Şimdi Ara

Fiesta sonrası Focus hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    2014 Fiesta 1.5 TDCi manuel otomobilim var, yaklaşık 3 senedir keyifle kullanıyorum. Hatta konusunu da buraya açmıştım Fiesta sonrası Focus hk. https://forum.donanimhaber.com/ford-fiesta-1-25-hk--137491643-2


    Bu süre zarfında 30.000 km'den fazla yol yaptım. Otomobilimden çok memnunum, bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Son iki aydır 2017-2018 benzinli Focus sedan manuel bakmaktayım. Focus'un hem iç hacim, motor gücü hem de kullanımının çok keyifli olacağını düşünüyorum yalnız aklımda birkaç soru var ve bunu sizlere danışmak istiyorum.

     

    1- Eğer Focus alırsam bu benzinli manuel olacak ve LPG taktırmayı düşünmüyorum. Dizel Fiesta'dan sonra yakıt anlamında gerçekten çok yorar mı? (Genelde şehiriçi kısa mesafe kullanıyorum.) Fiesta şehiriçi yaklaşık 5lt, şehirler arası 4lt yakmakta. Kullanıcılar genellikle LPG ile kullanmakta.

     

    2- Satın almak istediğim kasada sizlerin yaşadığı kronik bir problem var mı? (Fiesta'da direksiyonu çevirdiğinizde "çıt, çıt" ses gelir ve çözümünü bu zamana kadar bulamadım. Geri vitese takmak istediğinizde bazen geçmez, önce 2'ye atar daha sonra geriye takarsınız vs.)

     

    Kullananlar, kullanmış olanlar üstte yazmış olduğum konularda destek olursa çok memnun olurum.

     

    Herkese iyi pazarlar dilerim.


    Fiesta sonrası Focus hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezek -- 1 Ağustos 2021; 10:45:18 >







  • Hocam fiestayı kaça satmayı düşünüyorsun,motorun performansı vs nasıl?Aslında fiesta sevdiğim bi arabaydı ama 2 sene önce ülkemizde arkadan tır vurması sonucu cayır cayır yanmıştı biri biride amerikada bir kazada yanmıştı ondan dolayı bir soğudum ama dizelini düşünsem birşey olmaz herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Henüz fiyatını kararlaştırmadım. Fiesta, turbo motorlu ve küçük bir otomobil olduğu için alt devirlerde oldukça canlı. 2.750-3.000 devire kadar atik. Uzun yolda motor gücünün eksikliğini hissediyorum sonucunda 75 HP araç :)


    Bu zamana kadar beni üzmedi, sorun yaşatmadı. Kaza konusuna gelince ben de otomobili alacağım zaman okumuştum ama inanın otomobilden kaynaklı mıdır yoksa sadece o yanan otomobile özgü bir şey midir bilmiyorum.


    Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezek

    Merhaba,

    Henüz fiyatını kararlaştırmadım. Fiesta, turbo motorlu ve küçük bir otomobil olduğu için alt devirlerde oldukça canlı. 2.750-3.000 devire kadar atik. Uzun yolda motor gücünün eksikliğini hissediyorum sonucunda 75 HP araç :)


    Bu zamana kadar beni üzmedi, sorun yaşatmadı. Kaza konusuna gelince ben de otomobili alacağım zaman okumuştum ama inanın otomobilden kaynaklı mıdır yoksa sadece o yanan otomobile özgü bir şey midir bilmiyorum.


    Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

    Hocam ben fiestayı çok seviyorum sürüşü vs yani aynı paraya clio,corsa vs bulunabiliyor ama fiesta daha keyifli bir araba özellikle clionun yanında çok çok daha keyifli ama dediğim yanma durumu beni zamanında epey ürkütmüştü acaba ford gene bir üretim hatasımı yaptı demiştim kendi kendime ama yanan arabaya bakarsak benzinliydi kuvvetle muhtemel çünkü mazotlu bir araba bir anda alev topuna dönmez ama o günden beri hem benzinli arabadan hem de fiestadan ürkmüyor değilim açıkçasıFiesta sonrası Focus hk. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 senedir aynı kasa dizel Focus kullanıyorum.

    Her konuda memnunum rutin bakımları hariç masrafım olmadı.

    Alabiliyorsan dizelini al, çünkü dizelden sonra atmosferik benzin cebi yorar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hutchinson atibaba

    Hocam fiestayı kaça satmayı düşünüyorsun,motorun performansı vs nasıl?Aslında fiesta sevdiğim bi arabaydı ama 2 sene önce ülkemizde arkadan tır vurması sonucu cayır cayır yanmıştı biri biride amerikada bir kazada yanmıştı ondan dolayı bir soğudum ama dizelini düşünsem birşey olmaz herhalde

    2012 dizel fiestam vardı yaklaşık 2 yıl önce servisden aradılar ( servis bakımlı değildi) kızdırma buji ateşlemede genel hata yangın tehlikelisi olduğu için Ford tarafından ücretsiz değiştirildi sanırım bu olay ile ilgili olabilir.


