Şimdi Ara

Fiber Altyapı Serüveni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar,


    56k bağlantıdan bugünlere kadar aktif olarak internet hizmeti kullanan birisi olarak yaklaşık 1.5 senelik uğraşlar sonucu fiber altyapı konusunda hedefime ulaşıyorum. Bu konuyu açmamın nedeni hem kendime hatıra, hem de süreçler hakkında ihtiyacı olabilecek kişileri bilgilendirmek.


    - Öncelikle bakır altyapı olan bir adresi FTTH'ye dönüşüm yaptırmak imkansıza yakın gibi bir şey. Proje çizdirmek işin kolay kısmı, telekom çalışanları sabah akşam çizerler. Asıl süreç proje Ankara'ya genel müdürlüğe gittiğinde başlıyor. Baskı yapmaya 2023 yılında başladığım için deprem felaketi sonrası Telekom tüm yatırımlarını deprem bölgesine kaydırdı. Sık sık müdürlüğe gidip durumları sorgulattım. Ancak bir kaç kere proje hazırlanmasına rağmen onaylanmadı. Baktım bu iş olmayacak özel proje teklifi istedim. Bir sürede onun peşinde koştuktan sonra 6 metrelik kazı alanı olan projeye 21bin ₺ ücret talep ettiler. Aralık 2023'te verdikleri bu fiyatı kabul ettim ancak bu defada mevcut taşeron firma ile anlaşmalarının bittiğini, ücretli şekilde bile beklemem gerektiğini öğrendim. İşin sonunda planlama müdürü ile görüştük ve özel projeyi de iptal ettik. Aynı günün öğleden sonrasına telefon geldi ve fiber kablonun nereden çekilmesini kararlaştırmak için ekip ile görüştüm.


    - 29.12.2023 tarihinde taşeron firma gelip 15-20 dakika civarında bam güm girişip fiber kabloyu bina içine getirdiler. Fiber kablonun diğer ucunu bina karşısındaki direkte bulunan kasete bıraktılar. Belediye son zamanlarda kazım işlerine sıkıntı çıkardığı için telekom artık direklerdeki kasetlerden bölüp, drop kablo ile altyapı getiriyor.




    Fiber Altyapı Serüveni


    - 12.01.2024 tarihinde ikinci ekip gelip OFDK'yı montaj yaptı ve direkteki uç ile kutuya giren fiber uçları kaynakladı. Kutu içine gelen ana fiber kablo ile PLC Splitter'ın arasındaki bağlantıya el ile yapılan konnektör kullanmadılar, pigtail ile kaynak yaparak birleştirdiler.




    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni

    - 31.01.2024 tarihi itibari ile son işlemlerden sonra gelen giden henüz yok. Aktivasyon ve sinyal verilmesini bekliyorum. Bu işlemlerden sonra yılların acısını çıkarmak için 1 Gbps'lik paketi satın alacağım. Yaz aylarında 24 aylık taahhüt yaptırdığım için bu paket bana 500 küsür liradan verilecek.


    - Ayrıca en son planlama birimi ile görüştüğümde aktivasyon için onay beklendiği bilgisi verildi. Onay süreci bitmiyordu :)


    - Şimdilik bu kadar. Konuyu gelişme oldukça güncelleyeceğim. Hizmet almaya başladığımda ise mevcut altyapım VDSL ile Fiber karşılaştırması yaparak (Ping, Speed, Bufferbloat) sonuçları ekleyeceğim.


    - 19.03.2024 Proje onaylandı. Bir kaç gün içinde satışa açılacak. Hadi bakalım :)


    - 21.03.2024 Satışa açıldı.



    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    - 23.03.204 Kurulum yapıldı.



    - Fiber Testleri / ONT - Nokia / Router - Keenetic Titan / IP - Dinamik / Link - CAT6 Kablolu


    Kurulumda OFDK ile ONT bağlantısı için konnektörler elle yapıldı. Bazen hız 500 mbps civarına düşüyor. Problemin konnektörlerden olduğunu düşünüyorum. Fusion splice cihazı bulabilirsem konnektörleri pigtail olarak değiştireceğim.



