Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Efsane bölümdü mustafa da devam dizi de devam

    dizideki sultan
    abdülazizmiş darbe sonucu tahttan indirilip bilekleri kesilerek öldürülmüş yeğeni 5.murat(deli murat) tahta geçirilmiş ve tahtta 3 ay kalmış ardından 2.abdülhamit tahta geçmiş,internette bu şekilde yazıyor.Allah ecdadımıza Rahmet eylesin,Mekanlarını cennet eylesin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 13 Şubat 2016; 0:21:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi AB de 3. olmus, nihayet hakettigi yerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

    Dizi AB de 3. olmus, nihayet hakettigi yerde

  • 46. Bölümü de keyifle izledim. Bu bölüme kadar padişahı hep Abdülhamid olarak algılamıştım. Son mesajlarda Abdülaziz'den falan bahsedilince biraz şaşırdım ama diğer yandan da mantıklı geldi. Aslında ilk başlarda biraz Abdülhamid tipinde bir portre çizdiler ve özellikle isim vermediler. Olayın geçtiği tarih dilimi hakkında da bir ipucu verilmedi. Yalnız ilk sezonun baş bölümlerinde Amerika'dan gelen kovboyların olduğu bölümde, iç savaş bir kaç yıl önce bitti sözü dikkatimi çekmişti. Bu süre (1865) Abdülaziz'in padişahlığı dönemine denk geliyor. Olay 1870 lerde geçiyor yani. Dolmabahçe sarayı sürekli vurgulandı ki Abdülaziz Dolmabahçe sarayında oturmuştu. Padişahın yiğit ve öfkelenen bir yapıda olması aslında Abdülaziz ile daha uyumlu idi. Ama hep Abdülhamid gibi bir algı oluşturdu. Aslında bu kurgusal bir dizi. Bu nedenle tarihi olaylara çok da bağlı olmak zorunda değil. Son bölümlerde hikayeyi biraz daha tarihi sürece çekmeye çalışıyorlar gibi geliyor. Bu durumda hikaye kurgusallıktan tarihsel gerçekliğe doğru kayacak gibi. Salt tarihi olursa zaten belgesel gibi olur. Biraz kurgusallık bulunmalı mutlaka ve hikayenin ana yapısını tarihi gerçeklerden koparmadan yapılmalı elbette.

    Bildiğiniz gibi Abdülaziz, Avrupa'yı ziyaret etmiş bir sultandı. Batıyı, özellikle İngiltere'yi iyi tanıyordu. Filintanın ilk bölümlerinde Mustafa'nın İngeltere'deki eğitiminden döndüğü söylenmişti. dönüşünde Padişah tarafından nişan takılarak mükafatlandırılmışlardı. Aslında bunlar hep sultanın Abdülaziz olduğunun ipuçlarıydı. Ama yine de isim vermekten özellikle kaçındılar. Tarihe göndermeler yapan ancak, hayali bir hikaye algısı oluşturmaya çalışıldı. Bazı kurgusal olayların tartışmalara sebep vermesini istemediler belki de.



    46. bölüm geçen bölümlere nazaran biraz sündürülüp uzatılmış, bol cenazeli bir bölüm oldu. Aksiyon dozu azaldı. Ancak bölümün sonlarına doğru tempo biraz yükseldi. Ortalarda bazı sahneleri gereğinden fazla uzattılar. Padişahın devrildiği sahne ve paşaların ihaneti çok etkileyici ve acı bir sahneydi. Hele Feriye Sarayında, cellatlar padişahın odasına girdiğinde kalp atışı eşliğindeki sahne yürek burkan cinstendi. O sahneyi çok güzel vermişler. Çaresizlik, kurtulma umudunun kaybolduğu o korkunç an. Muhteşemdi.

