Şimdi Ara

Fiat Tipo yakıt problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
24.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    2 ay önce 97 tipo 1.4s aldım. ve aldığım gün ruhsatada işletmek için atiker marka tüp taktırdım. Ama bir türlü randıman alamadım. şuan da araç 340 ykr. yakıyor. her gidişim de gazı biraz daha kıstılar ama iyi olacağı yerde daha kötü oldu. Böyle bir sorunla karşılaşan bir tipocu arkadaş oldumu acaba. yardımınızı rica ediyorum.
    selcuk34



  • Kardeşim;

    1.sorum aracın enjeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü? Eğer enjeksiyonluysa ve sen sıralı değilde mikserli tüp taktırdıysan randıman alamazsın.

    2.sorum aracın benzinde ne kadar yakıyor. Benzinde eğer normal yakıyorsa gaz ayarını başka birine yaptır. Yine olmazsa tüpün beynine baktır.
    Eğer aracın benzinde de fazla yakıyorsa lpg sisteminin ayarlarıyla fazla oynama. Sorun arabadadır. Bu durumda önce arabanın bakımını yaptır. Bujileri değiştir. Hava filtresini değiştir. Yağına suyuna baktır. Yine sorun devam ederse baskı balatasına baktır. Sorun oysa baskı setini değiştir. Yine sorun devam ederse motor subap ayarına baktır. İyi bir ustaya subap ayarını yaptır. Yine sorun devam ederse..... ben burdayım.
  • Araban hayırlı olsun arkadaşım ama dediğin problem sadece gazdanmı kaynaklanıyor bunu bir araştır. Ben 1.4 tipo ile benzinde 300-310 arası yakıyorum şehir içinde ve bu şehir dışında 200-210 civarı oluyor.
    Sende ilk önce arabanın benzinde ne kadar yaktığını bulmaya çalış. benzin yakıtın normal ama lpg yakıtın anormal ise çok büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum. arkadaşın dediği gibi başka bir yere göster arabayı.
    Ama benzindede abartılı bir yakıt çıkarsa iyi bir motor ustası bul kendine ve nerde sorun var en iyi o anar.
    Motorda birşey çıkmazsa kontrol ettireceğin parçalar ve muhtemelen değiştirmen gerekecek şeyler bunlar.

    egzoz
    hava ve yakıt filtreleri
    bujiler
    buji kabloları
    motor yağı
    yağ filtresi
    baskı balata

    tabi bunları benzinide abartılı yakıyorsan diye söylüyorum. benzin değerleri normal olurda sadece lpg çok yakarsa ustayı değiştir olmadı taktırdığın markayı değiştir.




  • Beyler;
    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Aracım 97 model tipo s karburatörlü. araba gazda 350 ykr. benzinde de 450 ykr. yakmakta. aracın hava filtresini ve bujilerini değiştirdim. ama genede değişiklik olmadı. yagında ve suyunda sorun yok hepsi tamam. sizce bundan sonraki izleyeceğim yol ne olmalı. yardımlarınızı rica ediyorum.
  • Karburatör ayarı yaptır ve lpg ayarını bilgisayarlı bi servise yaptır eksoza probu takıp bilgisyardan bi baksınlar bence karburatör beliki senden önceki sahibi çekişi artırmak için karburatördeki benzin memesini büyültmüştür
  • gerçekten çok yakıyor.Arkadaşların söylediğine bende katılıyorum ilk önce karbüratörüne bir baktır.eğer burda bir anormallik yoksa buji kabloların eskiyse değiştir.birde bu işten anlayan lpg ayarını iyi yapan bir usta bul kendine inşallah hallolur.
  • Kardeş Sana söylenen tavsiyeler tamamen doğrudur. Fakat bu iş öyle şunu değiştir bunu değiştir demeyle olmaz. Bir an önce İyi bir usta bul ve git. Aracım çok yakıyor diye şikayet ediyorsun. Aslında aracın çok yakmıyor. Çok yakmadan kasıt 200-250 bir civarıdır. Sen tüpte 350 bin yaktığını söylüyorsun. Bunda ya bir yanlışlık var ya da aracın da ciddi bir problem var. Aslında kullanmadan da tüketim artar diyeceğim ama bu kadar da değişmez. Sen hemen bir ustaya git ve gerekli şeyleri yap.
  • arkadasım bende 96 temra stw var benımde sıkayetım yakıttan dısehır ıcı 350 yakıyordu ben taksıcıyım ne kadar az yakarsam o kadar ıyıdır bızım ıcın sana tavsıyem o atıker varya at o nu çöpe brc zawolı veya stafenelli taktır tupun montaj seklıde cok onemlı ben su an yakıtımı sehır ıcınde 220 ye dusurdum beyinden karbüratöre giden hortum uzunluguna kadar hersey önemlı bu işte o yüzden montajını ve mutlaka o atikeri degistir sorunun çözülür emin ol benim aracım tempra 1.6 ve stw seninki ise tipo düsün yani farka bak

