Şimdi Ara

Fiber mi Vdsl mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline 105 TL'ye 250 GB Kotalı 100 Mbps fiber kullanıyordum. Önümüzdeki ay sözleşmem bitiyor.

    Turknet'i çok fazla duyduğum için bunlara geçeyim dedim ama bugün farkettim ki verdikleri hizmet fiber değilmiş. Siteden kontrol ettiğimde 75 Mbps'ye kadar hız verebileceklerini söylüyorlar. Sınırsız 85 TL.

    Ancak fiberde hiç hız sorunu yaşamadım. Yani bir indirme ve sürekli kullanımlarda stabil hızlar aldım. Genellikle 85-90 Mbps hız alıyordum.
    Şimdi Vdsl beni korkuttu. Sizce VDSL'e geçsem üzülür müyüm?

    Not: Evimde tek bir cihaz var. O da ethernet kablosuyla besleniyor.



  • Üyelere mi soruyorsun firmaya mı?

    Benim fikrimi sorarsan eğer. 7 yıl sorunsuz ttnet kullandığım yerde. Süreci tamamlamama rağmen 4 gündür aktivasyon yapamıyorlar.
  • CRAZY Hero kullanıcısına yanıt
    Üyelere soruyorum tabii. Zira hangi firma ben kötüyüm der ki :)
  • CRAZY Hero kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kurulum ekiplerimiz adrese geldiğinde hattın etiketli olmaması nedeniyle kurulumu gerçekleştiremedi. Bunun için arıza kaydı açarak yerleşik operatör saha ekiplerine ilettik. Etiketleme sonrası hizmetinizi kullanabileceksiniz.
  • Eğer ki Alt yapınız tt ise fiberde modem kirası alınacak.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Kalsın, istemiyorum. Geçen hafta salı günü başladı sizinle sürecimiz ve halen internet verilemedi. İptal faksını yolladım. Bir an evvel iptal edin de kurtulayım.
  • Benim aldığım evdede altyapı yok acilen internete ihtiyacım var.
    Ne yapmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknette taahhüt olmadıgı için denerseniz birsey kaybetmezsiniz. baktınız sizi tatmin etti devam eder ileride bu tatminkarlık duserse yeniden nasılsa fiberde var alt yapınızda tekrar fibere gecme sansınız var. ben 3 yıl yakındır kullanıyorum alt yapım 55 mbit civarı down 20 mbir civarı da up destekliyor. hız ölçümlerinden 55-56/20-21 arası cıkıyor. bakır alt yapıda olay biraz fiziki sartlarla değiştiği için kullanmadan bisey demek güç bence.
  • Ben olsam fiberi bırakıp geçmem turknete özellikle. Superonline devam edebilirsen uygun paketle devam et olmadı millenicom falan superonline altyapısından fiber veriyor onu demeyebilirsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi benim anladıgım binanızda superonline(Fiber) ve türktelekom(xDSL-Bakır) altyapısı mevcut.
    Türktelekom altyapısı kullanan firmalara bakmak yerine superonline altyapısını kullanan firmalara bakmanızı tavsiye ediyorum.
    https://forum.donanimhaber.com/2020-superonline-fiber-altyapisi-kullanan-iss-ler--141457963
    SoL fiber altyapıdan TT bakır altyapıya geçmek akıl işi degil. Hele ki kullanan firma TurkNet ise. Arıza kaydı açtıgınızda okumadan otomatik cevap atan bir firmadan hizmet almak Hemde bakır altyapı ile




  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Modem almam gerekecek ve bu da en az 200 TL. Yani beğenmezsem modem elimde kalacak.
  • brnk kullanıcısına yanıt
    Millenicom çok enteresan bir firma. Ben şuan direkt olarak operatör değişikliğiyle geleyim diyorum, SOL kabul etmiyor o yüzden yapamayız diyorlar. Ben kapatıp geçersem bana SOL altyapısı mı vereceksiniz diyorum yok TT altyapısından bağlayacağız diyorlar. Onların altyapısını beğenmiyorum SOL altyapısından veremezsiniz diyorum veririz ama 99 TL olan 100 MBPS tarife 130 TL olur diyorlar.
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    TurkNet'e başvuru yapmıştım fiber sanarak onu şuan iptal ediyorum. Kafam allak bullak oldu iki günde. Kota internete devam edeceğim herhalde. Bu arada Millenicom müşteri hizmetleri eğer varsa önce TT altyapısı kullandıklarını yoksa SOL altyapısı kullandıklarını söyledi. İkisi arasında seçim yaparsam SOL 30 TL daha pahalı oluyor.

    Ayrıca bu AKN olayının kalkması resmen kötü olmuş. Milattan önceki hızları fahiş fiyatlara veriyorlar. Eskiden hızlıydı en azından.
  • zizou_10_ Z kullanıcısına yanıt
    Diğer SoL altyapısı kullanan firmalarla görüştünüz mü? Onlarda durum ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NT2L kullanıcısına yanıt
    İşin içine SOL altyapısı girince taahhüt isteniyor ve 100 MBPS hizmette fiyatlar neredeyse SOL ile aynı. 50 MBPS'de uygun oluyorlar ama o hız yeterli gelir mi bilemiyorum.

    Bugüne kadar tek bir sorun yaşamadığım operatörü bırakıp hiç bilmediğim bir firmaya 20-30 TL için 24 ay taahhüt vermek çok düşündürüyor beni.
  • zizou_10_ Z kullanıcısına yanıt
    DSmart ilk kullandığım isslerden. Yaklaşık 6.5 yıl kadar kullandım pek sorun yaşatmadılar. Mh. teknik bilgileri bazen yetersiz kalabiliyor, ama genel olarak uzun süreli kesinti, çözülmeyen arıza vs. yaşamamıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2017 de sol fiber i bıraktım da geçtim (25 mbit(16 mbit) 75 akn 300 dk 65 tl idi - yeni teklif 24 mbit(8 mbit) 75 akn 100 dk 60 tl) teklifi beğenmeyince 75 mbit(24 mbit) 150 akn 1000 dk 60 tl den anlaştım zaten 1 veya 2 ay sonra akn yi kaldırdılar hızı da 100 yapmıştım. Aktif olarak kullanıyorum.

    sol u kapattırmadan 1 ay test ettim memnun kalınca ev telefonumu öyle turknet e taşıdım (ev telefonu kullanılıyor)

    pişman miyim yok değilim. 200 tl modem sıfır alır isen, ben ikinci el w9970v3 u full kutu 40 tl ye almıştım letgo dan onu kullanıyorum.

    dsl altyapına bağlı bir olay. benim binaya kadar tt nin fiberi gelip bakır a dönüyor onun için sinyal kaybı olmuyor (ama iç tesisat yenilemem gerekti yoksa kablo 90 dan fazla kaldırmıyordu, şu an tt izin verse 120-140 a kadar yolu var :) - tabi vdsl17a destekliyor ise )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zizou_10_

    Modem almam gerekecek ve bu da en az 200 TL. Yani beğenmezsem modem elimde kalacak.
    Tabii o sekilde biraz durum sıkıntılı oluyor. extra masraf cıkıyor. bu durumda bişey deyemem elbette sonucta kararı siz vereceksiniz.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Evet binada internet altyapısı yok.
    Şaşırdık.
    Müracaat edeceğiz ama 1 yıl sürer diyorlar bağlanması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.