Şimdi Ara

Fiat 500L Satılık İlanı, Ekspertiz İnceletmem, DOD Fiyat Teklifi vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Fiat 500L Dizel 1.3 Multijet Otomatik Vites PopStar aracımı satmaya karar verdim. Nasipse TOKİ'nin %20 indirim kampanyası ile ev borcumu kapatmayı hedefliyorum.

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-fiat-500l-dizel-1.3-mjet-otomatik-popstar-s-s-yeni-ekspertizli-328012909/detay/

    Hem ilanı, hem de bu süreçteki 1 - 2 yaşağıdım durumu paylaşmak istedim.

    Aracımı Mart 2015'de Birmot İstinye'den OtoEksper İkinci El servisinden aldım. İlk otomobilim olacağından ikinci elden dehşet korkuyordum. O yüzden Fiat Ana Bayi'den almak fikri cazip gelmişti.
    Normalde hiç hasarsız ama daha yüksek Km olan alternatiflerde vardı. Ancak bu araç hem sadece 2 parçada boya vardı, hem de Km düşüktü; 5.000 Km'de aldım aracı.
    O anda onların ellerinde ekspertiz raporununun bir kopyasını almadığıma sonradan pişman oldum aslında.

    Oradaki satış çalışma mantığı şöyle; sıfır araçlar Avis Oto Kiralama'da kiraya veriliyor. Bu sırada kasko yapmıyorlar. Bir kaza / hasar durumu olursa, servis bizim deyip boya / onarım neyse yapıyorlar. Piyasanın az biraz altına düşük Km'de satıyorlar. Teorim 34 KY plakaların çoğu aynı şekilde önce Avis'e çalışan, sonra piyasaya satılan araçlar. Sonradan Avis'de kiralık olan çok 34 KY plakaya denk geldim. Belki benim teorimdir sadece :)

    Benim aracımda ne tramer kaydı var, ne de Fiat servislerinde boya vs. servis giriş kaydı var. Aracı muhtemelen yandan sürtmüş veya bir yere takmışlar gibi görünüyor. Sağ kapı ve sağ arka çamurlukta kısmi boya var demişlerdi ben alırken de. Satmaya niyetlenince sonradan mahcup olmayım diye bugün gittim Çanakkale sanayi de eskpertiz yaptırdım. Önce Fiat servisten işlem kayıtlarına ulaşayım diye çalıştım ama hiç bir şey bulamadılar. Bu işlem için servis girişi yapmaya bile gerek görmemişler. Burada yaptırdığım ekspertiz sonucunda da çok şükür sadece dedikleri noktalarda hafif boya tespiti yapıldı. Onun dışında bir sorun çıkmadı.

    Bu arada nasıl oluyor bu işler diyerek, DOD'dan peşin alım için fiyat istedim. Forumdaki DOD yorumlarını filan da okumuştum. Gelmenize gerek yok, ilan bilgilerini verin yeterli dediler; muhtemelen olası beleş ekspertiz hizmet vermemek için dediler onu da. Sahibinden sitesine 52 - 60 arası fiyatları olan araca, ekspertiz yapmadan kağıt üstünde 44 fiyat verdiler. Size hayırlı işler deyip ilanımı güncelledim.

    Satış öncesinde ekspertiz yaptırmak kendimi daha iyi hissettirdi; en azından birisi alırsa, sonradan mahcup olacağım, bilmediğim bir durum olup olmadığına emin olmuş oldum. Nihayetinde benden önceki 5.000 Km'de neler oldu tam olarak bilmiyordum.

    Ayrıca forum ve ekşi sözlükte bolca bahsedilen "ilan klişelerine" düşmemeye de özen gösterdim. Hayırlısı bakalım. Satılmazsa da TOKİ'ye borç ödemeye devam. Aracımı da oldukça seviyorum nihayetinde :)







  • Cok guzel ilan olmus. Umarım kisa surede istediginiz olur. Yalniz aracin icini gosteren 2-3 fotograf koysaniz bence iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.

    Galeriler orada 10'dan fazla fotoğraf ekleyebiliyor anladığım; fotolarda kararsız kaldım. Ekspertizi de koymak istedim; koltukları görünüyor diye şimdilik 4. resimle yetineyim dedim. Biraz böyle dursun bakalım. Talep eden olursa maille gönderirim. İlanı sürekli güncelledim :) zırt pırt onaya girdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.