Şimdi Ara

..::: * FIAT FIORINO FAN CLUB * :::.. (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.219
Cevap
63
Favori
2.276.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • filimm yasak herhaldee,çünkübenm arkadaşımın arabasındada filim var,ve polis durdurup filimlerii çizdi ama ön camda yoktuuu filimm valla ben yaptırmam herhalde bu polislere belli olmuyoo birde filimlii camın bi kötü özelligi her çevirmelerde çekiyolar kenara anlıcagınız rahat gezilmiyoo filim yapmasıı bişi degil yaparım ama çizerler söktürürler bidee ugraşamam ben onlaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kartal1057


    Bir sorum olacak arkadaşlar. Özellikle ruhsatlarını almış olan emo sahiplerine. Bizim emolar ruhsatta ne olarak geçiyor , trafik sigortası ne kadar, mtv yıllık ücreti ne kadar. Ben aracımı farklı ilden alacağım ve plakamıda farklı ilden çıkaracağım bu sebeple benim için önemli. Yardımlarınız için teşekkürler.



    Arkadaşım ruhsatta kapalı kasa kamyonet yazıyor.Fakat trafik kanununa göre 3'lü,4'lü sıralı koltuklu olunca otamatikman MTV'si panelvan dan ödeniyor oda yıllık 628 tl trafik sigortası 128 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertay72 -- 23 Nisan 2009; 9:40:20 >
  • Arkadaşlar fiorino kullanıcıları olarak sesimizi duyurmak, sorunlarımıza çözüm bulmak istiyorsak güzel bi site şart. Burda çoğu önemli kon u sayfalar arasında kaybolup gidiyor. Ama sitemiz olsa, Ne bileyim yakıt tüketimi, Kronik sorunlar, Teknik Bilgiler, Şikeyetler..... Bunlar gibi bir kaç konu başlığımız olur, merak eden yada bişeyler yazmak isteyen girer içine bakar.
    O kadar dikkat edilmesi gereken şey varki ama malesef kıl bir polise denk gelirsin, kendi arabasındaki filmi unutur seninkileri sökmeye kalkar...
  • mbaycan siz istanbuldasınız sanırım o yüzden :) izmirde valla sık sık emniyet kemeri kontrolü için çevirmeler oluyor, polis geçiyor yolun ortasına şeritin üstüne, gelen tüm arabaları iyice yavaşlatıryor bakıyor kemer takılımı diye, eğer ön cam filimli olarak denk gelirsek hemen çek sağa derler. İzmir de olmaz o iş yani :) birde film yasak değil demişsin, ama yasak aslında, hele hele ön cam ve ön kapı camları hepten yasak. uygulanmıyor o ayrı. Zaten arkalara bişey demiyorlar.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    brake kardeş,
    ön camlarda açık, diğer tüm camlarda koyu film var.
    ama ben orta koyulukta tavsiye ederim yaptırmayı düşünen arkadaşlara.
    ama öncama değil tabi.
    valla polisin pek de umurunda olmuyo.
    zaten onlar ön camda film var mı acaba diye düşünene kadar yanlarından geçiveriyorum.
    öle paniklemiyorum da
    zaten film olayı yasak değil biliyosunuz.
    sadece ön cam yasak.





  • Sevgili Arkadaşlar, cam filimi konusunda yasak mı değil mi diye tereddüt yaşamamanız açısından aşağıda Karayolu trafik Yönetmeliğinden bir madde yazıyorum size. Maddeyi ve özellikle son cümlesini okumanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca bu yönetmeliğin tamamınawww.trafik.gov.tr sitesinden mevzuat alt başlığından ulaşabilirsiniz.





    Araçlara Ait Teknik Şartlar ve Araçların Karayoluna Uygunluğu

    Madde 63- (Değişik:RG-09/09/1997-23105) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca çıkarılan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.

    Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca veya bu Bakanlığı'n yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından “Karayolu Uygunluk Belgesi” verilir.

    Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.

    (Ek:RG-09/09/1997-23105) Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği ve Araçların İmal Tadil Montajı Hakkındaki Yönetmelik hükümleri doğrultusunda imalatcı veya yetkili temsilcisi tarafından düzenlenen “Karayolu Uygunluk Belgesi” bulunmayan araçların tescili yapılmaz.

    Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.




