Şimdi Ara

Fiesta MK7.5 1.0 Ecoboost'çuları içerii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,

    Yaklaşık 10 gün kadar önce 2013 Model Fiesta 1.0 ecoboost model araç satın aldım. Araç titanium ve 72.xxx km de.

    Araçtan çok memnumun gün geçtikçe aşık oluyorum desem yeridir . Hızlanması, gidişi kaçışı çok iyi. Araç ilk aracım onun için çok yol yordam bilmiyorum ve aracı zaman zamanda biraz zorluyorum onun için bakımlarını iyi yapmak istiyorum. Bir kaç sorun olacak tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirse çok iyi olur.

    1) Öncelikle aracın eski sahibi araca 5w-30'luk yağ koymuş ama kullanım klavızında ecoboostlar için özellikle 5w-20 kullanın diye belirtmiş Ford. Şimdi bazıları da diyoki motor yıprandıkça yağı kalınlaştırmak lazım ama motor daha 72 binde o yüzden bana çok mantıklı gelmedi bu. son yağ değişiminin üstünden 2 bin km geçmiş daha ben bu yağı hemen değiştirsem mi yoksa gelecek bakımları mı beklesem? Ama bu sürede de daha kalın yağ motorda yıpranma yapar mı?

    2) Ekspertiz kontroller sırasında göstermişti diskler 2-3 mm kadar aşınma yapmış bunları tornalatman lazım dedi? Sizce tornalatmak mı daha iyi komple değiştirmek mi?

    3) Arac gerçekten çok güçlü ama 1.0 olduğu içinde biraz kırılgan olma ihtimali beni korkutuyor. Ara ara 5 bin 6 bin devir çevirtiyorum bu araca zarar verir mi? Ekstra olarak dikkat edilmesi gereken bir şey var mı sizin tecrübe ettiğiniz? (Turboya özellikle dikkat ediyorum durduktan sonra hemen stop etmiyorum falan)

    4) Eski sahibi araca kozmatik olarak çok iyi bakmış ama bakımlarını iyi yapmamış araç ne durumda bilmiyorum. Yetkili servise gidip arıza tespiti yapsam fiyatları nedir? Ya da ben komple bakım yaptırmak istiyorum desem çok geçirirler mi? bunun bir de sanayi versiyonu var ustaya gidip sağına soluna bak desem tecrübesizliğimi fark edip geçirir mi?


    Sorularımı cevaplayabilirseniz çok makbule geçer,

    Herkese iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uruklardan Ugluk -- 31 Ağustos 2020; 12:51:14 >







  • Forum ölmüş be sadece 10 görüntülenme nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.