Şimdi Ara

Fiber Sözleşmede AKK ile ilgili madde varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 ay kadar önce 12 ay sözleşme ile 20mbit sınırısz üye oldum. Sözleşmenin tamamını inceledim AKK ile ilgili bir yazı madde bulamadım, herkese dendigi gibi bayi banada AKK var ama hız düşmez demişti.

    Sözleşmenin ilk sayfasını çektim sizin sözleşmenizde bu şekildemi?
    Sözleşmede AKK hakkında bilgi yoksa cayma bedeli ödemeden iptal yada hız düşmemesi gibi bir durum olabilirmi acaba?


    http://imageshack.us/photo/my-images/36/img00020201111031500.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hotr1de -- 3 Kasım 2011; 15:22:23 >



  • İç sayfasında yazan maddeleri incelediniz mi ? Sanırım bu sözleşme akk ile ilgili (4.24) madde yok. Ama 4.23. maddeye göre sitede yazan ak koşullarını kabul etmiş oldunuz.
  • turkcell superonline kampanyada değişiklik yapma hakkını saklı tutar gibi bir madde var mı?
  • İnternetteki AKK açıklamasına gönderme var.
  • Arkadaşlar: Ben birkaç aydır bu superonline vakasına dahilim ne yazık ki. Turkcell satın alınca hepten kendine özgü bir vaka hâline geldi ne yazık ki. 31 Ekim de hızım bir anda 1mbit e düştü. Arayıp sorduğum da upload kotamın dolduğunu söylediler. Saçma geldi fakat 1 Kasım'da normale döneceği söylendiği için üzerinde durmadım açıkçası. Fakat dün gece tekrar 1mbit'e düştü hızım. Gece aradım 3:00 civarında ne hikmetse bütün temsilciler meşguldü 25 dakika falan zorladım. Sanırım vitesi boşa takıp dükkanı kapatıyorlar:) Bugün ulaştığımda 3 gün içerisinde 57gb upload yaptığımı söylediler. Şimdi işin enteresan tarafı son birkaç gündür bilgisayarı çok yoğunda kullanamadım. Günde 5-6saat açık kaldı ama hergün değil. Modemi genelde açık zira Playstation falan internete bağlı sürekli. Birkaç operatörü haşladım istemeyerek. Fakat aklım almadı upload hızları belli ki ben upload yapan biri değilim. Bir çeşit akılsızlık ettim mi diye düşündüm zira yapabiliyorum:) Fakat sanmıyorum. Zaten fiber internetin amacı upload ve download değilmiş gibi kota koyuyorlar. Bütün verisini internete yedeklemek için bu servisi seçmiş biri olarak tesadüfen aldıktan birkaç gün sonra öğrendiğim bu AKK yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Birde üzerine 2 yıl taahüdüm var. Sözüm ona reklamnlarına LİMİTSİZ yazıyorlar. Reklamın hiçbir yerinde adil kullanımdan söz edilmiyor. Aslında hukuk yolu açık bildiğim kadarıyla. TTNet bile bu konuda nisbeten duyarlı davranıp reklamlarında ve telefon görüşmelerinde özellikle belirtiyor. Aramızda bu hukuki işlerden bir arkadaş olsa da keşke hepimize bir iyilik yapsa. Zira ne başka modem kullanmamıza izin veriyorlar. Ne kotadan söz ediyorlar. Ne de garibim operatörlerden yukarıda biriyle görüştürüyorlar. Zavallı insanlar da hiç hak etmedikleri hâlde kullanıcıların sert tepkisi ile karşılaşıyorlar. TTNet'in emsal gösterilip bu adamlara resmi bir cevap verilmesi şart.
    Umarım bir çözüm bulunur. Uzun yazdığım için kusura bakmayın:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gorey

    Arkadaşlar: Ben birkaç aydır bu superonline vakasına dahilim ne yazık ki. Turkcell satın alınca hepten kendine özgü bir vaka hâline geldi ne yazık ki. 31 Ekim de hızım bir anda 1mbit e düştü. Arayıp sorduğum da upload kotamın dolduğunu söylediler. Saçma geldi fakat 1 Kasım'da normale döneceği söylendiği için üzerinde durmadım açıkçası. Fakat dün gece tekrar 1mbit'e düştü hızım. Gece aradım 3:00 civarında ne hikmetse bütün temsilciler meşguldü 25 dakika falan zorladım. Sanırım vitesi boşa takıp dükkanı kapatıyorlar:) Bugün ulaştığımda 3 gün içerisinde 57gb upload yaptığımı söylediler. Şimdi işin enteresan tarafı son birkaç gündür bilgisayarı çok yoğunda kullanamadım. Günde 5-6saat açık kaldı ama hergün değil. Modemi genelde açık zira Playstation falan internete bağlı sürekli. Birkaç operatörü haşladım istemeyerek. Fakat aklım almadı upload hızları belli ki ben upload yapan biri değilim. Bir çeşit akılsızlık ettim mi diye düşündüm zira yapabiliyorum:) Fakat sanmıyorum. Zaten fiber internetin amacı upload ve download değilmiş gibi kota koyuyorlar. Bütün verisini internete yedeklemek için bu servisi seçmiş biri olarak tesadüfen aldıktan birkaç gün sonra öğrendiğim bu AKK yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Birde üzerine 2 yıl taahüdüm var. Sözüm ona reklamnlarına LİMİTSİZ yazıyorlar. Reklamın hiçbir yerinde adil kullanımdan söz edilmiyor. Aslında hukuk yolu açık bildiğim kadarıyla. TTNet bile bu konuda nisbeten duyarlı davranıp reklamlarında ve telefon görüşmelerinde özellikle belirtiyor. Aramızda bu hukuki işlerden bir arkadaş olsa da keşke hepimize bir iyilik yapsa. Zira ne başka modem kullanmamıza izin veriyorlar. Ne kotadan söz ediyorlar. Ne de garibim operatörlerden yukarıda biriyle görüştürüyorlar. Zavallı insanlar da hiç hak etmedikleri hâlde kullanıcıların sert tepkisi ile karşılaşıyorlar. TTNet'in emsal gösterilip bu adamlara resmi bir cevap verilmesi şart.
    Umarım bir çözüm bulunur. Uzun yazdığım için kusura bakmayın:)

    Maalesef bir sürü kişinin başı yandı bu AKK olayından. Taahhüt ile bağlandıklarından da kurtulamıyorlar ne yazık ki.

    Upload olayı dediğiniz gibiyse, bence bir kontrol ettirin. Bazen yanlışlık olabiliyor hesaplamalarda. Modem açık kalsa, o esnada Playstation bile çalışsa o kadar kısa sürede o kadar veri yollaması zor. Bir yanlışlık varsa düzeltirler diye düşünüyorum. Zaten kota var, hızlar düşüyor. Bari bu haliyle hakkınız olanı kullanın.

    Mahkeme konusunda, birçok kişinin girişimleri mevcut ama ben bu konuda olumlu bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. En azından bireysel anlamda abonelerin durumunda bir düzelme olmayacaktır. Ama tepkiler aşırı derecede fazla olduğunda, daha az acıtan tarifelerle durumu kurtarmaya çalışabilirler. Tabi bunun için iyi organize olmak lazım ve bizim buralarda böyle şeyler için organize olmak da zor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.