Şimdi Ara

FİESTA da arkadan gelen tıkırtı sesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
17.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 ay önce 2004 Fiesta 1.4 tdci comfort aldım... hafif bozuk yollarda arkadan tıkırtı bazende çat çut diye sesler geliyor...bazen yol bozuk değil ama virajlarda yine ses geliyor... özel servise gittim 2 adam bindi arabaya sür bakalım dedi:) sonra teybi camları kapattım adamlar sesi duyabilsin diye birazda bozuk yola girdim.. ses gelince işte bu ses diyorum adamlar yoo biz ses filan duymadık diyorlar:)) ama arkadaşlar filan bindiğinde ben söylemeden bu sesler nerden geliyo diye soruyorlar:) neyse google da aradım bu sorunu yaşayanlar var... ama net bir çözüm öneren olmamış..kimi sat kurtul filan çaresi yok demiş:)kimi yüksek sesle kıraç dinle tıkırtılar ozaman duyulmuyo demiş:)) falan filan..burda yardım edebilecek varmı bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_24 -- 8 Eylül 2008; 0:47:48 >



  • quote:

    Orjinalden alıntı: caner_24

    2 ay önce 2004 Fiesta 1.4 tdci comfort aldım... hafif bozuk yollarda arkadan tıkırtı bazende çat çut diye sesler geliyor...bazen yol bozuk değil ama virajlarda yine ses geliyor... özel servise gittim 2 adam bindi arabaya sür bakalım dedi:) sonra teybi camları kapattım adamlar sesi duyabilsin diye birazda bozuk yola girdim.. ses gelince işte bu ses diyorum adamlar yoo biz ses filan duymadık diyorlar:)) ama arkadaşlar filan bindiğinde ben söylemeden bu sesler nerden geliyo diye soruyorlar:) neyse google da aradım bu sorunu yaşayanlar var... ama net bir çözüm öneren olmamış..kimi sat kurtul filan çaresi yok demiş:)kimi yüksek sesle kıraç dinle tıkırtılar ozaman duyulmuyo demiş:)) falan filan..burda yardım edebilecek varmı bana?

    sat kurtul diyen herhalde benimdir. ama sadece bu ses için değildir. benim başka problemlerimde olmuştu.
    çünkü o ses gideriliyor ama 1-2 saat sonra tekrar başlıyor. bu ses arka koltukları sabitleyen mekanizmadan geliyor. servise koltukları inceletirsen sorunu çözerler ama tekrarlayacaktır.




  • az duyulan tıkırtılar koltuktan geliyo bencede ama...bide sağ arka taraftan gelen fazla bi ses var,sanırım o sağ arka kapıdan geliyor..bi kaportacıya gidecem artık..
  • aynı sorun bende de var. özel servisteki usta sebebini bulamadı. otokoç'taki usta ise ses arkadan değil önden geliyor dedi:D ses haricinde bir sıkıntısı olmazmış. böyle kullanıyoru bakalım. bir çözüm bulursan paylaşmanı beklerim.
  • aynı ses bendede var bir türlü çözemedik nerden geldğini sinir bozucu bişey yaaaaaaaaaaaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onixon29

    aynı sorun bende de var. özel servisteki usta sebebini bulamadı. otokoç'taki usta ise ses arkadan değil önden geliyor dedi:D ses haricinde bir sıkıntısı olmazmış. böyle kullanıyoru bakalım. bir çözüm bulursan paylaşmanı beklerim.

    seninkini bilmiyorum ama benimkinde ses arkadan geldiğine eminim...araba dururken arka koltuğu kapıları filan sallıyorum hiç bi ses gelmiyo..bencede ustanın dediği gibi bi sıkıntısı olmaz ama ses sinir bozucu gerçekten...bu yüzden arabaya ısınamadım bi türlü..kullanırken zevk almıyorum...bu sorunu yaşayıpta çözüm bulan olursa lütfen paylaşsın bizimle arkadaşlar..
  • kapıyı tutan ve koltukları tutan bir demir var. Kilidin geçtiği. Oralara elektrik bandı sarıp dener misiniz? o zaman anlaşılır kilitlerden mi değil mi.

