Şimdi Ara

FIBER HG253 MODEM İLE PORT AÇILMAMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yalaşık 2 yıldır superonline fiber internet kullanıyorum ve aldığım ilk günden itibaren torrent ve bazı oyun sunucuları için port açarak kullanabilmekteydim ta ki 2-3 hafta öncesine kadar. Bir iki gündür denediğim sunucularda ve farklı farklı portların hiçbirinden olumlu yanıt alamadım. Yerel ip, dmz, TCP/UDP ile ilgili ayarlarım tam olduğuna inanıyorum çünkü yakın bir zamana kadar hiç bir problem yoktu. Son bir kaç denemeden sonra bugün MH aradım. Bu bilgileri yetkiliye verdikten sonra 2-3 dk kadar bekletti ve şu cevabı verdi "Size sağlanan internet ip bloğunda aşırı kullanıcı olduğundan, bu tür port açamama gibi sorunlar yaşanabiliyor, bu sorunu çözmek için farklı bir ip numarası ile size özel statik ip verilir bu şekide sorun çözülür, aylık ücreti 5 TL faturaya yansıtılır."

    1- IP bloğu olarak kasttektikleri kaç haneli rakam olursa olsun, benim aldığım ip numarası son rakamına kadar bana özel değil midir ? 212.184.142.xxx burada 100 kullanıcı olsa da port u gerçekten etkiler mi ?

    2- Bu bizden biraz daha para kopartmak için çizilen bir tezgah mıdır ?

    Ben verilen böyle bir yanıttan ve çözüm şeklinden hiç mi hiç tatmin olmadım. Öneri ve düşüncelerinizi rica ederim.

    Saygılarımla







  • Torrent de port açma mantığını hala anlamış değilim. Aynı modemi kullanıyorum. 23 aydır fiber abonesiyim. Hiçbir zaman modemden port açmışlığım yok. Torrente maksimum hızı alabiliyorum.

    Müşteri hizmetlerinin lafına kanıpta statik ip alıp para kaptırmayın şunlara. Daha önce çok kez MH ile telefon görüşmelerim oldu. Müşteri temsilcilerinin çoğu bilgisiz. Departmanların birbirinden haberi yok. Sorununuzu çözemeyen hemen bir başkasına yönlendirir. Oda çözemez başkasına atar.
    Mesela daha önce 3 kere arayıp sorunum çözülmemişti. 4.arayışımda çıkan kişi hemen hallediyim demişti ve hallettide. Peki daha önce konuştuklarım neden yapamadı, sizin özel yetkinizmi var diye sormuştum.Onlar yanlış anlamıştır şöyle zannetmiştir felan bişeyler zırvalamıştı. Şansıma telefona işini bilen biri çıkmıştı. Size tavsiyem tekrar arayın bir başka kişiyede sorun. Olmadı bir başkasına. Gerçekten rezalet bir müşteri hizmetleri var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.