Şimdi Ara

fiat punto evo lar nasıldır? dualogicler problemlimidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar eşime ilk araç olarak 35-39 bandınd araç bakioruz punto 1.4 evo dualogic ler çok mantıklı geldi, dualogicler nasıl şanzımandır? dsg gibi başa bela açar mı? tavsie eder misiniz



  • Bende bu aralar bakıyorum bu araçlara, bilgilendiren olursa memnun kalırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.3 95 hp sahibiyim. Vites geçişleri yarı otomatiklere göre iyi ve sanırım sorunsuz. Alacağınız aracın bence donanımı Dynamic , Evo kit olmalı , ek hava yastığı blue&me hız sabitleme gibi farklı özellikler mevcut. 2 Yıldır 35.000km'dir kullanıyorum Her 10bin de bir 200tl civarı bakım masrafım oldu.

    Ben araba sürmeye yeni başlayacak bayan şöförlere yarım otomatik pek önermiyorum. Yokuşlarda vites geçişleri kötü olduğu için sürekli 1-2 bandında gidip gelebiliyor. Bu sebeple baskı balata zarar görebilir bence.

    Uzun yolda yaklaşık 1800 devirde 110km hız ile gidiyorum 5 - 5,5lt civarı yakıyor. Zaten daha yüksek hızlarda hem motor sesi hemde rüzgar sesi gelmeye başlıyor. ş.içi ortalamam 6 - 6,5lt.
  • DSG den daha dayanıklıdır ve daha az sorunludur, ama DSG nin hızına ve konforuna sahip değildir, ama bayanlar için getir götür gayet iş görür, hanımda corsa easytronic var yetip artıyor ona. Arkadaşımın lineada kullanıyor neredeyse 10 yıldır hala tık demedi siz buradan pay biçin. Ufak tefek arızalar çıkarabilir elbette kul yapısı ama çift kavramalar gibi servet tutmaz, sensör arızası balata vb gibi sorunlar.
  • Hocam DSG karşılaştırması saçma olmuş zira kullanan birisi olarak en az onun kadar kronik sorunlu bir şanzıman oldugunu biliyorum. Serviste çalışan arkadaşınız varsa sorabilirsiniz. İmkan varsa bravo bakın onun dualogic şanzımanı daha sorunsuz.



    Vitesi şans işi diye düşünüyorum. Araçta garanti varsa ücretsiz hemen değiştirirler garantisi yoksa da servis bakımlı ise servise danışın bir kaç sene önce ücretsiz yada cüzi bir ücretle halşediyorlardı. Benim eski punto arıza verdiğinde servis kronik hata olduğundan hemen değiştirdi.



    1.4 motor ekonomi aracıdır, fazla kaçmaz seri değildir ama LPG ile tüketimi azdır. Arkadaslar yazmış dolusunu alın diye bende aynısını düşünüyorum.



    Ben kullandığım süre boyunca vites ve direksiyondaki airbag arızası harici sorunla karşılaşmadım onlar da kronik sorun olduğundan hemen değişmişti. Genel olarak da araçtan çok memnundum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lineada kullandım benden önce çok hor kullanılmıştı 100K kmdeki araç 200K gibi duruyordu.bende kullandım herhangi bir sıkıntı yapmıyordu sadece yokuşlarda eco modunda kullanınca düz yol gibi erkenden vites yükseltince yeni viteste çekmiyordu tekrar vites düşürüyordu tabi bu olay 2-3 sn sürdüğü için arkadaki araca vuruyordum birkaç kez.o yüzden devirli yada manuelde çıkıyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.