Şimdi Ara

Firefox tarayıcı güvenli ise eklentileri neden izin istiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar en iyi en güvenilir tarayıcı bence de firefox fakat üçüncü şahısların yazdığı eklentiler masum olmayan giriş izni istiyorlar yani eklenti elektriksel olarak işini nasıl yapıyorsa yapar eğer izin isteniyorsa bilmeliyiz ki karşı taraf izin isteyen kişi kötü niyetli firefox neden buna izin veriyor acabaFirefox tarayıcı güvenli ise eklentileri neden izin istiyor?



  • senin izin verdiğin her şeye ulaşıyorlar internette güvenli diye bir şey yok mümkünse bilgilerinizi özelinizi dijital ortamdan uzak tutun.
  • En güvenilir tarayıcı yâda değil orası için birşey diyemem fakat sorduğunuz sorunun cevabı yine sizde,

    Firefox tarayıcı üretiyor eklenti üretmiyor fakat eklenti kurulmasına izin veriyor ki eklenti kurmak kişinin kendi inisiyatifinde, guvenli olmasını istiyorum diyorsanız eklenti kıumadan kullanın,

    yâda birden fazlası tarayıcı kullanın bankacılık işlemleri, e-devlet vb işlemler için hiç eklenti olmayan bir tarayıcı kullanıp günlük işler ve eklenti kurduğunuz 2. bir tarayıcınız olsun içiniz rahat etmiyorsa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha çok gizlilikle alakalı, neticede sizden izinsiz bilgilerinize erişmeleri sorun olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bilgilere erişmeden işini yapabilecek bir eklenti olamaz mı mutlaka oraya buraya şuraya girip veri değiştirecek okuyacak müdahele edecek bir şeyler yapması mı gerekiyor hadi diyelim yapması gerekiyor bunu dışarıya mı iletiyor bu bilgileri onun için mi izin isteniyor. Bir bilgisayar yazılmıcısı arkadaşım bir uygulama yazmıştı uygulama kendi işini yapıyordu izine filana gerek yoktu çünkü yazılım videolara neden baksın rehbere neden baksın kullandığın modemin verilerine neden baksın sadece işini yapıyordu bu yazılım yapanlar insanların bilgisizliğinden istifade edip bu izinleri istiyor yazılım bedava ama onlar yaptığınız şeylerden haberdar olup bu bilgileri reklam firmalarına satıp kazanç elde ediyorlardır. nasıl olsa tüm dünyada itiraz eden yok
    firefox kendi eklentisini kendi yazıp bu izinlere gerek olmayan eklentiler oluştursaydı bir numara olurdu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.