Şimdi Ara

Filmini izlediğiniz kitapları okuyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesela eski klasik Monte Kristo Kontu, mesela modern klasik Otomatik Portakal ve daha yüzlercesi. Filmleri izledim, güzeldi, hikayesi anafikri vs. aklımda. Böyle olunca kitabını okuma hevesi hiç gelmiyor.

    Filmi güzel olup kitabı kötü olan veya kitabı güzel olup filmi kötü olan eserler de var; burada tercih yapmak kolay. Acaba filmi güzel olsa da kitabı daha muhteşem, yine de okumalısın diyebileceğiniz eserler var mıdır?



  • Ben kitabı okuduktan sonra filmini/dizisini izlemeyi tercih ediyorum.
    Bugüne kadar izlediğim hiçbir film/dizi kitabı tamamıyla anlatamadı. atlanan bir sürü detay oluyor.
    Sonunu bilerek bir kitabı okumak heyecan vermiyor. Sonunu bilerek bir film/dizi izlemek de heyecan vermiyor olabilir ama okuduğumu başkaları nasıl anlamış ve resmetmiş onu izlemek keyif veriyor.

    son zamanlarda kitabını okuyup filmini izlediklerim
    Körlük - Blindless 2008
    Sefiller - 6 bölümlük mini dizi
    Fahrenheit 451 - en son netflix yapımı filmi vardı onu izledim.
  • Ben de genellikle kitabı okuduktan sonra filmini izlemeyi tercih ediyorum ama tabi ki bazen filmini izlediğim kitabı da okuduğum oluyor. Bazen bilmiyorsun kitabı olduğunu iş işten geçmiş oluyor kitabı sonra okuyorsun ama max. keyif almak için önce kitap sonra film tercihim.
  • film fazla izlemem. kitabını okuduklarımın filmi oldugunu farkedersem, meraktan izlediğim oluyor. ama henuz kitabından iyi bir filme rastlamadım.

    en son kopyalanmış adam ile boyalı pece nın filmlerini izledim. ilki cok kotu digeriyse sıkıcıydı.

    hayvan mezarlıgını izlemek aklımda. o da korku filmi oldugu için.
  • 2 kere deneyimledim bu konuyu ve ilk olarak kitabı okumak gerektiğine karar verdim.çünkü kitaplarda yazılanla çekilen arasında çok fark olduğu için iyi önce kitabı okumuşum dedirttiler.ilki altred carbon u okudum sonra dizisini izledim temel bazı şeyler haricinde kitapla bir alakası yoktu ikinciside yok oluş kitabının filme uyarlamasını izledim yine temel şeyler dışında alakası yoktu.bunun nedeni kitapta okurken çoğu kurgu sorun olmuyorda film-dizi çekildiğinde izleyiciye izletecek birşey vermek zorunda olduğunuz için çok değişime uğruyor kitap.sonuç olarak önce kitap sonra film-dizisini izlemek gerektiğini düşünüyorum ve altered carbon u oku ve dizisini izle bence gayet iyiydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotçi -- 24 Haziran 2019; 4:0:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitaplarin film versiyonunun kotu olmasinin sebebi senaristlerdir. onlarda kendilerini yazar olarak gorduklerinden, yazilmis kitabi kirparak ya da sacma sapan eklemeler yaparak mahvediyorlar. kitaba en uygun olarak bence merchant of venice gosterilebilir. al pacino en iyi performansini shylock karakterinde gostermistir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabını okuduğum filmi, diziyi izlemem, dizisini, filmini izlediğim kitabı da okumam. Buna bir istisna Lotr olmuştur.

    Tabi film dizi kitabın evreninde geçen başka bir hikaye anlatıyorsa ya da tam tersi ise o başka.
  • Herkesin dediği gibi önce kitap sonra film. Klasiktir zaten bu.

    Eger filmini izlediysem ve bu eser monte kristo gibi klasikse elbette ki okurum kıtabini da.

