıkları bunları söyletmiş olabilir.
  • hala f1 izleyen var mı? lemans daha zevkli.
  • 2 3 sezondur izlemiyorum önceden pazar günü işim olsa bile bi bahane bulup yarışları mutlaka izlerdim.Araçların tasarımları tuhaflaştı,ilginç kurallar geldi,1.6 koydular bakıyosun adam ilk sezonunda harikalar yaratıyo ama sırf araç yüzünden oda.Nerde o hakkinen,frentzen,heildfeld,schumaher,montoya gibi pilotların olduğu yarışlar.Arrows takımının turuncu aracına hayrandım,saolsunlar f1inde içine ettiler izlenecek yanı kalmadı şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luca amcamız 2001'de o ilk acayip kurall değişiklikleri geldiğinde de böyle bir çıkış yaparak (biraz tehditvari şekilde) f1'den çekiliriz demişti, o zaman işe yaramış bazı kural değişiklikleri onay görmemişti. bakalım şimdi bernie amca bunu yiyecek mi? v10 dönemini özlüyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.