Şimdi Ara

Fiat Brava Elx 2000 Model Sabah Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2000 model Fiat Brava sahibiyim. Lakin son zamanlarda, özellikle yaz başladığından beri araç sabahları benzinde çalışmakta problem yaratıyor. Tüp ile aynı saniye de çalışıyor. Hiç sorun yok. Tek seferde alıyor. Bir sefer sanayiye gittik. Usta dedi ki, çeyrek depo altına düşmeyeceksin. Haftada 50 lira gaz alıyorsam, 40 lira da benzin mi alacağım ben devamlı. Sarı ışık yanmamasına rağmen dediğim gibi sabahları benzinde direk almıyor. 8-10 kez marş yaptıktan sonra, motor ısındıktan sonra bir şekilde benzinde çalışıyor. Gazda da devamlı çalıştırmak istemiyorum motora zarar verecek diye. Bunun bir çözümü var mı, ne yapamayalım. Ben her hafta düzenli benzin mi almak zorundayım. Kimi arkadaşlar da benzin kırmızıda iken bile tak diye çalıştırıyor. Haftada 40 lira benzin gitmesi normal mi?



  • Hacam aynı sorun bendede başladı yaklaşık 2 aydır benzin yok diye sanıyordum ama sorun benzin olmamasından değil daha sonra benzin aldım ama sorun devam ediyor. İlk çalışmada çalışmıyor ama lpg'ye çekince hemen çalışıyor ısındıktan sonra bi sorun kalmıyor ama direk benzinde çalışıp daha sonra oto. gaza geçişini yapıyor. Şüphelendiğim motor soğukken devreye giren isi müşüründen süpheleniyorum onu bi kontrol edicem değişiklik olursa paylaşırım.
  • basser B kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Motor ısındıktan sonra direk benzinde sorunsuz çalışıyor. Ama motor soğukken, mümkün değil benzinde çalışmıyor. Bende tüpte çalıştırıyorum haliyle. Masraf da yapmak istemiyorum artık. Satacağım herhalde. Bu hafta sanayiye götüreceğim, eğer çok masraf çıkarırlarsa dediğim gibi direk satacağım. Lakin çok masraf çıkarmazlar ise yaptıracağım. Eğer sorun çözülürse size bende size yazarım.
  • benzer bir sorun benim brvamdada vardı lpg de hemen çalışan araç benzinde çalışmıyordu sorunum benzin pompasındandı 120 tl gibi bi masrafın olacak sanırım.
  • barbara34 B kullanıcısına yanıt
    Benim düşüncem de benzin pompası hocam. Bariz ses geliyor çünkü arka taraftan. Ne zaman yaptırdınız hocam bu işi. 120,00 TL ile kurtulacak isek çok iyi (:
  • Düşük benzin seviyesi problem arkadaşlar çeyrek deponun altında kullanmayın araç biraz yan bile dursa çalışmakta zorluk çekiyor .pompa yanarsa içindeki sadece pompa kısmı değişiyor 70- 90 tl fiyatı var .işçilik hariç pompanın gövdesindeki plastik girişi kırarsanız bizim gibi komple pompa fiyatı 450 tl. Tesadüf eseri bir yerde bosch marka buldum 365 tl ye aldım geçen ay .Fakat pompa yandıysa kesin çalışmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemalefe K kullanıcısına yanıt
    İyi de hocam haftada 40-50 lira benzin yer mi bir araba? Benzin dolu olsa bile problem aynı ki.
  • Ben şöyle bir tahminde bulunayım ben fabrikada çalışıyorum günlük olarak aracı kullanmıyorum hafta sonları ve hafta içi gerektiğinde kullanıyorum benim aylık 40-70 tl yaklaşık benzin giderim oluyor. Hergün işe araçla gidip gün içinde kullansam eminim haftalık 40-50 tl benzin atardım. Tabi sizin kullanım şeklinizi bilmeyerekten cevapladım.Bu arada benzin tüketimini hesaplama şansımızda yok sanırım ( fulle dostum diyemediğimiz için:) ).ilk çalıştırmada araç soğuk olduğundan en çok yakıtını bu zaman yakacaktır tabiki bunuda sıralı sistem olduğu için benzin yakıyoruz bu da aşırı bir benzin tûketimi olarak dönüyor bize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalefe -- 16 Eylül 2014; 21:57:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanayiye götürdüm bugün arabayı. Benzin pompası gitmiş. Tek olarak da değil set halinde satılıyormuş. 375 malzeme + 75 işcilik alırız dediler. 450 lira. Parçayı daha uygun fiyatlı bulabilir miyim acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.