Şimdi Ara

Film senaryosu yazıyoruz :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30 dakika önce aklıma bir film senaroysu geldi, demekki ilham böyle geliyor durduk yere bende sizinle paylaşayım istedim.
    Özet olarak geçiyorum konu şöyle, Başroldeki esas oğlan 28-30 yaşlarında 2080'lerde yaşayan bir vatandaş, yalnız şöyle bir durum bu eleman evden hiç çıkmıyor 8 yıl önce ailesini kaybettiği için piskopata bağlıyor güneş ışığına bile tahammülü yok, Ailesinden kalan para ve 2080'lerdeki ortamdan dolayı dışarı çıkamasına gerek kalmadan yaşayabiliyor. Elemanımız böyle sıradan sıkıcı ama mutlu yaşamına devam ederken, Bir gün işler değişiyor ve çok korkutucu bir gerçeği öğreniyor, İnternette konuştuğu, yazıştığı, gerçek kişiler sandığı herşey sahte ve programlardan ibaret. Bunun üzerine dehşet bir korkuyla dışarı çıkmaya çalışıyor, fakat sizce dışarıda sandığı dünya, gerçekten dışarda olabilirmi, :) Bizim eleman bi şekilde yaşadığı odandan çıkıyor, uzay gemisinde olduğunu farkediyor, yalnız bi sorun var koca gemide tek başına. özetle filmin ilk 15 dakikdsı böyle..

    Şimdi senaryodeki temel taşları yerine koyalım

    - Başrol elemanımız ünlü bir korsan hacker olabailir, Raslantı eseri karşılaştığı bir bug sonucu herşeyin sahte olduğunu çözüyor olabilir.
    - Neden yıllardır uzay gemisinde olduğundan haberi yok derseniz? Aslında bizim eleman zaten gemide doğuyor, yıl sandığı gibi 2020 değil 2400 küsür ve teknoloji hayal bile edemeyeceğimiz düzeyde, Sanal perdeler ile sanki dışarısı varmış gibi gösterilmesi vs. Ailesinin ölümüve bildiğini sandığı herşey düzmece beynine yerleştirilmiş anılar, Bu anılar insan piskolojisini çözmüş makineler tarafından hazırlanmış ve amacı bizim elemanı asosyal yapmak.
    - Peki neden asosyal, amaç ne? Dünyada çıkan büyük makine - insan savaşı sonrası, zafer kazanan makineler bir grup insanı dünyadan sürgün ediyor. Hatta son insan grubu, Uzay gemilerinde sanal hapis hayatı yaşayan insanlar, ne olduğundan habersiz sahte anılarla asosyal bir hayat yaşıyorlar, Makinelerin ve teknolojinin çözümü.
    - Peki neden savaşı kaybeden insalar için bu kadar zahmete giriliyor? Sürgün edilen insan sayısı bin kişi civarında ve makineler hala insan beyinden yeni şeyler öğreniyorlar, yani bu grup bir nevi deney faresi. İnsanlardan hala faydalandıkları için bu tezgahı kuruyorlar. matrix misali.
    - Uzay gemisinde niye kimse yok ? diğer insanlar nerede? işte filmde burada başlıyor ama bundan sonrasını düşünmedim

    Ayrıca senaryonun devamı için fikir verebilirsiniz veya şurası olmamış, şöyle olsun derseniz mesaj atmaktan çekinmeyin

    Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekküler. İmla hatalarım kesin vardır affola :) Sizce böyle bir film çekilse gidermisniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bu bir kullanıcı adı -- 13 Haziran 2012; 9:39:42 >







  • Baslangic gizel hikayeyi kafamda canlandirdim tam benlik cok begendim de nereye baglayacaksin hikayeyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyacam. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YalnızcaKarakter

    Baslangic gizel hikayeyi kafamda canlandirdim tam benlik cok begendim de nereye baglayacaksin hikayeyo

    işleri iyice karıştırıp, Uzaylıları devreye sokabiliriz, Sürgündeki insanların bulunduğu uzay gemisine saldıran uzaylalılar, uzay gemisinin hapishane olduğu anladıktan sonra, insanlarla konuşup anlaşma yaptıktan sonra, dünyayı geri almak için saldırı başlatsalar ve karşılığında dünya madenlerinden kullanma hakkı isteseler. Bu birincisi
    İkinci teori, uzaylılar saldırdıkları gemideki insaları esir almış ve yalnızca bizim eleman gemide kasıtlı olarak bırakılmış olabilir. (bu teori saçma oldu )
    Üçüncü teori, uzaylıları unutalım uzay gemimize gök taşı vs. benzeri bişe çarpıp kontrol dışı bırakabiliriz veya Uzay gemimiz yanlışlıkla solucan deliklerinden geçip, geçmiş zamana dönse, savaş başlamadan önceki yıllara, bizim eleman bir şekilde dünyaya gidip insanları uyarmaya çalışsa ama sıkı durun bomba burada patlıyor, aslında savaşı başlatma nedenide bu olsa nasıl olur. İnsanları uyarmasıyla savaşı başlatacağından habersiz olsa, ve bu makinelerin tezgahı olsa :)
    Son teori, Şunu belirteyim benim düşündüğüm uzaylılarda yeşil yaratıklar değil tamamen bildiğimiz insan olacak, Güneş sisteminin kopyası binlerce dünya olduğunu farzedelim bu sistemlerin giriş çıkış yolları solucan delikleri olsun ve bu dünyalarda yaşayan insanlar içerisinde en geri kalmış gezegen dünyamız olsa, Bu gezegenlerdeki insanlar aslında geçmişten bugüne dünyayı izliyor olsa, savaşı kaybedip esir düşen insaları, uzay hepisanesinden kurtarsalar karşılığında, yine kendi gezegenlerinde bitmekte olan madenlerden isteseler yada dünyadan toprak isteseler %50 bizim olacak vs. gibi olabilir. veya yalnızca insanlık namına dünyayı kurtarsalar (sonuçta onlarda insan ) sonra bizim insaları, ceza olarak eski çağlara döndürseler bütün makineleri vs. yok edip insaları kılıç sopa dönemine geri gönderseler. siz teknolojiyi haketmiyorsunuz misali ceza nasıl :)
    Binlerce güneş sistemi binlerce gezegen var dedik, bu gezegenlerden en üstün, en ileri seviyede olanı bu gibi savaş vs. durumunlarında olaylara müdahala etme yetkisine sahip olsun. hatta bu gezegenin adıda dh olsun, turuncu gezegen bu işin şakası son teori benimde hoşuma gitti. Teori çok yapımcı bulmak lazım
    Zaman ayırıp okuyan arkadaşlara teşekkürler, imla hatalarım olduysa edebiyat hocama sövmek serbest.




  • Bi kerede biz basalım şu uzaylıları , oğlan alsın gemiyi insanlarıda çağırsın uzaylıların dünyasını ele geçirelim.
    2. filmde de insanlar "Uzay Barbarları" olsun ve başka evrenlerden gelen yaratıklar insanları durdurmaya çalışsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lymitshn -- 13 Haziran 2012; 10:09:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c@ge

    Bi kerede biz basalım şu uzaylıları , oğlan alsın gemiyi insanlarıda çağırsın uzaylıların dünyasını ele geçirelim.
    2. filmde de insanlar "Uzay Barbarları" olsun ve başka evrenlerden gelen yaratıklar insanları durdurmaya çalışsın.

    Olabilir ama böyle bilimkurgu için biraz yavan kalıyor uçuk fikirler lazım
  • şunların özetinide yazın okuyamıyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.