    Dizel fiesta dan , focusa geçtim , kesinlikle imkan varsa geçerseniz memnun olursunuz , ama çok km yapıyorsanız benzinli araç uzebilir, imkan varsa dizeli özellikle 1.5 TDCİ olanı tercih edin.


    @Sezek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 1 Ağustos 2021; 12:32:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim.

    2017-18 benzinli Focus'u 175.000 TL bandında bulabiliyorum ancak motor seçeneğini dizel yaptığımda fiyat yaklaşık olarak +20.000 TL artmakta.

    B sınıfı dizel araçtan sonra C sınıfı atmosferik benzinli aracın yoracağını ben de düşünüyorum. Model küçültüp dizel alacağım gibi.


    2017'ye kadar 115hp olan motor 2018 yılında 120hp olmakta. Çok bir fark olmasa gerek, bilginiz var mı? @Alisilin07

  • Bahsettiğiniz kasa Focus kabini sizin mevcut arabanızdan çok da büyük değil, sadece bagaj biraz daha büyük olur. Güç olarak da şehir içinde çok fark hissetmezsiniz, yakıt harcamanız %30 artar.
    Ayrıca kliması da çok zayıf, sıcak bir bölgede oturuyorsanız deneyip kontrol edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFB8954A9 -- 1 Ağustos 2021; 19:57:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni kasa dizel manuel titanium Fiestayı satıp yeni kasa benzinli otomatik trendx Focus aldım. Tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı kasa dizelini yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum maşallah hiç masraf açmadı yakıtı koy git

    bana kalırsa bütçe biraz daha artırıp dizel alman yönünde olacak


    edit:

    sorun bende mi bilmiyorum ama 360 derece sensörler bazen saçma yerde uyarı veriyor can sıkabiliyor

    volant, debriyaj ya da baskı balata artık ne derseniz, neredeyse tüm focus 3.5 larda sorun var yarım debriyajda ses geliyor bazen

    vites değiştirirken debriyajdan ayağınızı çektikten hemen sonra mekanik (böyle demirin demire vurması gibi tık, lak tarzında) ses geliyor cam açıkken ara ya da dar sokaktan geçerken çok net duyuluyor eski focus 3 aracımda da vardı

    dijital klimalarda içerdeki sensörden cızırtı sesi geliyor temizlenince yada yenisini alınca geçiyor ama yine geliyor :)

    çok çok az trim sesi mevcut gerçi fiestadan geçince biraz az gelebilir ama onuda silikon sprey ile çözdüm kütüphane gibi oldu araç :)

    sınıfına göre içi dar :)

    bagajda 12v priz yok :(

    soğutmalı torpido yok :(

    titanyum modellerinde otomatik park aşırı derecede iyi çalışıyor bazen hayat kurtarıcı oluyor

    vites topuzu derisi çok çabuk deforme oluyor

    yukarıdaki arkadaş klimasının az soğuttuğundan bahsetmiş ama ben aşırı derecede memnunum klimadan şu an tatildeyim dijital klima 23 derecede ve içerisini mükemmel yapıyor 22 derecede üşütüyor beni 40 derece sıcakta (araç içini 22 derececeye düşürmek için sürekli soğuk veriyor bir süre sonra elleriniz üşüyor otomatik modda)


    aklıma gelenler bunlar hocam 3 senede yaşadıklarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi covert -- 1 Ağustos 2021; 23:30:38 >




  • Fiestadan Focus geçtiğinizde C segment hissedersiniz


    Focus çok geniş değil ama yinede genişlik konfor yol tutuş farkeder


    Edit : alacağınız 2017-2018 Focus imiş araca bindiğinizde oh be dersiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 2 Ağustos 2021; 0:1:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sadece 3 gün ikame araç olarak otomatiğine bindim. Otomatik olması dışında her şeyi gayet güzeldi ancak (belkide o araçta sıkıntı vardı bilmiyorum) otomotiğin vites geçişleri inanılmaz berbattı.

  • Kısa mesafe biniliyorsa yakıtta çok ciddi sıkıntı yaşanmaz hem mesafeden hem de dizel motorlarin soğukken daha çok yakması ve geç ısınması sebebi ile. Ben de 2 yıldır çok memmun bir şekilde fiesta 1.25 kullanıyorum ve bu memmuniyet debüyütme niyetimi yine forda kaydiriyor. Eğer ki focusa geçerseniz fiestaya kıyasla hissettiğiniz artıları da duymak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 2 Ağustos 2021; 20:55:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.