  • yani kanunda cam filminin yasak olduğu çok kaçık ve net bir şekilde belirtiliyor. Ancak yinede arka yolcu ve bagaj kapılarına bişey demiyorlar. Ama ön cam ve ön kapı camlarına çevirmede yakalanılması durumunda buyur geç diyeceklerini sanmıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Brake

    yani kanunda cam filminin yasak olduğu çok kaçık ve net bir şekilde belirtiliyor. Ancak yinede arka yolcu ve bagaj kapılarına bişey demiyorlar. Ama ön cam ve ön kapı camlarına çevirmede yakalanılması durumunda buyur geç diyeceklerini sanmıyorum.


    Brake kardeş benim anladığım ön arka fark etmiyor cama film çekmek yasak .Fakat araba içerisindeki görüntüyü değiştirmemesi şartıyla renkli cam arabalarda kullanılır .diye anlıyorum yanlış mı.?
  • arkadaşlar arabayı gider olarak gösterecem serbest meslek. sorun yaşayan varmı. dün biri bu arabalar küçük olduğu için ticariye girmiyor dedi. bu konuda bilgisi olan varmı
  • mertay kardeş burada yazılan açık ve net "camlara film kaplamak yasaktır" diyor. cam belirtmemiş, ön arka sağ sol hepsi. Ama yine söylüyorum çok gıcık bir polise denk gelmezseniz arka camlara bişey demezler, ama ön cama müsade edeceklerini sanmam.




    quote:

    Orjinalden alıntı: mertay72


    quote:

    Orjinalden alıntı: Brake

    yani kanunda cam filminin yasak olduğu çok kaçık ve net bir şekilde belirtiliyor. Ancak yinede arka yolcu ve bagaj kapılarına bişey demiyorlar. Ama ön cam ve ön kapı camlarına çevirmede yakalanılması durumunda buyur geç diyeceklerini sanmıyorum.


    Brake kardeş benim anladığım ön arka fark etmiyor cama film çekmek yasak .Fakat araba içerisindeki görüntüyü değiştirmemesi şartıyla renkli cam arabalarda kullanılır .diye anlıyorum yanlış mı.?




  • onu diyen kişiyle karşılaşıp alnından öpmek isterim. Bişeyden bu kadar anlamadan nasıl yorum yapabiliyor inanılır gibi değil ya. Nasıl da kafasına göre uygulama çıkartmış :)) Bir aracın ticari olmasının boyutları ile ne ilgisi var yaa :)))

    Aracınızı istediğiniz şekilde gidere kullanabilirsiniz. Benim aracım da şirket aracı ve her masraf gidere yazılıyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: hisleyen07

    arkadaşlar arabayı gider olarak gösterecem serbest meslek. sorun yaşayan varmı. dün biri bu arabalar küçük olduğu için ticariye girmiyor dedi. bu konuda bilgisi olan varmı
  • olacak iş değil ya hala inanamıyorum, küçük olduğu için ticari sayılmıyormuş, şirket gideri olarak kaydedilemezmiş fiolar :)) o zaman yollardaki şirketlerin kullandığı milyonlarca ford fiestalar, renault cliolar, opel corsalar, kia picantolar ne peki. Bu şirketler enayi galiba yüzlerce araçlık filolarını küçük arabalardan seçmişler gidere yazamıyolar. Hayret bişey ya...
  • Arkadaşlar araçlarımız ticari değil. Ticari araç olsa zaten src zorumluluğu var. Satılırken ticarette kullanılacağı göz önünde bulundurulacağı için ticari deniliyor. Ruhsatlarımıza bakarsak kullanım şekli bölümünde hususi olduğunu görürüz. Yanlış olan şu serbest meslek ticaret erbabı veya tüzel kişisi aldığı aracı amortisman olarak kesinlikle düşer. Mesela bir ticaret erbabı Mehmet türk isimli adi şirket sahibi vatandaş aracını 5 senede bal gibi düşer. Tut ki alsın bi opel astra. Opel astıra da ticari değil. Vatandaş şahsına aldığı aracı vergi mükellefi olarak amortisman edemezmi? Kaç sene okudum bu dersi hatta sınıfta kaldı bidaha okudum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey@zıt -- 23 Nisan 2009; 11:09:36 >
  • Valla arkadaşlar, sonax veya ziebart bayiine bi sorun.
    onların ellerinde cam filminin yasak olmadığına dair belgeler var.
    ben şimdi onu araştırıcam ve bulursam o belgeyi bu sitede yayınlıycam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbaycan -- 23 Nisan 2009; 11:11:23 >
  • Mesela bir şirket KUTLU A.Ş. diyelim. araçlarını kendi şirketinde kullanıyor herhangi bir nakliye, taksi vb. ticari işlerde kullanmıyor sadece şirket içi taşımacılıkta kullanıyor diyelim. Bu araççlar ticari değildir. Şimdi KUTLU A.Ş. aldı 80 aracı amortisman edemeyecekmi. Helal olsun Türk vergi hukukunu 2 dk da değiştirdik
  • Aslında o belgeyi verseler yanında ruhsatın arasına koysak? Polise göstersek ne der?
    quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    Valla arkadaşlar, sonax veya ziebart bayiine bi sorun.
    onların ellerinde cam filminin yasak olmadığına dair belgeler var.
    ben şimdi onu araştırıcam ve bulursam o belgeyi bu sitede yayınlıycam.