    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    PUBG Mobile Ping 20ms / AdGuard DNS 3-4 ms


    - xDSL Testleri / Modem - Keenetic Extra DSL (KN-2112) / IP - Dinamik / Link - CAT6 Kablolu



    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 13 Nisan 2024; 9:39:23 >







  • Hayırlı olsun hocam.

    Umarım en kısa sürede fiber altyapıya kavuşursunuz.

    Bende VDSL altyapı kullanıyorum, FTTH'a dönüşüm için bağlı olduğum Türk Telekom müdürlüğü'ne dün dilekçe teslim ettim.

    Umarım olumlu yönde sonuç alabilirim.

    Daha önce Cimer, Açık kapı,BTK, Kdk obdusman gibi kurumlara başvuruda bulunmuştum fakat olumsuz yönde cevaplar gelmişti.

    Umarım sizin gibi bende binamda fiber altyapıyı görebilirim ve deneyimleyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hayırlı olsun. Router seçme olanağınız olursa ben şu cihazdan memnunum. Talep edebilirsiniz bu cihazı eğer siz de beğenirseniz. Bu arada direkten yapılan bağlantının fotoğrafını da çekip konuya ekler misiniz? Direkteki işlemi de görelim :)


    https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h3600-v9-kullanici-yorumlari--156082703

  • Nebulasky N kullanıcısına yanıt

    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Bende sizin gibi Cimer, Açık kapı, BTK, X, LinkedIn gibi yerlerden sayısız mesajlar yazdım. Hiç birisi olumlu karşılanmadı. Ne olduysa planlama müdürü ile görüştükten sonra oldu. Dilekçe hiç vermedim.

    Umarım sizde en kısa sürede fiber internet altyapısına kavuşursunuz.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Muhtemelen bana da H3600 tahsis ederler. Ancak verdikleri router'ı kullanmayı düşünmüyorum ama sizin için test edebilirim. Mevcutta Keenetic Extra DSL (KN-2112) kullanıyorum, bunu satıp Titan modeline geçerim.


    Direkten yapılan bağlantının resmini çekmedim ancak dışarıdan görünüm olarak resmini çekebilirim. Mantık olarak turuncu kablo ile gelen core'ları bölerek, drop kablo ile binalara dağıtıyorlar.

  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    Hocam selam. Valla çok iyi olur, fotoğraf da forum arşivinde yerini almış olur. Fiber Altyapı Serüveni 


    Siz bilirsiniz hocam ama h3600 cihazını deneyip ilgili kullanıcı yorumları konusuna yazarsanız çok güzel olur.

  • Hayırlı olsun. Benimde fiber geçisim bugün sağlandı. Sitemizde her blokta fftb altyapı vardı ama telekom dönüşüm kararı almış.vdsl'i de sökmelerine az bir zaman kalmış. Birkaç hafta önce kendi abonelerinin daire içine kadar kablolamalarını yaptılar sadece ben farklı isp kullandığım için iş yoğunluklarının bitmesini bekledim. Bugün OFDK dan odaya kadar kabloyu çekip cihaz kurulumlarını yapmışlar. Modem olarak h3600 v9 vermişler. Sanki h300s modemimden çok da iyi değil ama deneyip göreceğim. Bu arada FFTB FTTH ping farkı yaratmadı. Kazı işlemci için son durumda ücret ödediniz mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chile_Mix -- 8 Mart 2024; 20:49:32 >
  • Hayırlı olsun , ben de DSL ile başladığım serüvene DSL ile devam ediyorum 🥰

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün (21.03.2024) satışa açıldı.



    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni




  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.

  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam, oturduğum bina da uzun zamandır sizin sahip olduğunuz gibi kutu bulunmakta ama herhangi bir şekilde altyapı sorgulamada çıkamamakta ve VDSL hizmeti alabiliyorum sadece. Türk Telekom çalışanına sorduğumda ise bekleyeceksiniz diyor ama sene olmuş belki de daha fazlası. Bu kutuyu nasıl aktif hale getirtebilirim? Bir alt sokağımda zaten fiber altyapı aktif ve kullanılmakta ama bizde kutu olmasına rağmen hiçbir şey yapılmıyor.

