Şimdi Ara

**...Fiat Panda Kulübü...** 83Üye** (284. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.722
Cevap
48
Favori
492.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracı 4 ay önce aldığımda triger kayışını değiştırdim altta bolca yağ kaçağı vardı giderildi, 800 TL harcamıştım, bir de geçen hafta izmit sanayide bir usta buldum servisten çıkma bu araçlardan anlıyor, benim robot yağı azalmış ve artık katran gibi simsiyah olmuştu vitesler sarsıntılı geçiyordu özellikle usta "T-SPEED" diye bir yağ bulmamı istedi, yoksa başka muadilini koymam araca dedi, 1 litresi 185 tl buldum sanayide komple yağ haznesi söküldü (Robotun) zaten seviyesi az olan ve katranlaşan yağ komple dökülerek solüsyon ile temizlendi, vitesler şıkır şıkır oldu. İzmitte olan arkadaşlara o ustayı tavsiye ederim.

    Bir de kafama takılan bir şey oldu arkadaşlar, benim araca (2005 model dualutic) 5W 30 yağ konuldu şaseden bakıldığında bu yağ çıkıyormuş, bu yağ bana çok ince geldi araç bu yağı tutabilir mi sizce (100 bin üstü olduğunda 10W 40'a dönülebilir dendi) bu konu hakkında da fikrinizi almak isterim. herkese keyifli sürüşler, selamlar.




  • merhaba, eşime araç bakıyorum. 30-35 bin TL'ye kadar. maksimum 40 olabilir. fakat yaklaşık 6 ay 1 yıl arası kullanacağız. ikinci eli nasıl pandanın? satmak istediğimizde çok bekletir mi beni? bir polo, clio ya da jazz olmasını beklemem ama elimde kalsın da istemem.
  • Merhaba elinizde kalmaz hocam emin olun. Panda ayarında bu fiyatlarda araç yok (çin malları dışında) uygun alıp uyguna kısa sürede satabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arakdaşlar merhaba. Kısmetse yeni kasalardan bir panda almak istiyorum. 2014 model yılı olan 0.9 twinair bir model beğendim internet üzerinden ancak sorum şu kullanan arkadaşlara. Boyum 190cm. Aracın şöför mahalline sığmakta sıkıntı ceker miyim* Şöför tarafının genişliği nasıldır?
  • gfbmert kullanıcısına yanıt
    2018 model aynı kasa aracı kullanıyorum babam 185 boyu ile benim aracımı kullanırken sıkıntı yaşamıyor ancak o kullanırken arka koltuk alanı oldukça daralıyor. Baş mesafesi oldukça yüksek, direksiyon yükseklik ayarı da yeterince geniş aralıklı. Benim aracımda yükseklik ayarlı sürücü koltuğu da var ancak bazı modellerde yokmuş sanırım, alırken bakmanızı öneririm. Kısacası sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Başka sorunuz olursa alabilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ysgramor kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkür ederim dostum. Eğer aklıma takılan bir sey olursa muhakkak sorarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drlaroxyl D kullanıcısına yanıt
    Hocam dün eşime aynı araçtan aldım. ekspertiz yaptırdım. Ustaya gösterdim bir sorun yoktu. Ama daha akşamında E düğmesine basmamla aynı hatayı aldım. Şimdi size sorum tam olarak nereyi açıyoruz ve oksitlenmeyi nasil gideriyoruz?
  • Herkese merhaba,

    19 ekim cumartesi günü 0.9 Twinair Turbo 85 HP 2016 model 2017 trafiğe çıkışlı 37852 km bir pandaya sahip oldum. aracı bodrumdan öğretmen bir arkadaştan aldım. İstanbul'dan bodruma gittim aracı görmek ve nasipse satın almak için.. önce aracı yıkattık,sonra exper e gittik. exper yapıldı ve satıcı arkadaşın dedikleri dışında el freni,fren , arka amortisör maki-nanın değerlerinin altında çıktı. exper yapan kişi arka amortisörlerin kesinliklikle değişmesi gerektiğini yoksa aracın yolda kaza yapabileceğini söyledi (ilk başta amortisörlerin patlak olduğunu söyledi) . 16 ekim günü aracın bakımları fiat servisinde yapılmış. hemen fiat servisi aradık,durumu izah ettik. fiat servisinde ki arkadaş bunun mümkün olmadığını kontroller yapılmadan servisten araç çıkışının yapılmadığını söyledi. tedirgin oldum ve fiat servisine gittik. aracı serviste ustalar incelediler. Amortisörlerin patlak olmadığını , patlak olsa yağ sızıntısı olacağını söylediler. Hatta bir başka usta dedi ki elinde ki cihaz ile nereyi nasıl ölçtü de patlak olduğuna karar verdi dedi. biraz olsun rahatladım gibi oldu ancak yazılı belge istedim bu durum ile ilgili . ölçüm sonuçlarını verdiler. satış işlemlerini yaptık. Bir gece konakladım ve yola çıkmadan önce torpido gözünde daha önce 9 eylül tarihli otorapor tarafından yapılan exper raporunu buldum. raporu inceledim. raporda aracın motorunun üfleme yaptığını ve motorda terleme olduğu yazıyordu. Gerçekten sinirlendim,satıcı arkadaşı geç olduğu için arayamadım. sabaha kadar videolar izledim . gittim motora baktım,egzoz çıkışında ki duman rengine baktım ancak karanlık olduğu için anlamadım. sabah bindim araca çıktım gittim. yolda satıcı arkadaşa mesaj attım öğlene doğru bana cevap verdi ; aracın 2 silindirli olduğunu exper yapan kişilerin araçtan anlamadığını motorunda sıkıntı olmadığını söyledi. içim hiç rahat değil İstanbul'a geldim.

