Şimdi Ara

Firefox ve thunderbird 1.5.0.4 sürümleri çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni sürümlerde, daha önceki sürümlerde bulunan güvenlik sorunları ortadan kaldırılırken, yazılımların istikrarlı çalışması konusunda da ilerlemeler kaydedildi.

    Firefox ve Thunderbird 1.5.0.x serisi uygulamalar kendilerini otomatik olarak 1.5.0.4 sürümüne yükseltecek. Mozilla, 1.0.x serisini kullanan kullanıcıların da bir an önce en yeni sürümü elle indirip kurmalarını tavsiye ediyor.

    Kaynak ve indirmek icin:
    http://www.mozilla.org.tr/



    Not: Yardim bölümünden de update edebilirsiniz.



  • Firefox 1.5.0.4
    quote:

    Firefox 1.5'teki yenilikler
    Yeni Güncelleme Sistemi

    Artık Firefox'u güncellemek için onu baştan indirmeye gerek yok. Firefox 1.5, yeni güncelleme sistemi sayesinde, kendi kendini sadece birkaç yüz kilobayt veri indirerek güncelleyecek. Bu, kullanıcıya hem zaman kazandırıyor, hem güvenliği artırıyor, hem de bağlantı hızı yavaş olan kullanıcıların güncelleme işlemini kolaylaştırıyor.

    Güncelleme sırasında uyumsuz eklentiler otomatik olarak devre dışı bırakılarak Firefox'un istikrarlı çalışması sağlanıyor. Eklentiler de tek tek ya da toplu olarak güncellenebiliyor.
    Özel Veri Temizleme Aracı

    Özel verileri temizleme seçeneği sayesinde ziyaret edilen sayfaların kayıtları, sitelerin bilgisayarınıza bıraktığı çerezler, tarama önbelleği, dosya indirme kayıtları, kimliği doğrulanmış oturum bilgileri ve kayıtlı form verileri çabucak temizleniyor. Bu işlem ya kullanıcı tarafından kısayolla ya da kullanıcının isteği doğrultusunda tarayıcının kendisi tarafından yapılabiliyor.
    Taşınabilir Sekmeler

    Firefox 1.5'te sekmeler fare ile tutulup başka yere taşınabiliyor. Öte yandan sekmeler arasında geçişte klavye kullanımı alanında iyileştirmeler ve yenilikler yapılmış durumda.
    Hızlanan İleri ve Geri Hareket

    Daha önce açılan sayfalara erişmek için tarayıcının geri ya da ileri düğmelerine basılır basılmaz bu sayfalar ekrana yansıyacak. Çünkü artık veriler sunucudan değil, doğrudan önbellekten alınıyor.
    Yeni Seçenekler Menüsü

    Araçlar > Seçenekler yolu izlenerek açılabilen "Seçenekler" menüsü yeniden tasarlandı. İç içe geçen sekmeler sayesinde ilgili bölümü bulmak ve ayarları değiştirmek artık çok daha kolay.
    Resim Simgeleri

    Firefox 1.5'te resimlerin ufaltılmış hâlleri sekmelerin simgesi olarak kullanılıyor. Bu sayede birden çok resim açılması durumunda hangi sekmede hangi resmin açık olduğu kolayca anlaşılabiliyor.
    FTP Erişimi

    FTP'ye anonim olarak girişte sorun yaşanırsa Firefox kullanıcı adı ve parola soruyor.
    SVG, CSS2 ve CSS3 Desteği

    Firefox 1.5 ile birlikte SVG (ölçeklenebilir çizimler) desteği sunuluyor. Desteğin arttığı teknolojiler arasında JavaScript 1.6, CSS2 ve kısmi olarak CSS3 var.
    Bozuk Siteleri Bildirme Aracı

    Araç çubuğuna eklenecek bir düğme sayesinde bozuk görünen veya hatalı işlediğini düşündüğünüz sayfaları Mozilla geliştiricilerine bildirebilirsiniz.
    Ve Diğerleri...

    * Mac OS X ile artan uyumluluk
    * RSS beslemelerini otomatik algılama
    * Hata iletişim kutuları yerine hata sayfalarının açılması
    * Flash canlandırmalarının neden olduğu istenmeyen pencerelerin açılmasının engellenmesi
    * Daha hızlı sayfa açma ve daha az bellek kullanımı
    * Ortadan kaldırılan binlerce irili ufaklı hata





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.