    Padişah Abdülaziz'i tahttan indiren darbenin de masonik bir tezgah olduğu söylenir zaten. Karanlık bir sayfadır. Oluşan bu süreçte kahramanlarımız da bir anda kanun kaçağı hain durumuna düştüler. Bir gün önce kahramansın bir gün sonra zindana atılmak üzere olan bir kaçak. Devlet işinin ne kadar zor olduğunu her şeyin pamuk ipliğine bağlı olduğunu anlatan ibretlik bir durum. Şehzade Mehmet'in aslında ölmemiş olması bütün dengeleri değiştirebilir. Bakalım olaylar ne yöne doğru gidecek. Mustafa ve arkadaşlarının tek kurtuluş ümitleri Şehzade Mehmet'in hayatta olması olabilir.


    Haftaya oynayacak bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

    Dizi AB de 3. olmus, nihayet hakettigi yerde

    Güzel
  • Diziyi ilk bölümden beri aralıksız izleyen biri olarak dizinin tarihi gerçekliğe oturtulmasından memnunum. Sadece herşeyin arkasında yüceler Meclisi var diyerek kolaycılığa kaçılmasından yana değilim. Abdulaziz darbesinde tek bi gücün değil bir çok emperyal gücün etkisi vardı. Meşrutiyet yanlısı paşaları salt satılmış hain olarak göstermedikleri içinde çok memnun olduk. Diziye yeni karakterler girecektir ve son olarak dünkü reytingler harika

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farah ı oynayan aktörü devamlı gündemde tutmak için güzelim leyla yı hain yaptılar. 3 bölüm sonra bunlar boşanır, 5 bölüm sonra farah la evlenir.

    Bu padişah karakterin oynayan aktör çok başarılı. Çok hüzünlendim, tüylerim diken diken oldu. İnşallah ölmez diyecem, tarih belli... Bazı noktaları sıkıcı olsada mükemmel bir bölümdü.
  • 5 dk önce 44. bölümü izledim. o son nasıl zorlama bişey olmuş yav. Hatta kanırtmışlar resmen.
    45. bölümü de yeni senarist yazdı heralde yarın da onu izlerim bakalım o neler yapmış. Bi tutturamadılar senaristi.
  • Abdülaziz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce 46.bölümü bitirdim, dizinin gidişat hiç iyi değil. İlk sezonun kalitesine yaklaşmıyo bile. 2 saat 20 dk bir bölüm ve en az 1 saati gereksiz ağır çekimler şişirme şeyler. Ters köşe yapacaz diye şeyini çıkartmışlar. Ölüp dirilenin haddi hesabı yok. Bi dahaki bölüme toplasa bari biraz, iyice eğreti olmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizinin süresi ilk sezon 1 buçuk saatti galiba, neden 2 saate çıkarmışlar ki yine..

    En son 44 ü izledim valla sürelerden dolayı bakasım gelmiyor diziye kaldı öle
  • Bir sonraki bölümde Kadı Gıyaseddin de mezardan çıkıp gelecekmiş
    Boris ve kızı da.
    Şaka bir yana Amerikan dizilerinde de çok kullanılıyor öldü öldü dirildi meselesi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.Fragman geldi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüce efendi de maşallah şak çözüyor her şeyi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efekti abartmışlar
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdullah ın dükkanı Nasıl güvenli oluyor anlamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık hiç izleyesim gelmiyo, canım dizinin içine ettiler. Toplasan 1 saat sürecek olayları 2 saat 20 dk ye yayıyolar, senarist değişikliğini zaten söylemeye bile gerek yok, yalama oldu. Yaza kadar izlememeyi düşünüyorum. Toparlarlarsa yazın izlerim artık.
  • Yeni senaristl takımı Filinta'ya hiç ayak uyduramamış. Bambaşka bir dizi oldu. Seveni olabilir ama ben hiç beğenmedim yeni Filinta'yı.

    Çok basit hikaye, yavan diyaloglar, kısmen tarih kısmen kurgu karışık birşeyler, mantıksız sıkıcı hatta sürekli tekrarlanan olaylar vs vs müzikleri bile artık Filinta'yı izlememi sağlayamaz.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.