Şimdi Ara

Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Derdimi online işlemlerde anlatamıyorum otomatik mesajla cevap veriliyor bir de burada deneyeyim. Lütfen yardımcı olun, gerçekten çok rica ediyorum.

    Ben uzun zamandır Türknet kullanıyorum. Son bir kaç aydır aldığım hız inanılmaz düştü. 20mbps'yi zar zor alabiliyordum. Öncelikte baktım hizmetlerim kısmında benim paketim 35mbpse kadar gözüküyor. Ben aldığımda fiyat farkı vardı o yüzden onu almıştım. Sonra iletişime geçtim benim hızımı yükseltir misiniz paket fiyat farkları ortadan kalktı diye (benim altyapımın ne kadar desteklediği mevzusuna az sonra geliyorum) kabul ettiler ve yükselttiklerini söylediler ancak hizmetlerim kısmında hala 35 yazıyordu onlarda normal olduğunu söylediler. Benim aldığım hız 1,2 mbps değişti sadece.

    Altyapım vdsl maksimum 80 mbps destekliyor aklınıza gelebilecek tüm sitelerden sorguladım hepsinde 79mbps veya üzerinde çıktı. Sadece Türknet'te nedense 18mbps gözüküyor. Aşırı saçma çünkü daha önce türknetin sitesinde de 79 yazıyordu. 

    Neyse benim hızım hala çok düşük olduğu için tekrar destek kaydı açtım türk telekom ekibini yönlendirdiler onlar geldi dışarıdaki ankastre kutusuna baktılar ve buraya kadar 100mbp geliyor 75 rahat almanız lazım iç tesisatta sorun olabilir dediler. Ben hem onlara hem Türknet ekibine daha önce yüksek hızları aldığımı iç tesisattan olduğunu düşünmediğimi söyledim ama o günden sonra destek kayıtlarım hep iç tesisat yüzünden düşük hız alıyorsunuz diyerek kapatıldı. Ben de el mecbur iç tesisatı modemden ankastraye kadar tamamen yenilettim. Yepyeni cat6 kablo çektirdim. Modemim 300mbpse kadar destekleyen tplink 99...v3. (Türk Telekom yazan üzerinde) Santrale uzaklık 113 metre

    Gelin görün ki bu iç tesisat yenilendikten sonra alabildiğim hız şu an 25mbps. Aklım almıyor çok uzun zamandır türknet kullanıyorum iss değiştirmek istemiyordum ancak dedikleri gibi iç tesisat değiştirdikten sonra bile 300 lira ver gelip bakalım demeleri çok kırcı. Altyapının desteklediği hızdan 5 10 eksiğini almak normal olsa bile ben 60 mbps eksiğini alıyorum. Gerçekten okuyup yardımcı olacağınıza inanarak yazdım. Lütfen yardımcı olun. Son olarak tüm anlattıklarımla alakalı fotoğraflar ekte.

    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi


    Film tadında bitmek bilmeyen hız çilesi







  • Merhaba, konuyla ilgili oluşturduğunuz ya da daha önce açılan bir kayıt varsa numarasını paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    62164323

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Arkadaşın farklı iss lerde sorgulamada 81 sizde 16 çıkması tuhaf değil mi? Sizin altyapı sorgulamada hata olabilir mi? Ya da portunda sorun olabilir mi? Hattını resetleseniz ya da portu değiştirseniz. Atyapı sorgulamada diyelim ki 75 çıktı, hız testinde 50de olabilir 70 de. Ama iss hızı daha düşük hıza sabitlediyse orada orada sorun oluşur. Sanki arkadaşa daha düşük hız tanımlanmış gibi.

  • Merhaba, biz ortak sorgulama sisteminden altyapınızı sorguluyoruz. Bakır altyapıda hattın desteklediği maksimum hızı iletiyoruz. Ayrıca alacağınız maksimum hız için uygun portta olması gerekmektedir.
  • Delterhanda D kullanıcısına yanıt
    İlgili ekiplerin size ulaşması için bilgi verdim, buradan ilettiğiniz şikayeti de ayrıca paylaştım. En kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 12 Mart 2023; 14:29:19 >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Diğer iss lerde aynı sistemi kullanmıyor mu? (Telekom) O zaman sizinde belirttiğiniz gibi arkadaşın portunu uygun portla değiştirmeniz gerekmiyor mu?