    Önden geliyorsa viraj dengelerden olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 15 Eylül 2008; 22:32:20 >
  • merhaba bizim fiestada da arka sag taraftan bir ses geliyor herzaman degil ama mesela bir tümsegi cıkıp inerken fln sanki titresim gibi bir ses geliyor..cok ama cok sinir bozucu otobüs camlarından gelen ses gibi..bu sorunu nasıl ccözebilriim? servise götürsem bile eminim sesi duymayacak bindiginde ama ben bazı zamanlar titresim duyuyorum..bir de rölantide homurtulu titresim sesi geliyo önden galiba..arabaya ısınamadım bu yüzden..neden olabilir?

    bir de bu koltukları tutan kilit tam olarak nered? nereye bant saracagız?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asphodel

    kapıyı tutan ve koltukları tutan bir demir var. Kilidin geçtiği. Oralara elektrik bandı sarıp dener misiniz? o zaman anlaşılır kilitlerden mi değil mi.

    Önden geliyorsa viraj dengelerden olabilir.


    dostum bende aynen öyle yaptım...koltuk kapılar ve bağajdaki kapı kildinin tuttuğu demirleri siyah bant ile sardım ve sesler kesildi..çok saol
  • 2008 Clio III kullanıyorum. Aynısı bende de servis bir iki sefer tamamdır dedi ama yinede bazen duyuyorum. Kafan ona takıldığı için sürekli rahatsız eder. Genelde HB arabalarda oluyor olabilir.
  • bant sarma islemini tam tarif edebilir misiniz? yani nereye sarmam gerekiyor? aynı bende de sesler geliyor fiesta iyi hos ta bu sesler gercekten canımı sıkıyor..bazen araba sanki zangırdıyor..bazen bosta calısırken zangırdama oluyor asnki cam titremesi gibi motordan geliyor gibi tarif edemiyorum..bu aralar da arka kapının oralaradn ses geliyor..moralim bozuldu..bant sarmayı deneyecegim ama nereye? koltukları tutan demir var oraya mı saracagım?
  • ARKADAŞLAR BEN FORD YETKİLİ SERVİS DE YEDEKPARCA SATIŞ DANIŞMANIYIM ÖNCELİKLE BUNU SÖYLİYİM.O SES SAG ARKA EMNİYET KEMERİNDEN GELİYOR...ACIN ARKA EMNİYET KEMERİNİN BAGLANDIGI YER ŞOK Bİ SONUCLA KARŞILAŞACAKSINIZ..FORD UN COK BÜYÜK HATSI VAR ;) DENEMEK BEDAVA + ONA SONUC YOK YAPARSINIZ TEKRAR BOZULUR KISACA SİSTEM YANLIŞ..!
  • hem arka koltukları tutan mekanizma yapıyor onuda hafif pamukla yada biraz bi bezle sarıp kaplayınca gidiyor yani bn öyle yaptım birde stepne lastiğin olduğu yerde kroki yerinden çıkıyor bazen onuda kontrol et bence
  • güzel güzel
    tamda 2008 siyah bi collection fiesta almak üzereyken böyle bir tıkırtı olayıyla kafamı kurcaladınız sağolun :)
    ozanby arkadaşım bu sorun 2008 fiestaları da kapsamakta mı ?

    2 ay sonunda zor seçimlerden sonra iyi bi karar verdiğimi zannederken böyle bi olay iç bulantıcı..

  • Arkadaşlar merhaba
    2011 1,4 fiestam var,
    Birkaç gündür çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşmak istedim. Bagaj bölgesinden gelen sesin kaynağını ne yaptıysam bulamadım. Tümsek ya da çukurlardan geçerken arkadan çok ciddi bir ses geliyor. Sanki bir bilya sekiyor veya kapıya vurur gibi, bir yerlere çarpıyor gibi bir ses. Bagajda tek parça birşey bırakmama heryeri kontrol etmeme rağmen sesin kaynağını bulamıyorum. Ses çok net ve iç bölgeye çok yakın bir yerden geliyor gibi. Kemer tokaları, stepne bölgesi, koltuk kilitleri davlumbazlar dahil heryeri kontrol ettim. Arka teker bölgelerinden kaynaklandığını hiç sanmıyorum, çünkü ses içerideymiş gibi geliyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    not: pandizottan da degıl ,çıkatrtıp denemıstım ama oda degıl..!!!!!!!!!!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jordan24 -- 27 Mart 2011; 21:52:23 >
  • ben buldum arkadslar ,daha dogrusu servıs buldu sorunu,merakedılecek bısey yok,ses bagaj kapagı kılıt yerı ıle bagaj kapaıgının kenıdısı ,servıste yapılan sey ıse sadece her ıkı taraf da hıdrolık yag surup sallamak ,kesın cozum ,,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jordan24

