Şimdi Ara

Fireball.net Rezilliği *Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararı* (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • firebalı savunan bı arkadas vardı yok razerı turkıyeye ılk o getırdı yok soyle yok boyle. o arkadasa selam yolluyorum bıde bana bılıp bılmeden araştırmadan gelme demıstı fırebala guvenmıyorum deyınce 85 tl lik şeyi 45 tl ye satmalarından anlamalıydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Soopr.Owl* -- 21 Ağustos 2013; 1:28:46 >
  • mserifoglu kullanıcısına yanıt
    eline sağlık.çok iyi etmişsin.değişim yapmamak için kendileri bozup vermişlerdir.hem fareyi basmakla nasıl kıracaksın anasını satayım 15 yıldır bilgisayar kullanırım 1 tane fareyi bile sert basıp kıramadım.tüh bana birde erkek geçiniyorum.
  • İlgili karar metni ilk mesaja eklenmiştir.

    quote:


    Konunuzun öncesinde de takipçisiydim. Kararın lehinize çıkmasına çok sevindim hayırlı olsun. Hakkını aramanın önemini göstermek adına ibret olacak bir konu olmalı. Sonuna kadar gittiniz sizi de bir vatandaş olarak gerçekten kutluyorum. Tekrar hayırlı olsun.


    Desteğiniz için teşekkür ederim. Umarım benzer sorunları yaşayanlar için örnek olur, bizler hakkımızı aramaz isek böyleleri daha çok prim yaparlar bu ülkede. Hadi diyorum kendi esnafımız, onlar ekmek yesin yurtdışından almayalım en azından buradan bulabildiklerimizi ama bundan sonra riske girecek bile olsam bazı ürünler de yurtdışına yöneleceğim. Garantili olsun diye yurtiçine yöneliyoruz yemediğimiz yafta kalmıyor. Yurtdışından aldığımda bari en azından garanti olayını düşünmeden almıştım deyip böyle saçmalıklarla uğraşmak zorunda kalmam.

    quote:


    Bilinçli bir tüketici olduğunuz için tebrik ederim, firebal şirketini alışveriş yapılmayacaklar listeme ekliyorum.


    Teşekkür ederim, ben de geçte olsa kara listeme ekledim firmayı. Geçen sene Nox Blaze X2 kasa alırken seçeneklerim arasındaydı firebal ama nedendir bilmiyorum 15-20 tl fazla vererek inventus tan almıştım. Şimdi diyorum iyiki 3-5 fazla vermiş olsam da firebal dan almayıp az da olsa kar etmelerine sebep olmamışım.

    quote:


    firebalı savunan bı arkadas vardı yok razerı turkıyeye ılk o getırdı yok soyle yok boyle. o arkadasa selam yolluyorum bıde bana bılıp bılmeden araştırmadan gelme demıstı fırebala guvenmıyorum deyınce 85 tl lik şeyi 45 tl ye satmalarından anlamalıydım.


    Muhakkak ki firebaldan birşeyler alıp memnun olanlar olmuştur, sonuçta bu adamlar halen aktif olarak satış yapabiliyorsa belli bir müşteri potansiyeline sahip oldukları manasını çıkartabiliriz.Tabi bundan sonra tercih edenlerin sayısı ne kadar artar yada azalır orası muallak.Bize hayırlı işler demekten başka bişey düşmez.

    quote:


    eline sağlık.çok iyi etmişsin.değişim yapmamak için kendileri bozup vermişlerdir.hem fareyi basmakla nasıl kıracaksın anasını satayım 15 yıldır bilgisayar kullanırım 1 tane fareyi bile sert basıp kıramadım.tüh bana birde erkek geçiniyorum.


    Teşekkür ederim. Bu zamana kadar sağlam sorunsuz hatasız ürünler denk gelmiş demek şansına İlla bozmak ise amacın ben sana mad catz in cyborg farelerini tavsiye ederim hiçte öyle sert basmana ya da zorlamana gerek kalmıyor. Ama peşinen söyleyeyim, ikinci el pc fiyatına alacağın fareden 8-10 liralık fareler kadar bile kalite bekleme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mserifoglu -- 21 Ağustos 2013; 19:49:14 >




  • mserifoglu kullanıcısına yanıt
    fare nasıl birşey miş lan diye baktım.sonra oha bu fare mi lan dedim :) 2006 da mikrosoftun kablosuz klavye,fare setini almıştım.hala kullanıyorum :) ama gerçekten burası türkiye bir mal aldıysan oturup dua edeceksin,allahım bozulmasın da servise düşmeyelim diyeceksin.
  • Firebal'dan böyle birşey beklemezdim açıkçası. 5-6 tane alışverişim oldu ve oldukça ilgili davrandılar ve mutlu kaldım ben. Aklımda bulunsun ama Firebal'dan Cyborg almıyım.

    Umarım sorununuz çözülür.
  • quote:


    fare nasıl birşey miş lan diye baktım.sonra oha bu fare mi lan dedim :) 2006 da mikrosoftun kablosuz klavye,fare setini almıştım.hala kullanıyorum :) ama gerçekten burası türkiye bir mal aldıysan oturup dua edeceksin,allahım bozulmasın da servise düşmeyelim diyeceksin.


