Şimdi Ara

Fiber geldi ama aktif değil SS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar binamıza kadar fiber geldi binanın içine bağlantılar yapıladı hala aktif olmadı karşı apartmanda aynı şekilde ne yapmalıyım bina içi fiber kabinin sokakta kabinin vs. fotoğrafını çektim ne eksik neyi bekliyoruz biz ne yapabilirim 2 seneye yakındır mobil internet ile idare ediyoruz 1 senede kabloyu ancak çektiler 3-4 ay sonra bina içine kutuyu koydular 2 ay sonra içini bağladılar sabrım kalmadı ne yapabilirim
    SS: Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS







  • Bu konu giderek ilginçleşiyor. Aynı kabine TTFiber konusunda da rastlanıldı ancak kimin kabini olduğunu pek çözemedik. Kabinin yan tarafında Alcatel mi yazıyor ? Ayrıca bu ortasında siyah yerde fiberin inceltiği yerin arkasını çekebilir misiniz ? FTTB/Eth sistemi bu galiba ama değişik büyük ihtimalle ardında bu işin Türk Telekom çıkacak.

    ------------------
    Hocam bu işe ne diyorsunuz ? @mustifb
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kabin pervan makina tarafından yapılmış sitesine girip baktım türktelekom ile anlaşmalı bir firma olduğu yazıyor ayrıca turuncu kablonun üzerinde türktelekom yazıyor

    bu altyapı ile kaç megabite kadar hız alabiliyoruz acaba
  • Fiber tarifelerin hepsinden faydalanabilirsin
  • Şimdi demekki bu kabinleri yeni kullanmaya başladılar o halde. Kağıt üzerinde 1gbps hız alırsınız. Ancak bu kabinin kapasitesi ile alakalı bu da fiberin türüne bağlı ancak nererden baksak en kötü 2 gbps olsa kabinin kapasitesi 20 daireye 100mbps verebilir ancak herkesin 100mbps kullanmayacağı gerçeğinde var. Ayrıca kabinin kapasitesi daha büyüktür diye tahmin ediyorum. Bu arada fiber epey kalın yani kabinin kapasitesi ciddi bir değer olabilir tabi detaylı teknik bilgiye vakıf olmadığımdan ötürü fiberin türü hakkında net bir şey diyemem ama bizim buradaki T11 lere giden fiberden daha kalın gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 2 Ağustos 2016; 2:10:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Şimdi demekki bu kabinleri yeni kullanmaya başladılar o halde. Kağıt üzerinde 1gbps hız alırsınız. Ancak bu kabinin kapasitesi ile alakalı bu da fiberin türüne bağlı ancak nererden baksak en kötü 2 gbps olsa kabinin kapasitesi 20 daireye 100mbps verebilir ancak herkesin 100mbps kullanmayacağı gerçeğinde var. Ayrıca kabinin kapasitesi daha büyüktür diye tahmin ediyorum. Bu arada fiber epey kalın yani kabinin kapasitesi ciddi bir değer olabilir tabi detaylı teknik bilgiye vakıf olmadığımdan ötürü fiberin türü hakkında net bir şey diyemem ama bizim buradaki T11 lere giden fiberden daha kalın gözüküyor.
    Çektiğiniz dışardaki kabin Türk Telekom kabini değil. Aktif olması ise 1 ay ile 6 ayı bulabilir. Cihazların bağlantıları yapıldıktan sonra denemeler yapılır, o yüzden kesin tarih vermek mümkün değil. İmza toplayarak bölge müdürlüğüne gidin, işleri biraz çabuklaştırabilirler.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam yeniden baktım alcatel yazıyor siz bir bakın istedim
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS




  • Neden aktif olmadığı belli oldu. Henüz VDSL kartlar takılmamış. Sadece giriş fiber bağlanmış ama VDSL kartlar yok, ayrıca elektrik hattıda çekilmemiş gibi.
  • Takılması ne kadar sürer acaba ayrıca bize gelen internet vdsl mi fiber mi kafam karıştı iyice
  • FTTB olduğu için sinyal VDSL üzerinden verilecek. Ne zaman gelir bilmiyorum, bizde VDSL kart bekliyoruz. Normalde 5 işgünü içinde geliyor ama ülkemizdeki durumlar sebebiyle çok gecikti, müdürlük 1 ay sürebilir diyor.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinde vaktinizi alıyorum ama merak ediyorum Attığım resimlerde kabinin yan tarafını çekmiştim orada gpon yazıyor bu her kabinde yazıyormu
  • Yok, sorun değil. GPON tipi sistemlerin kabinlerinde yazıyor. TTNET FiberNet kulübünde sorularınızın cevabı yazıyor. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cpt.Burak

    Arkadaşlar binamıza kadar fiber geldi binanın içine bağlantılar yapıladı hala aktif olmadı karşı apartmanda aynı şekilde ne yapmalıyım bina içi fiber kabinin sokakta kabinin vs. fotoğrafını çektim ne eksik neyi bekliyoruz biz ne yapabilirim 2 seneye yakındır mobil internet ile idare ediyoruz 1 senede kabloyu ancak çektiler 3-4 ay sonra bina içine kutuyu koydular 2 ay sonra içini bağladılar sabrım kalmadı ne yapabilirim
    SS: Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS
     Fiber geldi ama aktif değil SS



    şehir neresi hocam darısı başımıza.




  • mrb,

    aynı durumdayım. fiber kabin takılalı 1 ay oldu ama bekliyoruz. aktif oldu mu sizinkisi
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    O kqbinin ne kabni olduğunu bilmiyorum ama şuna eminim ki genel maksatlı olan FTTC, OFTK kabinlerinden biri değil artık her ne ise yurt için özel bir şeydir.
  • Merhaba aktif oldu şuanda sıkıntısız kullanmaktayım. Gpon altyapısı geldi modeme kadar fiber kablo geliyor yalnız garip olan bir şey var modem tılgın değil Zyxel VMG8324-B10A modem verdiler binadaki bütün dairelere aynı modemi veriyorlar. ayrıca türktelekom dan başka bir firmaya abone olamıyorsunuz.

    http://www.speedtest.net/my-result/5942099589
  • Kota dolmuş hocam kaç mbps paket aldınız?
  • sozman1 S kullanıcısına yanıt
    24 megabit ama kota düşük olduğundan 3-4gün hariç 3 megabit kullanıyoruz 3 megabit ile fiberliyoruuzzzz.
  • 35 GB mı yoksa hocam paketiniz
  • İlginç normalde sadece router veriyorlardı bu sefer modem vermişler ama router olarak çalışıyor tabi bu iyi bir haber zira FTTB/eth müsterileri için alternatif cihaz anlamına gelebilir bu yani mesela bence WAN girişli bir modem var ve bunu FTTB/eth sistemlerde kullanabilirsem çok iyi olacaktır. Hayirlı olsun güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.