Şimdi Ara

Film Arşivi Yapıyor musunuz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sadece LOTR / Hobbit filmlerini kayıpsız olarak arşivledim. Hatırladığım kadarıyla 1080P filmin tanesi ~35GB civarı yer kaplıyor (BD-RIP).



    Tabii gelecekte 4K + HDR olarak güncelleyecem seriyi Bu arada Top 10 filmlerinizi kayıpsız diğerlerini ise AV1 ile kodlamanızı tavsiye ederim, malum dolar yüksek boşu boşuna terabaytlarca yer kaplamasına gerek yok 

  • Böcekli sümük kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum, şahsen çok sevdiğim Karayip Korsanları serisini Disney+ aldıktan sonra komple arşivimden sildim 

  • Film arsivi yapabilcem tüm filmleri bulabilecigim bi site yada bulut depo linki var mı bildiginiz ? özellikle eski yesilcam filmlerini indirmek istiyorum bozulmamiş kırpılmamış hallerini kemal sunal cüneyt arkın vs gibi siz azçok bilirsiniz o kadar arsiv yapmışsınız yıllarca ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önceden yapıyordum ama artık yapmıyorum. Her filmin özel versiyonları bile online platformlarda bulunuyor artık.

  • bende bu ülkede hiç bilinmeyen hiçbir sitede olmayan filmleri alıp arşive ekledim, mesela sizde Türkçe Dublaj Dehşetin Bedeli - Sorcerer (1977) var mı?

  • Filmleri harddiske atıyorum. Harddisk dolmaya başladığı zaman filmleri yeniden izleyebilirmiyim diye soruyorum kendi kendime. İzlemem dediğim filmi direkt siliyorum. Yıllar önce dvd ye yazdığım filmler var. 1 kere bile tekrar takıp izlemedim.

  • harddiske attığım filmleri silmeye kıyamıyorum. o nedenle şu an 7. harddiskimi dolduruyorum 

  • yetişkin filmleri arşivi yapan biri varsa buluta yüklesin paylaşsın diyodu biri, paylaşım ruhu kalmadı hiç, nerede o 

  • harddiskte önceden indirdiğim 20 ye yakın film var ama artık arşiv yapmıyorum.

  • Online streaming (film izleme siteleri, IPTV, Vod platformları vs.) kültürü yaygınlaşmadan 15-20 yıl öncesinde arşivcilik epey yaygındı, hattâ zaruriyet gibiydi. Şimdi eskilerden kalma alışkanlıklar haricinde arşiv olayı azaldı benim gözlemime göre. Zaten mekanik harddiskler ile bunu yapmak bence risk, 1 veya fazla (medya dosyasının farklı noktalarında) bad sector oluşsa film genelde çöpe gidiyor, yani filmi kesip biçip kısmen onaran ve kısmen kurtaran programlar var ama başarısız olabiliyorlar veya oynatıcılar sapıtabiliyor oynatırken. Bu devasa medya dosyalarına yönelik bad sector riski yüzünden çok uzun yıllardır hiç yanaşmadığım bir kültür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Nisan 2024; 15:17:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torrent sitelerini takip edenler bilir. Ara ara herhangibir şeyin paketini veriyorlar. Bir bakıyorsunuz bir aktörün bütün filmleri 1080p düblajlı verilmiş. Artık indirmek kolay, ulaşmak kolay. Her şeyi geçtim gidip tod tv, tv+, tivibu'yu ara ara takip edin. Çok uygun fiyatlara sinema ve dizi kanalları veriliyor. Torrent siteleri daha uyguna VİP üyelik satıyor :D


    Eskiden herkesin mp3 arşivi vardı. Silmeye kıyamazdık, fakat o olay bile bitti.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.