    2008 yılında aldığım logitech mx3200 setin faresi iki yıl önce tamamen bozulunca logitech in performance mx faresini aldım. Geçen ay sol tuş çift tıklamaya başlayınca garantiye gönderdim 1 hafta içinde onarıp fareyi gönderdiler.Bırakın ilgi alakayı garanti sürecinde ki ürünü servise gönderirken de ücret ödemedim aynı şekilde ürünü bana yolladıklarında da ücretsiz kargo ile geldi.Bunlar küçük detaylarmış gibi gözükse de aslında müşteri memnuniyeti adına minik jestlerdir. Neyseki işini layıkıyla yapmaya çalışanlar hala var. Bir daha ki klavye-fare seçimim de logitech i tercih etmemem için hiçbir sebebim olmadı şimdiye kadar. Bir kereliğine farklı marka deneyimleyelim dedik demez olaydım.

    quote:


    Firebal'dan böyle birşey beklemezdim açıkçası. 5-6 tane alışverişim oldu ve oldukça ilgili davrandılar ve mutlu kaldım ben. Aklımda bulunsun ama Firebal'dan Cyborg almıyım.
    Umarım sorununuz çözülür.


    Bir üstte ki mesajımda da dediğim gibi illa ki memnun kalanlar olmuştur yoksa bu adamlar hala satış yapmaya devam ediyorlar ve edeceklerdirde. Ama benim şansıma da bunlar yaşandı. Gönül isterdi hiçbir taraf mağdur olmasın, sizin alışverişleriniz de olduğu gibi iki tarafta memnun kalsın.Lakin işi çirkefliğe vurup bir de suçu üstüme atmaya çalışmaları bana, firebalın ne kadar teknik yeterlilikte ve profesyonel olduklarını açık bir şekilde gösterdi.

    İşin zor kısmı çözüldü benim için, gerisi onları bağlar. Yarın ürünlerini gönderip ücret iadesini bekleyeceğim. Fareyi garantiye gönderdiğim de bana herhangi bir konuda haber dahi verilmeden geri gönderildiği gibi ben de karşı tarafla iletişime geçmeyeceğim, kararın fotokopisini kutunun içine koydum ve yarın kendilerine göndereceğim. Onların anladığı dilden konuşacağım yani. Gerçi bu konuyu takip ediyorlar haberleri olacaktır bişekilde. Kararı aldığım yer deki kişi işi yokuşa sürmeleri halin de karşı tarafa haciz gönderebileceğimi söyledi. Sonuçta elim de tapu gibi karar var umarım bundan sonra ki adımları dikkatli atarlar.




  • mserifoglu kullanıcısına yanıt
    katılıyorum.bir kargo parası şirkete hiç birşey kaybettirmez ama büyük bir müşteri memnuniyeti sağlar.adam yine senin malını alır.işini profesyonelce yapan firmalar buna dikkat ediyor.bende bimden logi.almıştım.onda da 2 tıklama zımbırtısı baş gösterdi ama garantisi dolduğuiçin çat pat idare ediyor.nasılsa laptop.firebal da karşılaştığın sorunların benzeri toshiba servisinde de mevcut.acayip saygısızlar,sürekli kanunu kendilerine yontucu ayak oyunları oynuyorlar.bilgisayarımın dvd si bozulmuştu garantiye verecektim.giriş işlemlerini yaptırdım bir kağıt verdiler imzalamam için okumadan sittin sene imzalamam huyumdur.bir baktım kapak üzerinde muhtelif yerlerde çizikler kasa üzerinde deformeler var yazıyor.bu ne dedim.efendim işte bu prosedürde bilmemne de.ışığa tut bak bakalım bir çizik varmı üzerinde kasayı evir çevir deforme görüyormusun derken.bayağı tartıştım.sonunda onu sildirip adam gibi servise verdim aleti.herifler çakal.öyle yazıyor ki çalışan düşürür yada tonavida ile çizerse zaten sen böyle vermişsin imzanda var deyip yırtacak.bir yanlışlarını daha gördüm.ondan sonrakidiz üstümü toşiba almadım,almayacağım da.ürün ne kadar önemliyse servisde o kadar önemli.parayı basan herkese servislik veriyorlar ama bu çok yanlış.

    iyi etmişsin muhattap olma.ödemenin yasal süresini öğren,o süre geçince git yine şikayet et.olmadı mahkemeye ver avukatlık ve yargılama ücretlerini de ona ödet akıllanırlar.21.yüzyılda bakkal ismet mantığı ile ticarete yer yok.senin benim gibi adamlar arttıkça firmalar türkiye de kendilerine çeki düzen vermek zorundalar.




  • Aynen öyle malesef, ülkemiz de gerçek manada teknik servis ve garanti desteği sunan 3-5 tane düzgün firma ya vardır ya yoktur. Bize düşen hakkımızı aramak ve işini yapmayanları gerekli mercilere bildirmek. Ancak bu şekilde belki işin ciddiyetini kavrayabilirler.

    Bugün gönderdim kargoyu haber dahi vermeden, cesaretleri varsa işi yokuşa sürerlerse hiç uğraşmam direk raporla gerekli yere başvurumu yaparım gerisini onlar düşünsün.
  • konu biraz eskimiş fakat eklemek istiyorum kesinlikle Steelseries ve Cyborg ürünlerini tercih etmeyin steelseries teknik servis aşırı derecede ilgisiz cyborg ise materyal açısından çok zayıf kırılmalar çatlamalar oluyor en ufak bir şeyde .
  • Bir de bu duruma rezil bir satış firması ve teknik servis ekleyin mağduriyet x2 olsun. Maalesef biz tecrübe ederek bu durumu yaşadık, umarım diğer arkadaşlara örnek olur konuda bahsi geçenler.
  • Firabal'dan daha önce çok ürün aldım.Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.Ancak firma diyalog her zaman iyi olmuştu.Arkadaşın yerinde olsam aynısını yapar hakkımı sonuna kadar arardım.Sonuçta çözümlenmiş olması çok memnuniyet verici.Üzerinden çok zaman geçmiş yine de belirtmek istedim.herkese iyi oyunlar ve iyi alışverişler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.