Şimdi Ara

fiat punto devir düşmesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kaza için geçmiş olsun.

    motorun altındaki şasiden kastın tam olarak neresi ayrıca kullandığın katkıyıda belirtirsen memnun olurum.
  • sağol. katkı ismini tam olarak hatırlamıyorum. petrollerde raflarda bir sürü katkı var. onlar arasından pahalı olan. 7.5 ytl idi o zaman şimdi kaç liradır bilmiyorum. ayrıca aracımın yakıtla ilgili her şeyini değiştirdim. hava filtresi yağ filtresi vs. ve motorunuzu 6 ayda bir dikkatli bir şekilde yıkatın. az yakma sürüş formullerini öğrenin.

    motor altındaki için ise. kazadan sonra arabanın motoru yere düşmüştü. ama motorun üzerinde bulunduğu arabanın önünde kaput şeklinde U harfi şeklinde bir demir çubuk var. beni o kurtarmış..
  • bir de şunu sorayım; sizin aracınızda muhtelif yerlerden tıkırtı ve çatırtı sesliri geliyor mu?
  • arkadaşım tam adamına sordum. ben puntonun 1001 türlü tıkırtısıyla 6 ay uğraşıp hepsini kesmiştim. bu tıkırtılar için servise git hiç başkasına bulaşma . o sorunu ancak servis çözer. çünkü öyle umulmadık şeyler çıkıyor ki. bir de arkadan geliyor diye aldanma. motordaki lastiğin gevşekliğinin sesi bile arkadan geliyormuş gibi görünüyor. ses dağılıyor. bu işin uzmanı birini istersen; adana birmot fatih ustayı öneririm :)
  • benim sıkıntım ise frenlerden gelen sürtünme sesi araç 74.000 km.ye geldi ve başından beri bu ses mevcut servise gittim kaç defa bakıyorlar normal zannımca pabuçların malzemesinden kaynaklanıyor dikkatinizi çektimi sizinde ön lastik cantları çok çabuk kirleniyor bu pabuçlardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

    bunun dışında bazı ufak tıkırtılar bende duyuyorum anacak baktırmadım açıkçası.bu arada aldığım bütün yakıtın kaydını tutuyorum yaklaşık 3 senedir teknik bir detay ilgilenen arkadaş olursa detaylıca açıklarım.
  • fren sürtünme sesi bende de vardı. sebebi sanırım oksitlenmeden kaynaklanıyor. frene birkaç defa sert bas o atar dediler denedim olmadı. onun çaresi fren balatalarının değişmesi olacak sanırım. yeni balatalar takıp biraz temizlettiğin zaman sorun geçecektir diye umuyorum. ama önemli olan frenlerin iyi tutması onu da unutmayalım. bir de evet ben ilgileniyorum. yakıtla ilgili kaydını açıklarsan çok sevinirim.
  • genel olarak tüketim değerleri:

    73.415 km.de 3372 litre toplam tüketilen dizel yakıt.

    ortalama 100 kmde 4,593 litre yapıyor.

    bu genel bir ortalama uzun yolda budeğer uğraştığım zaman 3,583 lt/100km. değerlerine kadar düştü hemde defalarca ve aşırı kasmadan.

    şu ana kadar bu mesafeyi kayseri şehir içi ve değişik şehirlerarası yollarda yarı yarıya sayılacak şekilde kattetim.forumda değişik zamanlarda yaptığım diğer tüketim açıklamalarıda mevcut.
  • evet kesinlikle katılıyorum. 100km de 3.0 lt yaktığım zamanlar oldu bu arabayla. hatta deneyebilirsin. 5.viteste 80 km/s ile sabit git. yol otoban ve eğimsiz olsun. bu hızla yol bitmiyor belki ama 3.0lt yakıyorsun.

    bu arabayla hiç durmadan böyle gitsen... ben 1 depo ile 1750km bile yapılabilir diyorum bu arabayla. ama teoride sadece. pratikte imkansız tabi ki :)
  • tabiki bu tür denemeleri 100-200km değil en az 400 km. ve üzerinde yapıp genel sonuçlar çıkartmak lazım.

    benim bulduğum değerler kayseri-antalya ,kayseri-ankara gibi uzak mesafelerde enaz 3 yolcu ve kafi miktarda bagaj ile günlük yaşam şartları içinde gerçekleşti.

    kesinlikle çok uç değerler elde edeyim diye motoru 1800 devirin altında yani devirsiz bir şekilde kullanmadım ve klima arasıra açık olmak kaydıyla.

    benim kullanım biçimim şudur.çok ani şekilde ivmelendirmem ,3000-3500 devir aralığında bir üst vitese alırım,genelde 1850-2100 devir arasında kullanmaya çalışırım,yol bilgisayarından anlık tüketimi sürekli takipederim,gaz pedalına dediğim aralıklarda devir kalacak biçimde çok yüzeyel basarım,kırmızı ışıklarda çok gerilerden yavaşlar ve yeşil ışığa denk getirip geçerim.kullanım biçimim genel olarak bu.

    birde ölçüm yaparken şuna dikkat etmek net değerler elde etme açısından çok mühim;deponun doldurulma biçimi.kesinlikle depoyu görebildiğiniz son noktaya kadar silme olarak doldurmak lazım ve bunu herdefasında tekrarlamak gerekli çünkü tabancanın attığı nokta ile dediğim son nokta arasında enaz 1-1,5 litre yakıt fakedebiliyor.bundan dolayı hep aynı noktaya kadar silme dolduracağız ki çok net değerler elde edelim.




  • Evet senle benziyormuşuz. Ben de saydıklarının hepsini ugulayan biriyim. Vitesi o kadar geç değiştirmem daha da erken değiştirrim. Ama motoru titretmem. 1750 1800 devirdir sabit sürüşüm. Gaza bazen aniden de yüklenirim turboyu hissedip tahrik olmak için. Depoyu ağzına kadar doldurrrum. Ve bu arabadaki güzellik klima ne performansı ne de yakıtı fazla etkilemiyor...
  • yaw hakkaten nasıl bir klima ise sanki motordan bağımsız çalışıyor araba performanstan hiç bir şey kaybetmiyor ve etkili de soğutuyor. bu arada frenlerden benim arabamda da tıslama sesi geliyor özellikle ilk çalıştırdığımda
  • bence fren seslerine çok takılmayın arkadaşlar. iyi tutuyor mu onu kontrol edin. bir de aman deyim lastikleriniz yeni olsun.. fren sesinden çok rahatsızsanız yeni kampana tavsiye ederim..
  • ya bu punto olayı yada benzer olay sienelardada avr sanırım babamına rkdaşında avrdı rolantede devir düşmüyodu sanırım buda üretim hatası olarak biliyorum sienalarda yien bien varsa yazsın__-puntodadamı avr acaba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.