Şimdi Ara

Fitness’da bir bölge için kaç hareket idealdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, fitness’a yeni başladım ilk defa. Boyum 187 kilom 77 , kilo alarak kas yapmayı istiyorum. Salondaki hocayla konuştum full body antrenman yaptırıyor haftada 3 gün gidiyorum ve her gittiğimde (omuz-göğüs-bacak-sırt-ön kol-arka kol) bu hareketlerin her biri için iki hareket yaptırıyor. Sizce gidişat nasıl böyle mi yapılmalı? Çünkü omuz için iki hareket yeterli olurmu mesela ? Aydınlatırsanız sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Omuz için iki hareket yeterlidir. Genellikle 2 - 3 hareket bir bölge için yeterlidir. Her ne kadar tek bölge için hareketler varmış gibi olsa da bir kas grubunu birden çalıştırıyor zaten çoğu

  • Teşekkürler, peki hoca bana bütün setleri 4x12 şeklinde yapmamı söyledi, setler arası ağırlık değişimini nasıl yapmalıyım? Mesela göğüs çalısırken butterfly da ilk sette ağırlık 15, ikinci sette 20, üçte 25 falan diyemi gitmeli, Yoksa bütün setlerde aynı ağırlık mı olmalı ? Nasıl yapmalıyım? Bir de drop set muhabbeti varmıs onun hakkındada bilgilendirebilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AtlarKusarmı kullanıcısına yanıt

    Setin son 3 tekrarında zorlandığını hissetmen gerek etkili kas gelişimi için. Hissediyorsan ağırlığı arttırma. Hissetmiyorsan ağırlığı arttır. Ben genelde aynı ağırlıktan gidip geliştikçe arttırıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.