    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni


    Fiber Altyapı Serüveni




  • Gehinnomm kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Maalesef bu kutunun olması FTTH altyapının geleceği anlamına gelmiyor. Farklı bir şehirde Telekom'da çalışan planlamacı sınıf arkadaşım var. Bu konuyu onada sormuştum. Dediki normalde proje onaylandıktan sonra 30 gün içinde hem kablolama, hem kutu montajları, sinyal verilmesi ve satışa açılması gerekiyormuş. Ancak taşeron firma bu süre içinde tüm bunları yetiştiremezse gün başına para cezası kesiliyormuş. Bu yüzden proje daha onaylanmadan bu kutuları koyup kabloları çekiyorlar çünkü bunlar pasif elemanlar ve maliyetleri düşük. Diğer konuya gelirsek hangi çalışana sordunuz bilmiyorum ama bulunduğunuz ildeki müdürlüğe gidip planlama ile görüşmeniz gerekmekte. Planlama bölümündekilerinde her birinin kendi bölgesi var. O kişiyi bulmalısınız. Bu kutu binanıza takıldıysa bir proje hazırlanmıştır. Durumu hakkında bilgi isteyin. Eğer bütçeden dolayı red olmuşsa projenizi başka BF projeler ile birleştirilmesini isteyin. Benim binam için hazırlanan proje bütçeden dolayı onaylanmadı. Bu yüzden farklı mahalledeki başka bir proje ile birleştirildi. En kısa zamanda fiberlenmeniz dileği ile.





  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, yer altından gelen turuncu bir fiber kablo yanımdakş binadan daha değişik bir kutuya gitmekte ve o kutudan çekilen kablola bizim apartmandaki kabloya gitmekte. Hemen yandaki kutuya bir kaç kablo daha girmekte. İnternetten örnek aldığım kutunun aynısı diğer apartmanın ordaki kutu Fiber Altyapı Serüveni

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim. Altyapı için her hangi bir ücret ödemedim. Kazı olmadı. Sokaktaki eski telefon direklerindeki kasetten drop kablo ile eve çektiler.

  • Gehinnomm kullanıcısına yanıt

    Telekom artık her binaya turuncu kablo getirmiyor ki getirmesinede gerek yok zaten bana göre. Uygun müsait yerlere turuncu kablo getirip kasetler ile bölüp yakındaki binalara drop kablo ile hizmet götürüyor. Daha sonra oradada tekrar binaya bıraktığı kutulardaki plc splitter ile abonelere bölüyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Babamların evinde N300 router vardı. Onu yükseltmek adına sarı siteden H3600 bulup sipariş verdim. WAN kilidi olduğunu biliyordum anca LAN üzerinden çalıştırırım belki dedim ama çalıştıramadım. Neyse biraz kurcalama fırsatım oldu. Performans olarak güzel cihaz. Ancak gerek yazılım gerek özellik olarak maalesef Keenetic'in çok gerisinde. Kurulum ekibine boşuna kurma kendi router'ı mı kullanacağım dedim. Cihazlar aktive olsun, 15-20dk. sonra ben kurulumun tamamlandığı onayını verdikten sonra çıkarın dedi. Dediği gibi kurulum tamamlandı mesajları geldikten sonra söküp Keenetic Titan router'ı mı taktım. H3600'de kutusuna geri döndü.

  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h3600-v9-kullanici-yorumlari--156082703


    Burada da paylaşabilirsiniz kişisel deneyimlerinizi hocam. Çok teşekkürler.Fiber Altyapı Serüveni 

  • Hocam selamlar. benim binamda kutu var türk telekomda satışa açık hatta nakil hizmeti için başvurduğumda 1000mbps ye kadar hız gözüküyordu. ancak işin garip yanı türk telekomun hattı yok. binama fiber bir hat geliyor üstünde de vodafone yazıyor kutu var ancak fiber kablo kutuya bağlanmamış boşta bekliyor. vodafonea soruyorum o da "bizim orada alt yapımız yok hat türk telekomun" diyor. saçma sapan bir vaziyette bekliyorum.

  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Detaylı resimleri yükleyebilir misiniz? Binanıza gelen kablolar, dağıtım kutusu vs.

  • kırmızı kablo sahadan geliyor ve ucu boş. bakmayın kutuya girip çıktığına ucu boşta kutuya bağlanmamış.



    Fiber Altyapı Serüveni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.