Şimdi Ara

Fibernet Huawei HG630a Roket destekler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkes selamlar,

    İzmit'ten İstanbul'a taşındım ve yeni taşındığım binada TTNET fiber olduğunu fark ettim, bina girişinde fiber kablo giren bir kutu var ve üstünde "TTNET FİBER" yazıyor. Aradım ve fiber internet için başvuru yaptım. Bugün modemim geldi ve Huawei HG630a VDSL modem. Buradan da anladım ve evin içine kadar fiber bağlantı yapmak yerine kutudan sonra bina içindeki bakır kabloları kullanacaklar. 24 Mb tarife istedim ama ayda bir gün Roket seçeneğinden faydalanmak adına 100Mb destekli bir modeme ihtiyacım olduğunu biliyorum. Aradım sordum ve 100Mb desteklediğini teyid ettiler. Bina eski olduğu için problem olma ihtimaline karşılaşmamak adına eve kadar fiber kablo çekilmesini istediğimi belirttim. Problem olursa bizi arayın dediler. Şu an beklemedeyim inşallah problem olmaz ama olursa eğer eve fiber bağlatana kadar uğraşacağım.

    Gelelim asıl soruma:

    Huawei HG630a Roket ile 100Mb kullanım destekler mi? Bu özelliği bu modem ile kullananlar var mı?







  • Bu modem vdsl destekli vdsl2 desteklemiyor. Her ne kadar vdsl hızı 50 mbps olsa da 70 mbps filan görür. Hg655 modeli vdsl2 desteklidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vdsl'de roket kullanılamıyor sanırım.
  • Baktigim butun kaynaklar, kutusundaki bilgiler vs vdsl2 destegi oldugunu yaziyor. Vdsl2 desteklemedigini gosteren kaynaginiz nedir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaktinde delinin biri kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkaramadı, o zamanlardan geliyor vdsl2 desteklemediği hurafesi. tabii ki öyle birşey yok, kutusunda dahi vdsl2 yazıyor, siz bakmayın bunlara. modem 100mbit desteklemesine destekliyor da, eğer internet tipiniz fiber değil hiper olarak gelirse roket kullanamazsınız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 19 Kasım 2014; 17:39:33 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Bağlantım fiber olacak bundan eminim. Gene yaptığım araştırmaya göre FTTB/T11 tipi bağlantı yapılacak. Bakır kablo mu kullanılır yoksa Cat6 kablo mu çekerler bundan emin değilim, cat6 tercihim olur. Taşınmadan önce superonline adsl kullanıyordum 8 Mbit 50 GB akk olan tarife. Neden bilmiyorum her ay kotayı açık ara geçmeme rağmen hızım hiç düşmedi bu yüzden rahatlıkla kullandım. Yeni daireme de getirmeyi düşündüm ama 8 Mbit için ayda 78 TL vermek pek çekici gelmedi doğrusu. Normal kullanımda AKK geçeceğimi zannetmiyorum film, oyun vs indireceğim zaman Roket aktif hale getirip bir aylık download bir günde yapmak istediğim için roket benim için önemli.

    Sizin söylediklerinizden anladığım kadarı ile bağlantım Fibernet olduğu sürece bu modem ile roket desteklenecek. Bilgi için tekrar teşekkür ederim.

    Not: Avatar da süpermiş. =)




  • İster inanın ister inanmayın! Hg630a vdsl desteklidir. Hg655d vdsl2 desteklidir.

    Hg630a hat standartı vdsl




    Hg655d hat standartı vdsl2




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 19 Kasım 2014; 20:08:49 >




  • arkadaşım bende de hg630a modem vardı, neyin ne olduğunu iyi biliyorum boşuna kendini yorma. çok araştırdım vaktinde. vdsl2 desteği var. modem sayfasında vdsl yazıyor diye vdsl2 desteği yok demek değil.


    @selimthedream

    evet doğru anlamışsınız

    bu arada eğer avatarı biliyorsanız bleach izlemişsiniz demektir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 20 Kasım 2014; 1:38:01 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Sadece izlemek ne kelime Manga da aktif olarak takip ediyorum. Eger anime bittikten sonra neler oldugunu bilmiyorsaniz kesinlikle tavsiye ederim. Neler oldu neler =) Bu arada espada arasindan en karizmatik olaniydi Ulquiorra uzuldum diyebilirim Ichigo tarafindan hasat edilince =)
  • Iki farkli hat var ortada biri hipernet bile olabilir nerden bilelim ne oldugunu? Ayrica hat zayiflamasi degerlerine gore hg630a modemin bagli oldugu hat santralden uzak eger fiberse fttc cozumu olabilir. Bu modemin 300 metreye kadar VDSL2 100M destegi oldugunu goz onune alirsak bundan dolayi VDSL gorunuyor da olabilir.

    Neyse geleyim asil konuya. Bu benim icin yeterli bir kaynak degil. Kaynak dedigin boyle olur:

    http://download-c.huawei.com/download/downloadCenter?downloadId=30522&version=54138&siteCode=worldwide

    Linkteki pdf dosyasini indirip 9. sayfasina bakiniz ve vdsl2 destegi oldugunu gorunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimthedream -- 20 Kasım 2014; 16:55:37 >




  • evet dediğim gibi biraz araştırdığınızda vdsl2 desteği olduğunu görüyorsunuz zaten.

    modemin bilgi sayfasında muhtemelen tek bir isim vermişler vdsl diye, 1-2 diye ayırmamış firma o yüzden çıkıyor bu kadar tantana :)
  • 100 Mbit destekliyor mu bende 24 geçemiyor hiç. Turknet aradım bu modem desteklemiyor dediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.