    2 farklı exper raporu var, 2 farklı arıza ya da sorun teşkil eden durum var. bunları kabul etmeyen hatta ve hatta bakımda bu sorunu görmedik diyen yetkili servis var. inanın aracı aldığıma hiç sevinemedim. araç güzel. benim ve eşimin istediği gibi. ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım. experlere güvenmek ne kadar doğru ? servis neden yalan söylesin ? tüm bakımları (3 bakım yapılmış araca faturaları dahi mevcut bende ) yapılmış bir araçta ; fren sorunu, el freni sorunu, amortisör patlağı, motor terlemesi,motor üflemesi gibi sorunlar nasıl oluyor da gözden kaçıyor anlamış değilim.

    Bu konuda fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Nasıl bir yol izlemem lazım bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aptt -- 21 Ekim 2019; 2:12:20 >




  • aptt kullanıcısına yanıt
    37852 km 'de bir aracın motorunun üflemesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum ki araç dediğinize göre servis bakımlı bir araç. varsa kendi ustanıza yoksa fiat forumlarından fiattan anlayan bir ustaya aracı göstermenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Montana93

    37852 km 'de bir aracın motorunun üflemesinin pek mümkün olmadığını düşünüyorum ki araç dediğinize göre servis bakımlı bir araç. varsa kendi ustanıza yoksa fiat forumlarından fiattan anlayan bir ustaya aracı göstermenizi tavsiye ederim.
    aracı 13 gündür kullanıyorum. şuan için bir sıkıntı çıkmadı. ancak bu ülkede şunu anladım araba alım satım yaparken exper olaylarına çok dikkat etmek gerekiyor. Servise bir daha gitmedim , çok uğraştım soğudum bu işlerden. Panda tercihi iyi oldu benim için. Ülkede pandanın ön koltuğuna oturmadığı halde çok konuşan cahil insanlara selam olsun.
  • aptt kullanıcısına yanıt
    Ben şu an astra kullanıyorum ama panda merak ettiğim bir araba. İşe gelip gitmek için ufak bir araç bakıyorum. Bu şekilde ön yargılı olsunlar boşverin 1996 model hondalara filan 40 bin versinler
  • Hanıma 2005 model cam tavanlı olanından dualogic şanzımanlı bir araç buldum. Almaya niyetlendim ama cayacak gibiyim. Bu city arızası başımızı ağrıtabilir. Olmadık yerde yaparsa arızayı sorun yaşarız.
  • drlaroxyl D kullanıcısına yanıt
    Selamlar herkese ..Aracımız Kırmızı renk 2005 model Panda Dynamıc Triptonik .. öncelikle bu paylaşımlarınız üzerinden 7-8 yıl geçmesine rağmen sanırım bizim gibi bir çok triptonik Panda kullanıcısına faydanız oldu .. bundan dolayı size çok teşekkür ediyorum .. ve kendi deneyimimizi de paylaşarak küçük de olsa katkı sunmak isterim ..
    aracı yeni aldık , yaklaşık üç hafta önce . 'gearbox failure ' hatası bizim de başımıza geldi .aldığımız arkadaş da sağolsun bundan dolayı fiyatta yardımcı olmuştu .. (BURDUR dan Mehmet beye buradan saygılar :)
    sizin de tavsiye ettiğiniz gibi kontak yağı spreyi aldım .. ( iyi bir marka ! ) onunla vites kolunun olduğu kaideyi söktük . zaten tırnaklı parçalar olduğundan kolayca söküldü . yağlama sonrası orayı silip temizledik . ve sonucu görmek için aracı çalıştırıp kullanmaya başladık . fakat yine arıza vermeye devam etti .. çok moralimiz bozuldu .. durduk ve düşündük .. araç Benzin & LPG sıralı sistem olduğu için acaba bundan kaynaklanan bir sorun mu var diye düşünürken .. çiçeği burnunda Makine Mühendisi Kayınbiraderim Haydar 'Abi benzine alıp yüksek devirde kullan aracı .. bakalım ne olacak ' derken .. aracı sıralı sistemden Benzinli kullanıma alıp yüksek devirle 8 - 10 km kadar kullandık .. veeee sorun çözüldü .. o gün sürekli benzinde kullandık aracı
    Bugun artık sıralı sisteme alıp kullandık .. hiç bir sorun olmadı ..