    Arkadaşlar merhaba
    2011 1,4 fiestam var,
    Birkaç gündür çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşmak istedim. Bagaj bölgesinden gelen sesin kaynağını ne yaptıysam bulamadım. Tümsek ya da çukurlardan geçerken arkadan çok ciddi bir ses geliyor. Sanki bir bilya sekiyor veya kapıya vurur gibi, bir yerlere çarpıyor gibi bir ses. Bagajda tek parça birşey bırakmama heryeri kontrol etmeme rağmen sesin kaynağını bulamıyorum. Ses çok net ve iç bölgeye çok yakın bir yerden geliyor gibi. Kemer tokaları, stepne bölgesi, koltuk kilitleri davlumbazlar dahil heryeri kontrol ettim. Arka teker bölgelerinden kaynaklandığını hiç sanmıyorum, çünkü ses içerideymiş gibi geliyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    not: pandizottan da degıl ,çıkatrtıp denemıstım ama oda degıl..!!!!!!!!!!!!!

    2008 Fiesta'm var. Aynı ses benim aracımdada mevcut... Bu ses arkadan bir yerden geliyor. Çok araştırma yaptım servise gösterdim, ustalara gösterdim, internette araştırdım, yok yok... Kaynağını bulamadım. Arkadan ara sıra tak diye gelen bir ses, ufak çukur ve kasislerde oluyor. Bazen düz yolda araç esneyincede oluyor. Fakat durduruyorum arabayı ne kadar sallasam boşuna, ses çıkmıyor.

    Geçenlerde yine böyle internette bakınırken Ford'un bir bülten yayınladığını okudum, tabi Avrupa'da... Anlatılana göre arka amortisör üst takozundaki hata buna yol açıyormuş. Değişmesi gerekiyormuş.

    Atladım gittim servise, tabi adamlar durumdan bi haber... Benim araçta uzatılmış garanti vardı (toplam 5 yıl), ama ben garantiyi yüksek ücretli ve kalitesiz servis hizmetleri nedeniyle sanayide bakım yaptırarak sonlandırmıştım. Sordum servise, "garantim devam etseydi ve bu parçada böyle bir sorun olsa garanti kapsamında değiştirir miydiniz???" Tahmin edin cevapları ne oldu; "hayır, kullanıcı hatası" #">&+$x.... Neyseki birileri "kullanıcı hatası" diye bir cümle icat etmiş yoksa bu servislerin hali nice olurdu???

    Sonuç olarak bu parça değiştirilirse ses kesilebilir. Ama parça 100 - 120 tl arası değişen fiyatlara bulunabiliyor. Yani denemesi bedava değil, baya tuzlu... Sizin aracınız 2011 model, ses aynı parçadan mıdır bilemem, ama araştırmanızda fayda var. Karar sizin belki olumlu olur. Denerseniz ricam, sonucunu bizlerede bildirmeniz. Ben arabamı bu şekilde kullanmaya (ses her çıktığında Ford ve servislerine bol bol küfür ederek) devam ediyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer8888 -- 9 Kasım 2012; 16:23:52 >




  • Arkadaşlar tabiki her ses aynı değildir ama bende fiesta tdci 2007 var ve arabanın içine nerdeyse eşit şekilde yayılan düdük sesi veya ağustos böceği sesine benzer bir ses vardı hafif sarsıntılarda duyuluyordu ve pürüzsüz yollarda kesiliyordu özel ford servisine gittim usta arka koltuğa oturdu arabayı bozuk yollarda sürdüm ve usta meseleyi çözdü. Sol tekerin hemen iki karış önünde arabanın altına eliyle baktı El freni halatının klipsten çıktığını söyledi. Usta halatı yerine sabitledi ve ses kesildi. İnanın sesin gittiğine değil nereden geldiğini öğrendiğime sevindim. İnşallah yazdıklarım işinize yarar.
  • Merhabalar


    Aracım 2005 model. 40km/s geçince bir ses geliyor. Sürtme sesi gibi porye bilyelerini ve lastikleri değiştirdim ses aynı şekilde devam ediyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Boşta veya viteste farketmiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.