Şimdi Ara

Fitness için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler. Sizden fitness adına tavsiye isteyeceğim. Öncelikle 17 yaşındayım. Boyum 192 cm, kilom ise 110 kg. Haziran ayında hem fitness hem de de diyete aynı anda başladım. Haziran'da ilk başladığım zamanlar kilom 128,8 kg idi. Ağustos'un ortalarına kadar spor ve diyetimi devam ettirerek 20 kilo civarı bir kilo verdim ve 108 Kg'a kadar düştüm. Daha sonra 3 haftalığına köye gittim ve orada spor ve diyeti bayağı saldım. İstanbul'a döndüğümde 3 kilo alıp 111 Kg'a çıkmıştım. Döndüğümde bir süre spor salonuna gitmedim. Daha sonra okullar açıldığı için (12. sınıfım) sporu savsaklamaya devam ettim biraz. Diyette de biraz kaçırmalarım oldu, abur cubur falan yiyordum, ona rağmen 400 gr vermiştim geçen hafta. Şimdi tekrardan sporu ve diyeti devam ettirmeye karar verdim. Bu cuma uzun süreden sonra ilk kez salona gittim. Oradaki hoca öncelikle 3 haftalık bir adaptasyon programı verdi. Bunu bitirdikten sonra tekrar normal program yazarız dedi.

    Program şu şekilde:



    Fitness için tavsiye



    Bu program şimdilik iyi midir sizce? 10 dk ısınma yazılmış ama 15 dk koşu bandı + 15 dk eliptik bisiklet yapıp öyle hareketlere geçsem sorun olur mu? (Alt bölgem üst vücuduma göre daha yağlı o yüzden böyle yapmak istiyorum.)


    Son olarak ise şey soracağım. Üyeliğim Ocak ayının 20'sine kadar devam ediyor, daha sonra üyeliğimi devam ettirmeyeceğim çünkü dersler bayağı yoğunlaşacak, belki YKS bittikten sonra bir dahaki yaz tekrar yazılıp devam ederim. Bu zamana kadar hedefim vücudumu forma sokup 80-85 kilolara düşmek. Sizce bu şekilde hem sporla hem diyetle giderek kilomu bu kadar düşürebilir miyim yoksa çok uç bir hedef mi olur?


    Ayrı olaraktan yarın diyetisyene gidip yeni program alacağım, isterseniz onu da atabilirim yarın. Fazla uzattıysam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.








  • Merhaba güzel kardeşim,


    öncelikle uzattığın filan yok. Sorman gereken ne varsa sorabilirsin, bu forumun açılma sebebi budur. Her yerde olduğu gibi burada da bazen dangalağın biri çıkıp saçmalayabilir, sen onları takma kafaya... Aklına takılanı sor, bilgisi olan sana yardımcı olsun.


    Hocanın yazdığı tüm vücut çalışma dediğimiz body split program. İlk başlayan herkesin veya ara verip geri dönenlerin hamlık atması için yaptığı hareketlerden oluşur.


    Göğüs, arka kol, kanat ne varsa yazmış. vücudu bir aylık bir uyarma süreci olsun istemiş.


    Isınma konusunda belirttiğin gibi yapmanın pek sorun olacağını sanmıyorum. Ama sen yine bu isteğini salon hocan ile paylaş ve onun önerisini de dikkate al.


    Kiloyu genelde göbek bölgesinde tuttuğumuz için kesinlikle karın çalışmalarını aksatma.


    Yiyecek konusunda ise arada kaçamak yap tabi, insanız sonuçta...


    Salon aylığın bitince ise evde mekik, şınav ve alacağın bir çift dumbell ile ufak tefek hareketler ile idare edersin.


    Sonuçta önceliğin okulun. Umarım başarılı olursun ve istediğin bölüm/üniversiteyi kazanırsın.


    Şimdi yazacaklarımdan pek emin değilim, daha bilgili bir arkadaş var ise beni düzeltir ;


    kilo ve boyuna bakılırsa direkt bulk yapmış gibisin. Bu yüzden fazla kardiyo yazmayıp doğrudan kas yapma süreci oluşturmak istiyor olabilir. Kardiyo fazla yapmadan önce hocana kesinlikle danışmanı tavsiye ederim. Aslında sadece senin yazdıklarından tavsiye vermekte sağlıklı bir durum değil. Hocanın seni gözle görmesi, bakıp incelemesi daha kritik analiz yapmasını sağlar.


    17 / 192 ney ya ! maşallah


    sağlıkla ve sporla kal ♥





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.