     Fiat Tipo yakıt problemi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SELCUK34

    Arkadaşlar selamlar,

    2 ay önce 97 tipo 1.4s aldım. ve aldığım gün ruhsatada işletmek için atiker marka tüp taktırdım. Ama bir türlü randıman alamadım. şuan da araç 340 ykr. yakıyor. her gidişim de gazı biraz daha kıstılar ama iyi olacağı yerde daha kötü oldu. Böyle bir sorunla karşılaşan bir tipocu arkadaş oldumu acaba. yardımınızı rica ediyorum.
    selcuk34

    hayırlı olsun arkadasım bende bundan 3 ay önce aldım 1.4s tipo 98 model aynı sorun bendede vardı 340kr yakıyordu nekadar gaz ayarı yaptırdıysam düşüremedim gazda sorun var de düşündüm ama abim karbiratörcüye göster dedi gösterdim sorun ordaymış sanırım gaz kelebekleri aşınmış gaz kelebekleri deişti ve diyaframlar deişti karbiratöre segman matıldı sıfır gibi oldu bunun maliyetide 80 100 milyon civarı tavsiye ederim sorunum çözüldü benim 250 300 arası yakıyor şuan havaların soguklugunu ve benimde :D fazla hızlı kullanmamı sayarsak normal bana göre ^^ ama baktır karbiratöre




  • Merhaba arkadaşlar bende 98 model tipo 1.4s aldım bugün 180 km yol geldim ve uzun yol hepsi 56.00 tl yani 25 litre gaz yaktım bana çok abartılı geldi bu durum gaz ayarında bir problem yok benim sorunum ne olabilir sizce ayrıca araç rampa çıkarken çok bayıyor ve uzun yolda gaza basınca zor toparlıyor kendini aracın baskı balata yeni lpg sistemi yeni benzindede çok yakıyor şimdiden teşekkürler
  • slm arkadaşlar bütün tipo kullanan arkadaşların yardımını bekliyorum bende 1999 model 2.0 motor 16v tipovar ben bunun termostatını bulamıyorum nere baktıysam bulamadım düzceliyim buralarda yok bulan gören duyan varsa bana ulaşa bilirmi acaba ??? yardımlarınızı beklıyorum arkadaşlar...
  • http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/

    Buradaki mikser ile tek nokta ve mekanik enjeksiyonlu araçlara sorunsuz lpg montajlanabilir.

    Karbüratörlü araçlarda lpg yakıt ekonomisi sağlanabilir.
  • mrb arkadslar bu araç nasıldr bu fiyata alınırmı pzarlık yapmalımı yakıtı nasıldr vergisi nekadrdr acaba yardmlarnz için teşkredrm
  • arkadaşlar bende 97 tipo 1.4 s var yeni aldım 40 45 lpg de kuruş yakıyor , karbürotorden problem yaşayan arkadaşlar olmuş bende baktırayım karburatore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yamyam2576

    arkadaşlar bende 97 tipo 1.4 s var yeni aldım 40 45 lpg de kuruş yakıyor , karbürotorden problem yaşayan arkadaşlar olmuş bende baktırayım karburatore

    Arkadaşım Merhaba, Yıllar önce bende de 97 1.4 s Tipo vardı. Benim de aracım çok yakıyordu. ne yaptıysam aracın yakıtını düşüremedim. aslında araç şehir içinde çok yakıyordu. Uzun yola gittiğimde yakıt yarı yarıya düşüyordu. anladımkii bu araçlar şehir içi çok yakıyor. motorun 1.4 oluşu ve kasanın ağır gelmesi bunu tetikliyor olabilir. Sonra bi arkadaşımda aldı. oda 1.4 dü ve onunda yakıtı fazlaydı. Sana tavsiyem aracın bakımları haricinde yakıtı düşürmek adına pek uğraşıp paranı harcama. Bide bu arabaların karburatörleri çabuk tıkanıyor hararet yükseltebilir oto elektirikçiye direk fan yaptır. soracağın bişey olursa yazabilirsin tipo hakkında çok tecrübelerim oldu.




  • arkadaşlar 96 model 1.6 sx tipom var ama yakıtı 0,33 aşağı düşüremedim.gaz beynimide değiştirdim lavato taktırdım . ayar da yaptırdım.bu gün tekrar ayara gidecm .başka nerden sıkıntı olabılır. ?
  • yunus0671 Y kullanıcısına yanıt
    kardeş sen şükret benim 98 1.4 s var 0.41 den aşağı inmem dedi tutturdu kafayı yiyecem bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.