Şimdi Ara

Firefox 11 kullanıma sunuldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • chrome yerini tutmaz
  • Firefox bahane Chrome şahane
  • yavaş yaa mozilla
  • G.O.R.A. da ki cüceler belirmiş yine..
  • Mozilla benim İE'den sonraki bilinçli olarak ilk göz ağrım :) Seviyorumda çok güzel ve sağlam,ama sonu nereye gider bilinmez çok sağlam bir rakibi var, bakalım..
  • Yeni sürümün çıkmasını neden bu kadar ciddiye alıyorsunuz ki? Bu bir tür reklamdır. Bak mesela Firefoxe 11 çıkmamış olsaydı ben şuanda donanimhaber.com'un anasayfasında haberi görüp bu yorumu yazıyor olmazdım. Yaklaşık 6-7 yıldır firefox kullanıyorum, hiç ciddi bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Sırf eklentileri yüzünden bile firefox kullanılır. Hatırlıyorum yıllar önce çevremdekiler İE ile bir sayfayı bir dk'da açmaya çalışırken ben Firefox ile 1sn'de açıyordum. Hala da öyledir.

    Kaldı ki Firefox tamamen ücretsiz, bu işi en ufak bir karşılık beklemeden, reklam yapmadan yapan bir program. Yarın Chrome'un bizi alıştırıp reklam koymayacağı ya da başka bir uygulama yapmayacağı ne malum? Google'ın istediği tekelcilik yapmaktır. Arama motoru, youtube vs. onların elinde, browser pazarını da eline geçirmek istiyor. Yakında OS de yapar. Ama Google Chrome'dan çekinmek için sadece sahibinin Google olması bile yeter. Büyük firmalara her zaman mesafeli yaklaşın. Baştan alıştırırlar sizi sonra istedikleri gibi oynatırlar.

    Daime Firefox!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: river123

    quote:

    Orijinalden alıntı: LORDTEK

    Her yeni FireFox sürüm güncelleme haberinde illaki birileri firefoxu tutabilene aşk olsun, yakında firefox 9999u görürsek şaşırmayız, bu ne zırt bırt güncelleme vs türünden gereksiz yorumlar yazarlar. Halbuki sorun sürüm numarasının büyüklüğü ise Chromeun numarası kaç öğrenseler, ayrıca güncellemenin kötü birşey olmadığı ve sadece gezgini açıp kapatmak kadar kolay ve zahmetsiz bir iş olduğunu öğrenseler ne vardı...Mozilla vakfını kutluyorum, bize güvenebileceğimiz bir gezgin sunuyor.


    haklısınız ancak firefoxla ilgili sıkıntı şu, hemen hemen her yeni sürünle birlikte eklenti problemi yaşıyoruz. bu da çok rahatsız edici diyelim ki çok güzel bir eklenti var ama geliştirici güncellemeyi bıraktı. firefox güncellenince doğal olarak bu eklenti de devre dışı kalıyor. benim firefox 4 zamanında kullandığım kaspersky password manager programı vardı. şimdi yeni firefoxta bu programı kullanamıyor. çok rahatsız edici bir durum. buna bir çözüm üretmeleri lazım geçmişe yönelik eklenti desteği gibi birşey firefox güncellensinde eklentilerde böyle bir zorunluluk olmasın...

    Zaten var o dediğiniz eklenti. add-on compatibility reporter diye aratmanız yeterli. %99 olumlu sonuç verir. Ama kalkıp uç noktalarda bir eklenti belki çalışmayabilir. Bu mozillanın suçu değil, Neticede tirilyon tane eklenti var, öyle chrome gibi 3-5 tane değil ki. Olanlarda zaten fox takilerin çakması. Ne ad-block adam gibi çalışıyor ne başka bişey.

    Bende şu an 17 eklenti yüklü ve 12 tanesi normalde uyumsuz kullandığım sürümlen. Ama çatır çatır kullanıyorum hepsini bahsettiğim eklenti ile.




