Şimdi Ara

Fiber internet için Türk Telekom' a mahkûm muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    3 ay önce binamızın girişine siyah bir kutu takılmıştı. Sonrasında ne gelen oldu ne de giden. Henüz arayıp bilgi edinemedim ve kasımın 6' sında taahhütüm sona erecek. Taahhüt sona ermeden önce veya hemen sonrasında hiper vdsl' den fibere geçmeyi düşünüyorum. Bu konuda biraz araştırma yaptım. Edindiğim bilgilere göre Türk Telekom yeni fiber hat çekilen yerlerde başka İSS' den hizmet alınmasına müsaade etmiyormuş...

    Fiber paketlerine baktım. Türk Telekom' da 100mbps limitsiz olan paketler ₺180 civarında seyrediyor. Turknet ise taahhüt yapmadan aynı paketi ve altyapının desteklediği max hızı ₺99,90 veriyor... Taahhüt bitmeden geçiş yaparsam Türknet' in ₺120 kadar cayma bedelini karşıladığını biliyorum. Hat kapatılmadan geçiş işlemi yapılabiliyormuş fakat bulunduğumuz bölgede daha önce port sıkıntısı vardı. Halen devam ediyor mu bilmiyorum. Türk Telekom' un bu tarz konularda kıldan sebeplerle problem çıkardığını çok kez gördüm. Bu yüzden internetsiz kalmaktan da endişe ediyorum.

    Tatsız bir durumla karşılaşmamak için neler yapmalıyım veya nelere dikkat etmeliyim?
    Fiber internet için Türk Telekom' a mahkûm muyum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • altyapınızı sorgulayın eğer fiber gözüküyorsa hattı aktifleştirmişlerdir, bence türknet başvurusu yapıp bir şansınızı deneyin derim, problem olursa türk telekoma başvurursunuz tavsiyemde hattınızı türknete taşımak yerine direkt olarak yeni bir başvuru yapın sorun çıkma şansı daha az yeni başvuru olacağı için gelip kurulumu yapsınlar yaptıktan sonra diğer hattı kapatırsınız,birde türk telekomda 180 lira değil 130 lira olması lazım 100 mbps internet,port sıkıntısı sizde olmaz sizin altyapı fiber sizin binanıza özel bunlar tahsis edilmiş vdsl olsaydı port sıkıntısı yaşardınız bunda yaşamazsınız

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Yeni müşterileri için indirimli fiyatları var, doğrudur. Ben mevcut müşteri olarak paketlerine baktığımda ₺180' den aşağısını göremedim.

    Fibere geçişlerde kampanyalar farklı mı oluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiber'de port sıkıntısı yok, daireye özel tahsis edilen port ve dolap var. 180 TL olmaması lazım, müdürlüğe gidip fiyatları sor bazen bölgeye özel kampanyalar oluyor. 12-24 ay taahhütte bu devirde kötü değil çünkü fiyatlar artıyor inmiyor. İnternet'te taşınılmazsa kapatılmayacak bir şey olduğu için sorun teşkil etmez. Taşınırsan paketini de gittiğin yere taşıyabiliyorsun, gittiğin yerde altyapı yoksa ceza bedeli olmadan hattın iptal edilebiliyor.

  • Fiber dönüşüm kampanyası var, fiyatları normalden biraz düşük oluyor:

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/sayfalar/24-ay-fiber-internet-kampanyasi.aspx

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.