Şimdi Ara

FIRSAT BİTTİ !!!! XPG 1TB SX8100 M2 SSD 899 TL İTOPYA. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben de almadan önce araştırdım. Sen excel tablosunda vatandaşın 512gb-4tb aralığında hangi ürün için yazdığını bilmediğin bir notu söylüyorsun. Ben üzerinde yazan üründen söylüyorum.


    Fotograflarına bakarsanız nanya bellek kullanıldığını görürsünüz. 512gb da yazan kod bu. Buyrun kaynak da bu:


    1tb da daha düşük kullanacak halleri yok. 2-3 gün içinde elimde olur. Kesin emin olmak isteyen varsa da yazarım gelince. Bellek yavaş ya da daha bildik bir üretici olsun dersen neyse de bu paraya bu hızları verebilen yok malesef. Söylediğin kingston bunun muadili değil malesef. Global garantide sandiski tek geçerim ne haldeki ürünlerimi değiştirdiler. Distribütörlerin hepsi aynı direk kullanıcı hatası deyip geçiyorlar. Biraz ısınıyor denmiş tek kusuru bu. o da maksimum 95 derece çalışma şartları sağladığından pek umursamadım. Bence profesyonel işler için alınmıyorsa gayet f/p bir ürün.





  • Biolystick kullanıcısına yanıt

    Bellek hızı ve gecikme değerleri bu= DDR3- 1600 11-11-11 


    64M 16 = 128M 8 =1Gb ibaresi var data sheet de. yani 64mb olan 16 birim ya da 128 olan 8 birim kullanılmış. Okuduğunuz bilgi doğru ama eksik verilmiş.

  • Gerçi fırsat sona ermiş 1800 tl elbette verilmez artık :)

  • Hocam dediğiniz doğru benimde aklıma muhtemelen 250gb olanda 128mb vardır sonra 256 512 şeklinde artıyordur diye geldi ancak doğru anlaşılır bir sitede incelemesini bulamadım ayrıca her kapasiteli olan için 128mb yazılmış bu saçma tabiki ama 8200 pro modelinde doğru şekilde 2x 256mb dan başlayıp yükselerek yazılmış.


    Sadece bir çek sitesinde bayağı ayrıntılı yapılmış bir test buldum ancak google translate olunca anlaşılmayan yerler oluyor birde 2 tb versiyonu için yapılmış 256mb dram var diye anladım öyleyse 1tbda 128mbda olabilir ? 2 tb versiyon için önemli gördüğüm yerlerin çevrilmiş hali şöyle diyor;

    Alıntı

    metni:
    Disk ayrıca 256 GB kapasiteli DDR3-1600MHz modülünden oluşan bir işletim önbelleğine sahiptir.Disk, soğutucu ve aktif soğutma olmadan 83 °C'ye kadar bir sıcaklığa ulaştı . Bu oldukça fazla. Daha önce test edilen Adata SX8200 Pro diskin sıcaklıkla ilgili bir sorunu olmadığını ve bununla birlikte performansının da değişmediğini hatırlatmak isterim. SLC önbelleği 700 GB kapasiteye kadar çalışır ki bu çok iyi. 1350 MB/s disk burada çalışır. SLC tükendikten sonra yazma hızı 300 MB/sn'ye düşüyor ki bu büyük bir ızdırap.



    Sıcaklık sıkıntısı olduğu aşikar içinden soğutucu pad çıkıyormuş ancak 2-3 derece farkediyor ayrı bir soğutma kullanmanızı öneririm denmiş ayrıca slc çalışmıyorken yazma hızı felaket düşüyor slc 2tbda 700gb kalana kadar çalışıyorsa 1tbda 350gb kalana çalışacak sonra hız düşecek ?


    Her şeye rağmen testlerde 8200 pro versiyonundan çok az daha kötü olduğunu gördüm çok güzel testler yapılmış inceleyebilirsiniz dolayısıyla parasına değeceğine düşündüğüm için gece indirim bitmeden sipariş geçtim ama hala iptal etme şansım var tabiki.


    @m f i @theory of a dead man





  • Biolystick kullanıcısına yanıt

    Ben de bir çok incelemeye baktım 70 derece üstünü yazanı görmedim. 83 derece belki özellikle fazlaca zorlandığı dönemde ulaşmıştır ama ben o kadar yükseleceğini tahmin etmiyorum. Gelince göreceğiz artık. Sıcaklık performansa etki etmiyor demiş zaten. Gördüğüm kadarıyla sistem idle durumda 27 derecede duruyor gibi.


    "SLC önbelleği 700 GB kapasiteye kadar çalışır ki bu çok iyi. 1350 MB/s disk burada çalışır. SLC bitince yazma hızı 300 MB/sn'ye düşüyor ki bu büyük bir ızdırap. Neyse ki, SLC önbelleği o kadar büyük ki pratikte bu bir sorun olmayacak. Bir seferde sistem diskinin neredeyse yarısının üzerine kim yazacak." Burada da diskin 700gb ı dolduğunda değil tek seferde 700gb üzeri yazdığınızda hız düşüyor. Hesap aynı olur mu 1tb model için ama dediğiniz gibi olsa da tek seferde 350gb üzeri yazdırırsanız sıkıntı yaşarsınız gibi duruyor. Ben günlük kullanımı bırakın zaten kullandığım en kapasiteli ssd 480gb olduğundan hiç bir zaman o kadar büyük bir dosya atmadım diske.


    Adata yı sevmem normalde spec üçkağıdını çok yapıyor. Ama bu üründe 1gb dram var ona şüpheniz olmasın. SLC önbelleğin dolduğunda hız düşmesi olayı tüm ssd lerde var zaten. Ha birinde erken doluyordur birinde daha geç. 2tb modelde slc cache emsallerinden oldukça yüksek demiş. Umarım 1 tb olanda da yüksektir. Ben o kadar büyük dosyaları pek fazla yazdırmadığımdan bunu dert etmiyorum. O yüzden profesyonel kullanıcılardan ziyade günlük kullanıma uygun f/p yazmıştım. Benim için önemli olan vaadettiği okuma hızına ulaşabiliyor olması. Mesela yolladığınız testte win 10 açılış süresi 6 saniyeyle en kısa olan ssdlerden. Listede birçok baba ssd gerisinde kalmış. Okumadan ziyade yazmada o hızlara ulaşamayacak muhtemelen ama ben sata ssd kullanıyorum ve zaten aldığım yazma hızları neredeyse bu ssdnin slc cache dolduğunda düşecek hızlarında yazıyor.


    Kontrolcüsü genelde kötülenmiş. 1.5 sene önce incelenmiş. O arada güncellenmiş midir onu da bilmiyorum. Gelsin bakalım göreceğiz.





  • öncelikle itopya'dan neden bu kadar korkulduğunu anlamadım. pazar sipariş verdim bu sabah (salı) elime ulaştı.

    ssd'yi şimdi takıp denedim. hız olarak bir tık düşük vaad ediyor. ancak beni tatmin etti. bu sırada hwinfo 64 monitör ile sıcaklık takibi yaptım. test sırasında hem 1gb hem de 5 gb benchmarkta 50 derece üzerine çıkmadı

    FIRSAT BİTTİ !!!! XPG 1TB SX8100 M2 SSD 899 TL İTOPYA.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 25 Ağustos 2021; 0:14:13 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.