    Yok eger fantastik ise pek icimden gekmez, ama çok merak ediyorsam girişirim. En azından devamlarini kitap olarak okumuş olurum.
    Mesela bayan peregrine in tuhaf çocukları. Filmini çok sevmiştim ve şimdi 3 kitabını aldım. Yakın zamanda girişeceğim.

    Eger modern tek kitap şeklindeyse, gerilim aşk vs pek uğraşacağını sanmam. Sanmam diyorum çünkü genelde önce kitabı zaten okumuş oluyorum. Mesela senden önce ben ve trendeki kız gibi. Bunlarin filmini izlemeyi düşünmüyorum. Kitapları da bildiğim için eger filmini izleseydim kitabını da pek okumazdım. Tabi bu kitaplardan zevk alamadığım anlamına gelmez, iyi ki okumuşum.

    Bir örnek istersen amarikan tanrıları dizisi var. Kitabını mutlaka okumani öneririm. Kitaptan sonra dizinin ayrı bi onemı önemi oluyor. Kitabı okumayan birisi için biraz havada kalacağını düşünüyorum.

    Ek olarak bir örnek daha vereyim bilim kurgu açısından. Ender in oyunu filmini görmüştüm tv de. Hoşuma gitti nedense. Çocuk filmi tarzındaydı tabi. Internetten bakarken kitabı olduğunu öğrenince hemen kapattım filmi ve araştırdım bi kaç gün. Karakterler çocuk olsa da çocuklara hitap eden bir seri olmadığını öğrendim. Cidden karanlık bi kitap, psikolojik analizleri falan hayrete düşürüyor insani. Kitabı öneririm, ama kitaptan sonra filmi önermem. Filmin sonunu kitaptan sonra bile izlemedim zaten. Izlemem de, eminim çok yava kalır. Halbuki başındaki aksiyonlar güzeldi ve kitap kadar karanlık değildi :) tez zamanda devam kitaplara da girisicem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miozet -- 24 Haziran 2019; 23:34:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir şeyin filmini izlediysen kitabını okumak boştur. Çünkü ana fikir aynıdır. Üç beş tane ayrıntı fazlalığı için oturup 600 sayfa roman okumanın bir esprisi yok. Ancak tam tersi durumunu anlayabilirim. Kitabı okumuşsundur, hangi karakteri nasıl işlemişler falan diye izleyebilirsin. Ben izlemem o ayrı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muzun içinde gelen böcek

    film fazla izlemem. kitabını okuduklarımın filmi oldugunu farkedersem, meraktan izlediğim oluyor. ama henuz kitabından iyi bir filme rastlamadım.

    en son kopyalanmış adam ile boyalı pece nın filmlerini izledim. ilki cok kotu digeriyse sıkıcıydı.

    hayvan mezarlıgını izlemek aklımda. o da korku filmi oldugu için.
    bence godfather filmi kitabından daha iyiydi

    çok gereksiz ayrıntılar vardı kitapta.

    kitaptan daha iyi film başka rastlamadım ama film ve kitap denk eserlere çok denk geldim. mesela fareler ve insanlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcan402

    bence godfather filmi kitabından daha iyiydi

    çok gereksiz ayrıntılar vardı kitapta.

    kitaptan daha iyi film başka rastlamadım ama film ve kitap denk eserlere çok denk geldim. mesela fareler ve insanlar.

    Alıntıları Göster
    onu okumadigim için bilemiyorum. fareler ve insanların da filmini izlemedim.

    öyle olması daha iyi zaten. meraktan 1 saat film bakıp keyif almamak hem yazık hem de zaman kaybı.




  • Kitabını okuduğum eserlerin filmlerini bir merakla açıp yarım saat zor dayanıyorum. Hepsi inanılmaz sığ ve kötü oyunculuk içeriyor sanki. Kitabı kadar iyi olan filmler de yok değil ama bu içerik zenginliğine yaklaştığından değil (hâlâ yığınla eksikler oluyor), gerek görüntü yönetmeni gerek salt oyunculuk ve kitapların asla sahip olamayacağı ve bu yüzden sinemanın önüne geçemeyeceği tek unsur olan soundtrack sayesinde.
    Bir kaç örnek vermek gerekirse;

