Şimdi Ara

FIFA, 2026 Dünya Kupası'nın formatını açıkladı. 48 takım, 12 grup

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FIFA, 2026 Dünya Kupası'nın formatını belirledi.


    Kurumdan yapılan açıklamada Meksika, Kanada ve ABD'de gerçekleştirilecek turnuvaya 48 takımın katılacağı, bu takımların 4'erli 12 gruba dağıtılacağı belirtildi.


    Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlara ek olarak sekiz adet en iyi üçüncü, grup aşamasından son 32 turuna yükselecek. Turnuvanın final müsabakası 19 Temmuz 2026 Pazar günü yapılacak.


    Uzun süredir Dünya Kupası'na katılan takım sayısını 32'den 48'e çıkarmak isteyen FIFA'nın daha önce gündeme gelen planında 3'er takımlı 16 grup öngörülüyordu. Bu plandan vazgeçilmiş oldu.


    Ayrıca, FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın Haziran 2025'ten itibaren 4 yılda bir düzenlenmek üzere 32 takımla oynanmasına karar verildi.








  • paraya doymadılar..


    neyse en sonunda katılabiliriz heralde

  • Zaten başka türlü gidemezdik
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

    Yine katılamayız biz. Çok zor. Hele hele bu yeni jenerasyonla çok daha zor.

  • futbolda "turnuvaya katılamama" kavramı kapitalist sistemin mantığına zıt. kapitalist sistem daha çok şov imkanı ister. birçok işadamı sırf bu sınırlamalar yüzünden takım satın almak istemiyo, adam diyo o kadar yatırım yapacam sonra takım UCL'ye gidemeyecek, tam bir sene çöp.

    ben de turnuvaya katılacak takım sayısının arttırılmasına olumsuz bakmıyorum. birsürü ülke evden izliyo gereksiz yere, bakıyosun bazı çok büyük futbol yıldızları turnuvaya gelemiyolar. yeni sistem umarım daha iyi olacak.
  • Saçmalık iyice cılkı çıktı

    NBA bile artık normal sezon maçı sayısını azaltacak

    Futbolda tam tersi sürekli artıyor yazıktır

    Futbolcuları geçtim artık seyirci içinde sıkıntı bir durum, kusacaz artık sürekli maç maç maç. Bir anlamı kalmıyor artık
  • Avrupa'da gruplarında ilk 2'ye giren takımlar direkt katılmalı. Kalan kontenjanlar da 3.ler ve Afrika'ya dağıtılmalı. Mümkünse Kuzey ve Güney Amerika birleştirilmeli. Türkiye, İtalya, Norveç, Kolombiya, Şili, Cezayir, Nijerya yerine Kosta Rika, Panama, BAE, Umman vs. izleyeceksek bir anlamı yok.

  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt

    Asya daha önemli hale getirilmeli. Hindistan, Çin, Endonezya, Pakistan gibi ülkelerin millî takımlarını da görmeyi çok isterdim şahsen. Adı üstünde Dünya Kupası. Küçük Avrupa ülkelerindense bu gibi ülkelerin varlığı şahane olur. Hem bu ülkelerin bu organizasyonda mücadele etmeleri futbola olan ilginin halk nezdinde daha da yükselmesine sebep olur. Futbol artık Avrupa ve Güney Amerika'nın dışına çıkmalı!

  • Aslında iyi oyuncular var ama milli takımda aynı performansı gösteremiyorlar. Eğer bu şekilde de katılamazsak milli takımı kapatsınlar daha iyi gerek yok.
  • Niye bu kupanın adı Dünya değil mi? Bence 190 ülke de katılsın amk. 6-7 ülkenin sırayla şampiyon döndüğü turnuva lise tuvaleti mi burası ahahahah.

  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

    Ermenistan ile bile kafa kafaya oynuyor bu takım. 48 takım değil 100 takımla bile yapılsa bizimkiler katılamaz Dünya Kupası'na. Ülkemizde iyi giden hiçbir şey yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.