Şimdi Ara

Fiat Bravo Rölanti Sorunu (Farklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese forumda bir çok kişi rölantiyle ilgili sorunlar yaşamış ancak benimki biraz farklı.Aracımı yeni aldım 97 model 1.6 16v araç benzinli.arabayı çalıştırır çalıştırmaz eğer gaza basmazsam istop ediyor rölantide durmuyor ancak 15dk sonra motor ısındığında araçta en ufak bir problem rölanti düzensizliği vs yok.Ancak ilk 15 dk tamamen ızdırap oluyor gazdan ayağımı çektiğim anda araba istop ediyor.Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar yardım ederse çok sevinirim.İyi akşamlar



  • Bilgisayara bağlatıp detaylı tarama yaptırdınız mı?
  • Teşekkürler cevap için.henüz değil yarın götürmeyi planlıyorum ancak bilgisayarla nerede tarama yaptırabilirim izmirde onuda bilmiyorum yetkili servis dışında ilk defa fiat kullanıyorum.Ve açıkçası fazla masraf çıkmasından korkuyorum.Daha önce bu tarz birşey yaşayan ve çözümü hakkında (hem fiyat hemde neden kaynaklandığı) bir ön bir almak amacıyla yazdım foruma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xccc -- 15 Mart 2013; 22:04:31 >
  • Arıza tespiti yapılmadan ne desek yanlış olur pc ye bağlatmak lazım izmirde olmadığım için birşey diyemeyeceğim fakat marea foruma yazarsanız daha çabuk sonuç alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xccc

    Merhabalar herkese forumda bir çok kişi rölantiyle ilgili sorunlar yaşamış ancak benimki biraz farklı.Aracımı yeni aldım 97 model 1.6 16v araç benzinli.arabayı çalıştırır çalıştırmaz eğer gaza basmazsam istop ediyor rölantide durmuyor ancak 15dk sonra motor ısındığında araçta en ufak bir problem rölanti düzensizliği vs yok.Ancak ilk 15 dk tamamen ızdırap oluyor gazdan ayağımı çektiğim anda araba istop ediyor.Bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar yardım ederse çok sevinirim.İyi akşamlar

    Elektronik jiklede sorun olabilir.Yazdığına göre jiklenin yaptığı motor ısınana kadar gaz verme işlemini sen yapıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracın gaza geçme ısısını düşürmek lazım. havalar ısınınca lpgli araçlar kafayı buluyor. benim bravoda ara sıra böyle oluyor sonra kendi kendine düzeliyor.
  • çok teşekkürler cevaplar için şehir dışında olduğum için ilgilenememiştim ama bugün sanayiye götürdüm bir ustaya pcye bağlatmak için ama adam resmen azarladı bu arabalar sorunlu arabalar beni bunlarla uğraştırmayın vs. kapattım motor kaputunu çıktım başka bir yer arıyorum şuan.ama başka bir ustayla görüştüm o da jikleden kaynaklanabileceğini söyledi.bilgisayara bağlatıcak bir yer arıyorum şuanda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serhat_h_fb

    aracın gaza geçme ısısını düşürmek lazım. havalar ısınınca lpgli araçlar kafayı buluyor. benim bravoda ara sıra böyle oluyor sonra kendi kendine düzeliyor.

    aracımda henüz lpg yok benzinli kullanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xccc

    çok teşekkürler cevaplar için şehir dışında olduğum için ilgilenememiştim ama bugün sanayiye götürdüm bir ustaya pcye bağlatmak için ama adam resmen azarladı bu arabalar sorunlu arabalar beni bunlarla uğraştırmayın vs. kapattım motor kaputunu çıktım başka bir yer arıyorum şuan.ama başka bir ustayla görüştüm o da jikleden kaynaklanabileceğini söyledi.bilgisayara bağlatıcak bir yer arıyorum şuanda.

    Arabadan anlamıyorum demiyorlar araba sorunlu diyorlar çürüyene kadar arıza vermeyen araç varda bizim mi haberimiz yok?Yarım usta arabadan eder herkese el vurdurmayın iyi araştırın sonra aracınızın sağlam yerlerini de onlar bozarlar.
  • Herkese merhabalar.. Arkadaşlar bende marea 97 1.6 var. benim sorunum şuydu; arabayı ilk çalıştırdığımda gaza ilk bastığımdan itibaren gaz devri yüksek çalışıyordu ve motor ısınmış olsa bile düşmüyordu. Bazen çok ısındığında normale dönüyordu. Kablolarını falan baktırdım hatta yeniledik. Fakat çözülmedi sorun. bazen çözülür gibi oldu ama daha sonra tekrar etti. Bu gün ben sorunu buldum:)

    Arkadaşlar yapılacak işlem şu; Araç çalışırken Rolanti okuyucusuna giden kablonun sokatini çıkarın ve aracın devri bir yükselip bir alçalmaya başlayacak, 5 - 10 sn sonra soketi yerine takın ve sorun çözülecektir.
    araç her gaz ayarında bu sorunu yaşıyor. Çözümü de söylediğim gibi basit bir uygulama. İnşallah herkesin işine yarar..
  • Bu arabaların sıkıntısı ustalarının olmamasıdır. Marealar nazlı olsada bu parayla alınabilecek en lüks arabalardır. Genelde rolanti sorunu lpgli marelarda olur bunun en büyük nedeni kelebek boğazından kaynaklanır. Kelebek boğazının temizletilmesi gerekir. Sorun düzelmezse lpg ayarınında yapıması gekebilir. Bu forumda sürekli konu edilen ise lpg şasi kablolarından kaynaklanan sorunlardır. Eğer bu arabadan anlamayan birine denk gelirseniz arabadan soğursunuz ve 3-5 liralık masraf size 1000liralara gelebilir. Ne yaparsanız yapın ama iyi usta seçin bu arabayı iyi bilen usta seçin. %99 usta değildir. Sizin arabanızda işi öğrenecektir.
  • bu araçlarda jigle olmaz. hava yakıt karışımını ecu ayarlar. hiç yorulmadan servisin yolunu tut.
  • uzun zamandır şehir dışında olduğum için yazamadım kusura bakmayın aracın sorunu çözüldü kelebek boğazının ayarı bozukmuş usta eliyle bişileri sıktı hiç bir sorun kalmadı bu kadar işten anlamayan insanın kendine usta demesi gerçekten trajikomik bir olay
  • araç şimdi de çalıştırırken gaz vermeden çalışmıyor marşta hiç bir problem yok ama anlamadım en geç yarın bunuda gösterip nedenini ve çözümünü yazacağım iyi günler
  • S.a. Arkadaşlar bende 2001 model fiar bravo sx 16v ve lpgli aracımın devir saati gaza geçtiği zaman devir saati 1000 ile 2000 arasında gidip geliyor ve bazen de benzinde gaz yemiyor bu sorundan anlayan varmı varsa cevap yazarsa çok sevinirim hayırlı günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABA ARKADAŞLAR ARACIM 2001 MODEL 1.6 ELX BRAVA ARAÇ BOŞTA İKEN STOP EDEBİLİYOR KRANK SENSÖRÜ VE EKSANTRİK SENSÖRÜ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR DEDİLER KRANK SENSÖRÜNÜ DEĞİŞTİRDİM AMA EKSANTRİK SENSÖRÜNÜ USTA BULAMADI 2001 BRAVALARDA EKSANTRİNK SENSÖRÜ VARMI VARSA NEREDE ŞİMDİDEN SAĞOLUN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.