    Trainspotting
    Fight Club
    Forrest Gump
    Clockwork Orange
    Perfume
    Lotr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle filmini izleyip sevdiğim yapımların mutlaka kitaplarını da okurum. Yere göğe sığdırılamayan Yüzüklerin Efendisi filmi bile, karekterler ve daha birçok açıdan kitabının 10'da 1'i değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Haziran 2019; 18:55:2 >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Ama kitabı sadece ana fikri için okumazsın ki; yazarın dili için okursun, detaylar için okursun, yazarın hayalgücünü nasıl betimlediğini görmek için okursun, daha aklıma gelmeyen birçok sebebi var. Kitabını okuduğum filmi de izlemem gibi bir tabum yok. Peki benim hayal gücümle nasıl örtüştüler, bunu görmek isterim
  • nghnygc N kullanıcısına yanıt
    Ana fikir aynıysa gerisi teferruattır. Yazarın dili, detaylar falan doğrudan kitabı okuyorsan önemlidir. Ancak zaten hali hazırda filmini izlediysen dönüp sayfalarca başlangıcının, ortasının, sonunun aynı olduğunu bildiğin bir şeyi tekrarlamak vakit kaybından başka bir şey değil bana göre. Hani A karakteri aslında yeşil gözlüymüş, B karakterinin saçı dökükmüş ama filmde bunlar yokmuş falan filan. İşte klasik goygoy mesela Lotr kitabında Tom Bombadil varmış filme onu koymamışlar. Çok da tın hani anlatabiliyormuyum.


    Kastım şu. Zamanında bir şeyin kitabını bir sebepten okumuşsundur. Sonra onun filmi çıkar. Bakarsın nasıl işlemişler vs diye. Bu tamam. Bunu ben de yaparım zaman zaman dediğim gibi istisnalarım var. Got izledim dönüp de tuğla gibi seri seri kitapları okuyacak değilim. Okumaya değecek başka şeyler var. Ama mesela Dune'un filmi çekilecek. Ben Dune serisini okuyalı yıl oldu. Bayağı da uzun bir seridir. Kaliteli olursa oturur izlerim. Şayet filmi Lotr gibi popüler olursa , Dunedan haberi bile olmayan insanlar aaa hacı bunun kitabı da varmış. Onu da okuyalım deyip bütün seriyi hatmetmeye çalışacaklar. Bu bana gereksiz geliyor işte. İzle filmini geç kenara yani ne kasıyorsun. Popülizme kapılmaktır bu. Yani bir kitap uyarlaması film çıkar. O film çıkana kadar senin haberin olmamıştır kitaptan. İzlersin filmi sonra dersin ki ya ben şunun kitabını da okuyayım. Bu gereksiz bana göre çünkü alacağın şey üç aşağı beş yukarı aynıdır o kitaptan.




  • Göz,kuzuların sessizliği ve yüzüklerin efendisini okumuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet daha guzel oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kont güzeldi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kelebek kitabını öneririm. Şimdiye dek 2 kez filmini çektiler. İlk çekileni filmin ortasında kapattım ki o derece kötüydü. Kitapla neredeyse alakası yoktu. Ha ama film, kitaptan ayrı değerlendirilirse güzeldi o ayrı tabii ki.
  • Önce kitabını okuyup sonra dizi/filmini izliyorum genelde.
    Çalıkuşu - Yaprak Dökümü - Dudaktan Kalbe --> Bunları lise zamanımda okuyup izlemiştim.

    Otomatik Portakal
    Çocukluğun Sonu
    Harry Potter
    Yüzüklerin Efendisi - Hobbit


    İzlediğim çoğu film kitaba sadık kalmamış kitabın bir başından bir sonunda almış.Mesela ;
    Percy Jackson Şimşek Hırsızı -- > 5 kitabını da okudum sonra tesadüf eseri filmini buldum ilk kitabın.Çok heyecanlandım ama ilk 15 dakikası kitabın son sayfaları olduğu için ' başlangıcı böyleyse.. ' deyip kapatmıştım.

    Genel tavsiyem kitabı iyice okuyun araştırın not alın vs.sonra izleyin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.