  • Konuyu ilgili ekiplere detaylı olarak ilettim, kullanıcımıza en kısa sürede arama yapılacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Buradan da online işlemlerden de ortak sorgulama sistemindeki altyapı sorgularını paylaştım. Lütfen kontrol edin sadece sizde 16mbps çıkıyor diğerlerinde 80'in üzerinde.

  • Delterhanda D kullanıcısına yanıt
    Ekiplerimiz detaylı kontrol ederek sizinle iletişime geçecek, mutlaka sorunu çözümleyeceğiz.
  • Hocam hiç uğraşmayın. Aylarca kopyala yapıştır cevaplarla beni geçiştirdiler. Sonunda millenicom'a geçtim ne kesilme oldu ne hız düşüklüğü. Arıza olduğunda ise en geç ertesi gün bakmaya gelip müdahale ettiler. Ne pingi biter ne hız düşmesi ne de kesilmesi. Türknet problemin olana kadar hizmet veren bir firma, sonrasında yalnızsın.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Lütfen sürecin takipçisi olun, en son türk telekom ekibi gelip bakacak dediklerinde kimse gelmedi ankastre kutusuna bağlantıyı kendimiz yapmak zorunda kaldık. Hala hız aynı. Size güceniyorum ve ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

  • Delterhanda D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, takibini sağlıyorum. Bir gelişme olması durumunda sizi mutlaka bilgilendireceğim.
  • Online işlkem merkezinde Teknik Bilgiler kısmında hattının YAPA mı VAE mi olduğunu kontrol et, YAPA da ise VAE geçişi talep et. Hattın VAE altyapısı üzerinde ise Tüketici Şikayeti BTK sayfasından şikayet kaydı aç, destek kaydı açarak vakit harcama. @Delterhanda @TurkNetDestek

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın hızını 100 yaptık demişsiniz, ama hızda değişim olmamış. Netspeed de altyapım 73 çıkmasına rağmen hızım 79 a sabitlenmişti. Telefonla arayıp hızımı 100 olarak sabitlenmesini rica ettim. 5 dakikada sorun çözüldü. Şu an modeme 98 geliyor. Hatta kopma sorunu olursa 88 e sabitleriz dediler. Siz de çözüm süreci neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamadım. Destek nerede? Burada mı? Şurada mı? Orada mı?

  • Bu işin uzmanı değilim ama gördüğüm kadarı ile hat zayıflamanız çok yüksek, direk fiziksel etkenlerden doğan sonuç, santralden evinize kadar olan kablolamalarda reglet kutularında ekler olabilir bu eklerde sıkıntı olabilir.. 23-24 db hat zayıflığına anca bu kadar alırsınız zaten..
  • terminator kullanıcısına yanıt

    Ayrıca şunuda ekleyeyim duvar prizinden modeme bağlantı yaptığınız kısa telefon kablosunu da değiştirin, başıma geldi, görünüşte sağlam gözüken kısacık hazır kablo ama hat zayıflamasını 19 larda 30 küsürlere çıkarmıştı..

  • terminator kullanıcısına yanıt

    En basiti kablonun ucuna çaktığın jak bile sorun yapabilir. Dediklerine katılıyorum. Arkadaş kabloyu yeniledim diyor. Sorun farklı iss lerde sorgulama da 81 çıkarken Türknet te 16 çıkıyor. Hız tanımlamasını sorgulamaya göre yapmış olabilirler. Uzaklık 113 olmasına rağmen hız, snr, hat zayıflaması tuhaf. Port, bina gelen kablo, bina içi kablo veya iss kaynaklı.

  • qbilay Q kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sistem üzerinden gerekli kontroller yapıldı. Fiziksel kontrollerin yapılması için arıza kaydı oluşturuldu. Eş zamanlı olarak kullanıcımıza bilgilendirme sağlayacağız.
  • Delterhanda D kullanıcısına yanıt

    Film değil dizi tadında, arkası yarın.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.