Şimdi Ara

Fixnet Simetrik Metro Ethernet Noktadan Noktaya Genel İnceleme(Tracert, ping, speedtest vs) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    Speedtest.net tam olarak doğru sonucu vermiyor gibi görünüyor. Aynı şekilde benimde kafasına göre takıldığı oluyor. Mesela ard arda speedtest'in sitesinden test yapınca tutarsız sonuç alıyorum. (Altyapı ftth fiber 100 mbps 106 çıkıyor, 105 çıkıyor, 112 mbps çıkıyor) Fakat uygulamayı indirip kurunca ne kadar test yaparsam yapayim hep stabil 112 mbps çıkıyor. 10 gb'lik bi dosya indirip kaç MB/s'de indirdiginde bakmak gerekiyor en doğrusu o. Ben indirdiğim dosyalardan ortalama 110-112 mbps aldigimi görmekteyim, sende böyle dene.

    + Olarak tt'nin verdigi routeri kullanmak zorunda değilsin. Asus'un "ax" serisi veya keenetic'in "ax" serisi routerlarini almak daha mantıklı ki zaten 1000 mbps alıp tt'nin verdiği router kullanilmaz (eğer kullanıyorsan) tt'nin routerlariyla tam performans alamazsın. Yukarda yazdığım modellerden birini seçip, Cat6 kabloyla (reçber veya HES marka kablolar en iyisidir fakat bu kablolar sabit gelir, ucuna rj45 çakmak gerekir.) tam performans alırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 2 Nisan 2024; 10:19:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen Huawei ONT mevcut sizde. Bende uygulamanın daha doğru sonuç verdiğini düşünüyorum. Router'ım Keenetic Titan, Kablolarım Reçber. Orada sıkıntı yok. Ancak benim sorunum biraz farklı. Resim olarak ekliyorum. Paket hızını tarayıcı ile kullanamıyorum. Onun dışında download olsun, speedtest uygulaması olsun, oyunlar olsun tam kapasite kullanabiliyorum. Download testi 123MB/sn. Zaten teorik olarak 1 Gbps, 125MB'a karşılık gelir. Header paketleri, aynı anda upload basması derken sonuçlar normal. Ama Windows Server 2022 yüklü makinemde tarayıcı üzerinden speedtest ile yine tam kapasite hızı görebiliyorum. Sanırım benim masaüstümde bir problem var, format atmakta işime gelmiyor :)



    Fixnet Simetrik Metro Ethernet Noktadan Noktaya Genel İnceleme(Tracert, ping, speedtest vs)


    Fixnet Simetrik Metro Ethernet Noktadan Noktaya Genel İnceleme(Tracert, ping, speedtest vs)


    Fixnet Simetrik Metro Ethernet Noktadan Noktaya Genel İnceleme(Tracert, ping, speedtest vs)




  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    Nokia ONT var bende, aslında ont'ler arasinda şu şundan daha iyidir vs. gibi durumlar önceden tartisilsa da artık biliyoruz ki ont'nin markası çokta önemli değil, asıl önemli olan router. Çünkü ont sadece sinyali ethernete çeviren bir alet, başka bir görevi yok. (Hız kısıtlaması vb. Durumlar artık yapılmıyor zaten) Sizdeki, daha doğrusu hepimizdeki doğru olan durum speedtestin kendi uygulamasi diyebiliriz aşağı yukarı. uygulama olmadan yapılan testler pek doğru degil, Bufferbloat bile tam olarak doğru sonuç vermiyor gibi görünüyor çünkü bufferbloat yapınca aldığım hızı 200 mbps de gösterdiği oldu, 3 mbit'de. Testler "teori" olarak kalıyor, asıl doğru "test" kaç MB/s indirdigin. Sizde sıkıntı yok direkt hizmeti sorunsuz alıyorsunuz. Butun Ont'lerde 940-945 limiti var zaten. Siz direkt 940 mbps alıyorsunuz, hattınız baya iyi :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 2 Nisan 2024; 11:56:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu hız testlerini tbtnet sunucusuna değilde yurt dışında farklı bir sunucuya yapsanız single connection ile. o zaman gerçek hat kapasitesini görürsünüz.


    aşağıdaki dosyaları da tarayıcıyla deneyebilirsiniz.


    https://fsn1-speed.hetzner.com/10GB.bin

    https://nbg1-speed.hetzner.com/10GB.bin

  • Fiyat olarak çok bir fark yokmuş açıkçası.

    Konuda yazıları okumadınız sanırım konunun başında belirtmiştim hız konusunu


    "NOT: Hizmet aktif olduğundan beri lokal ağda 500 hız göremiyorum. Yalnız mikrotik üzerinden test yapıldığında gözüküyor. Çözüm için uğraşıyorum. Çözüm sağlandığında tekrardan testleri yapacağım. "


    Sorun düzeldi şuan belirtilen hız değerlerini alıyorum.

  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

    aynı sorun bende de mevcut. Hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım hız stabil olmuyor ve düşük çıkıyor. Bende hem speedtest masaüstü uygulaması hem de cli üzerinden test yaparken tam hızı alabiliyorum.

  • Diamondx D kullanıcısına yanıt

    7300 TL geldi hocam

  • kuzgungg K kullanıcısına yanıt

    Ben problemi çözdüm. Sorun bilgisayarımda. Tarayıcı üzerinden test yaparken CPU kullanımı %100'e çıkıyor. Daha sonra araştırmalarımı derinleştirdim ve M2 diskimin sağlığının ve yazma hızının baya düştüğünü fark ettim. VMware üzerinde hemen bir Ubuntu kurup denedim. Sanal makine üzerinden paket hızımı alabiliyorum. Hatta öyle ki denemek için bufferbloat testi yaptım ve Low Latency Game klikli A grade sonuç aldım. 900 civarı hız, tek haneli yüklü ping süreleri çıktı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 5 Nisan 2024; 8:59:20 >
  • kuzgungg K kullanıcısına yanıt

    Sorun neydeymiş hocam nasıl çözdünüz?

  • Kısır Hamide kullanıcısına yanıt

    İnternet kablosunu ve ağ kartını değiştirdiğimde düzeldi sorun. Bilgisayarın ağ kartında (mb) sorun var sanırım. Format atıp denemedim.

  • Kısır Hamide kullanıcısına yanıt

    Benim düşük hız alma problemim AdGuard yüzündenmiş. Tarayıcı üzerindeki trafiği taradığı için tarayıcı ile birlikte yüksek cpu kullanıyor ve hız düşük çıkıyordu. Güncel olarak bu sorunu hallettim. Aslında halletmedim. En azından sorunu biliyorum :)


    Ayrıca binadaki OFDK ile eve gelen kablonun telekom tarafından el ile yapılan konnektörlerini iptal edip yerine pigtail ile kaynak yaptım. Bir tane sonlandırıcı kutu koydum ve ont'ye patch kablo ile getirdim. Sinyal 27dB'den 22dB civarlarına düştü.


    Merak edenler için OFDK'da splitter'a giriş yapmadan sinyal 14dB civarlarında.

  • ru.celebi kullanıcısına yanıt
    @ru.celebi güzel sistem yapmışsın hayırlı olsun fiber eklerini kime yaptırdın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedMinner -- 13 Nisan 2024; 3:38:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RedMinner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Müdür sağolsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 13 Nisan 2024; 9:34:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.