  • Dipnot: Eminim şuan Chrome kullananların çoğu firefox kullanmayı beceremeyenlerdir. Firefox biraz da gelişmiş kullanıcılara hitap ediyor. Eklentileri, arayüzü, vs... Firefox'ta neyi eksik buldum da Chrome'u deneyeyim ki? Bence Chrome'a geçenlerin çoğu Firefox'u kullanmakta sıkıntı yaşayanlardır. Firefox kullanıp hiçbir sorun yaşamadığı halde sırf sıkıldığı için Chrome'a geçen pek yoktur kanımca. Herkesin özgür tercihi tabi, saygı duymak lazım.
  • artık yeni sürümlerle eklentiler sürüm numarası yükseldikçe problem olmaktan çıktı. firefoxu güncelliyorsunuz kullandığınız tüm eklentiler eski sürümdeki gibi çalışıyor. ilk zamanlar sorun oluyordu ama artık sorun olmaktan çıktı. bu güzel işte. sorun olmayacaksa istediği kadar sürüm numarası yükseltebilir.
  • firefoxda speeddial diye bir eklenti var,ctrl+1-0 arası istediğiniz linkleri atayıp kısayol yaparken ,chromeda bu yok,illaki sekme açıcaksın ordan tıklayacaksın.chrome böyle ayrıntıları es geçdiği sürece benin foxu bırakma niyetim pek yok,6 yıldır kullanıyorum,6 gündede bırakamam yani her şekliyle tatmin etmeli chrome beni..
  • Bir Chrome değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yaktaver

    Bir Chrome değil

    İyiki değil :))
  • Gözüme çarpan bir özellik resim görüntüleme özelliği değişmiş.
    Artık resimler açınca sayfa ortasında arkası gri ile kapatılmış bir alanda gösteriliyor güzel olmuş :)
  • chorome'un hala açamadığı bazı sayfalar var ve benim sıklıkla kullandığım ama firefoxta şimdiye kadar hiç öyle bir sorun yaşamadım ve arayüzü bence daha iyi chroma göre
  • flash içerikli bir kaç sayfa açtığımda sayfaları kapatırken betik hatası verip sekmeleri kapatamıyordum. Bunda şu ana kadar karşılaşmadım umarım karşılaşmamda. Çok uzun zamandır firefox kullanıyorum 2006 dan beri alışkanlık oldu artık sorunu yavaşlığı olsada bırakılmıyor...
  • Chrome yada firefox ayrımı neden yapılıyorki takım tutar gibi ikiside ücretsiz sonuçta ve ikisinide kullanmakta bir mahzur yoktur acele işim varsa chrome kullanırım diğer zamanlarda firefox ikisinide beğenirim. Takım tutar gibi nedir bu çekememezlik anlamış değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybercomp -- 15 Mart 2012; 2:10:06 >
  • Yaa bu mozilla neyapmaya calisiyo anlamadim kendi kendini batiracak heralde 8-9 gibi basarisiz surumlerden sonra 10 cikardi ondan biraz umitliydim cok fazla tab acmadigin surece iyi calisiyodu ama sonradan 10 a gelen updatelerle oda yavasladi takilmalar falan ... simdi 11 i bi umutla yukledim ama maalesef buda olmamis daha ilk tablarda yavaslama takilma problemi var ayni sayfalari crome ile deniyorum hic bir sorun yok nedir bu FF deki takilma sisme durumu cozemedim bi turlu ( hersey son surum java flash falan )
  • Her zaman dediğim birşey var ve bunu zaman zaman bazı kişiler ağır bir itam olarak algılıyor. Diyorumki Bilgisayardan anlıyan Firefox kullanır. Bunun altında yatan mana ise gerçekten özelik ve seçenek bakımından firefox'un zenginliğidir. Bundan anlamayan zatlar Chrome kullanmayı tercih ediyorlar bu sebeble sıkıntı tınne :)
  • FIFA vs PES tartışmasına dönmeye başladı son aylarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frécoß

    FIFA vs PES tartışmasına dönmeye başladı son aylarda.

    hangisi fifa hangisi pes?

    tabi ki firefox fifa, chrome da anca pes olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.