  • SEVGİLİ MBAYCAN KANUN NE DERSE ODUR, ONLAR İSTEDİĞİ KADAR BELGE SUNSUNLAR SİZE, POLİS BELGEYE BAKMAZ, KANUNA, YÖNETMELİĞE BAKAR. ASLOLAN YASADIR, KANUNDUR. KANUN MADDESİ DE AÇIK VE NETTİR. YASAK DİYOSA YASAKTIR. DEĞİLSE DEĞİLDİR.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    Valla arkadaşlar, sonax veya ziebart bayiine bi sorun.
    onların ellerinde cam filminin yasak olmadığına dair belgeler var.
    ben şimdi onu araştırıcam ve bulursam o belgeyi bu sitede yayınlıycam.

  • Sadece aldığı aracı değil,kiraladığını bile amortisman edebilir değil mi Sonturq??


    quote:

    Orjinalden alıntı: SoNTurQ

    Mesela bir şirket KUTLU A.Ş. diyelim. araçlarını kendi şirketinde kullanıyor herhangi bir nakliye, taksi vb. ticari işlerde kullanmıyor sadece şirket içi taşımacılıkta kullanıyor diyelim. Bu araççlar ticari değildir. Şimdi KUTLU A.Ş. aldı 80 aracı amortisman edemeyecekmi. Helal olsun Türk vergi hukukunu 2 dk da değiştirdik
  • Aslında şirketlerin en karlı işi kiralamadır. Araçları kiralıyorlar ve araçları kiralık alan şirket bakımdan hasara kadar hiçbir masrafına karışmıoyrlar. Yakıtını koyup kullanıyorlar. Bütün gideride düşüyorlar masraf olarak.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Brake

    Sadece aldığı aracı değil,kiraladığını bile amortisman edebilir değil mi Sonturq??


    quote:

    Orjinalden alıntı: SoNTurQ

    Mesela bir şirket KUTLU A.Ş. diyelim. araçlarını kendi şirketinde kullanıyor herhangi bir nakliye, taksi vb. ticari işlerde kullanmıyor sadece şirket içi taşımacılıkta kullanıyor diyelim. Bu araççlar ticari değildir. Şimdi KUTLU A.Ş. aldı 80 aracı amortisman edemeyecekmi. Helal olsun Türk vergi hukukunu 2 dk da değiştirdik





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey@zıt -- 23 Nisan 2009; 11:26:25 >




  • Bizim bir tanıdık var. Şirkette çalışıyor ve kiralık şirket aracını kullanıyor. Arabadan en ufak bir ses gelse hemen servise götürüyo. Servis ücretsiz. Bakım ücretsiz. Geçen kaza yapmış aracı çıkana kadar güzel bi araba vermişler o da ücretsiz. Çok iyi ya.
  • Ya birde polisler ezberlemişler ya kanunu. Polis başıyo kanunu okumaya. Birşey diyemiyorsun. onun için dedim bu kanuna aykırı değildir kağıdını göstersek polis ne der acaba :) Birde benim bildiğim (bunu bir filmci dedi) ruhsata işlenmiyor abi bu filmler dedi. Yasallaştırılamıyor anlıyacağınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Brake

    SEVGİLİ MBAYCAN KANUN NE DERSE ODUR, ONLAR İSTEDİĞİ KADAR BELGE SUNSUNLAR SİZE, POLİS BELGEYE BAKMAZ, KANUNA, YÖNETMELİĞE BAKAR. ASLOLAN YASADIR, KANUNDUR. KANUN MADDESİ DE AÇIK VE NETTİR. YASAK DİYOSA YASAKTIR. DEĞİLSE DEĞİLDİR.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mbaycan

    Valla arkadaşlar, sonax veya ziebart bayiine bi sorun.
    onların ellerinde cam filminin yasak olmadığına dair belgeler var.
    ben şimdi onu araştırıcam ve bulursam o belgeyi bu sitede yayınlıycam.







  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.