    Arkadaşlar arıza vermesinin nedenleri muhtemelen 1 - kalitesiz LPG yakıtı kullanılmış bilinmeden ..
    2 - ve sanıyorum pek benzinde kullanılmamış araç ..
    3 - bir de otomatik kullanımda gazın yanma süreciyle aracın alıştığı benzinli çalışma düzeni arasındaki saliselik ateşleme farkları olabilir ...

    herkese kazasız belasız sorunsuz sürüşler dileriz .. hoşçakalın :)




  • Arkadaşlar merhaba; sizlere tecrübelerimden bahsedeceğim.

    1 city mode kullanmıyorum . Çünkü sık arıza yapıyor/yapar/yapacaktır diye.
    2 akü erken bitmesin diye start/stop kapattım ( Daha önce honda marka araçta başımıza geldi servis şehir içinde kullanımı kapatın dedi )
    3 uzun yolda 230 tl benzin ile 520 km yol yaptım.
    4 şehir içinde 205 tl benzin ile 367 km yol yaptım.
    5 araç kullanım açısından şehir içinde iyi,şehir dışında uzun yolda hız yapacaklar için kötü bir araç. Ben hız yapmadığım için rahat rahat yavaş yavaş gidiyorum ve sürüşten çok zevk aldım. klima ısıtma ve soğutma işlemlerini çok güzel yapıyor.

    bakım konusunda şuan için bir tecrübem yok. Yetkili servise seneye ekim ayında bakıma götüreceğim o vakit detayları yazarım.
  • bende bugun panda aldım 1.2 2004 model saruflu en fulu km 72 bınde . aracın ıcı gayet genıs ben 185 boyundayım rahat sığıyorum. sürüşü ve konforu gayet yeterli . hakkaten güzel arabaymış ben çok beğendim
  • Merhaba arkadaşlar bir arkadaşımın aldığı fiat pandaya teyp takmayı düşünüyoruz bunun hakkında iki sorum olacak
    1. Araç modeli 2007 falan üzerinde kaset çalar orjinal teyp var bunu cd çalarlı yeni pandaların teyp i uyar mı?
    2. Yeni takılacak olan normal bir cd usb çalarlı teyp için teyp ve çerçeve önerileriniz nedir?

    Şimdiden teşekkür ederim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Panda ve 17''lik stilo sport jantlarım ;).. 2 seneden fazladır kullanıyorum, en ufak bi sorun yaşmadım, hatta yakıt tüketimini bile etkilemedi ve yol tutuşu mükemmel oldu rrsmen yola yapışıyor araç.. Takılmaz olmaz diyenlere kulak asmadığım için memnunum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hddddd -- 7 Mart 2020; 17:53:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufak_tefek kullanıcısına yanıt
    Yeni pandaların teypleri olmaz çünkü gömülü onlar.. Yapacağınız şey ya aynı kasanın mp3 calarlısını bulacaksınız ya da herhangi bir teyp alacaksınız.. Double din yani buyuk teyp de takabilirsiniz ama onun için pandaya uygun cerceve almanız lazım(nette vardı kolay bulabilirsiniz ucuz bişeydi) Ama Fiattan farklı bi teyp takatsanız Fonksiyonel direksiyondan müziği kontrol edemeyebilirsiniz, iyi bi usta çözebilir ama bunu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aptt

    Arkadaşlar merhaba; sizlere tecrübelerimden bahsedeceğim.

    1 city mode kullanmıyorum . Çünkü sık arıza yapıyor/yapar/yapacaktır diye.
    2 akü erken bitmesin diye start/stop kapattım ( Daha önce honda marka araçta başımıza geldi servis şehir içinde kullanımı kapatın dedi )
    3 uzun yolda 230 tl benzin ile 520 km yol yaptım.
    4 şehir içinde 205 tl benzin ile 367 km yol yaptım.
    5 araç kullanım açısından şehir içinde iyi,şehir dışında uzun yolda hız yapacaklar için kötü bir araç. Ben hız yapmadığım için rahat rahat yavaş yavaş gidiyorum ve sürüşten çok zevk aldım. klima ısıtma ve soğutma işlemlerini çok güzel yapıyor.

    bakım konusunda şuan için bir tecrübem yok. Yetkili servise seneye ekim ayında bakıma götüreceğim o vakit detayları yazarım.
    Lpgsiz binmeyi önermem.. 110tl lpg ile 380-400km yol gidiyorum şehir içi ve yoğun trfikte. Benzinle az yakmıyor bizim ufaklıklar, kıyaslayınca %40 daha avantajlı oluyor. Taktığınız Lpgyi de bi kaç sene içinde amorti eder zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 282283284285286
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.