Şimdi Ara

Fiziki İnternet Bağlantısı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay önce enternet isimli servis sağlayıcıdan internet hizmeti almaya başladım. Kablo bağlantısı olmaksızın çatıya kurdukları bir cihaz ile interneti ana binalarında bulunan devasa dağıtıcılardan sağlıyorum. Çatıda kurulu cihazdan inen bir ethernet kablosu var. Bu kablo bir router ile güç ve data olarak iki ayrı kabloya dönüşüyor. Ethernet kablosu modeme bağlanıyor ve internete bağlanmamı sağlıyor, modemimde tek ethernet girişi var. Diğeri ise adaptör ile prize bağlanıyor ve çatıdaki cihazın güç kaynağını oluşturuyor. Sistemin şekli aşağıdaki fotoğrafta görülebilir.

    Fiziki İnternet Bağlantısı Hakkında

    Benim sorum ise şöyle ki;

    1-) Masaüstü bilgisayarımda interneti kablolu olarak kullanmak istiyorum ancak modemimimin ethernet girişi tek ve o da internet sağlayan sistem gereği dolu vaziyette. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?
    2-) Şuanda kablosuz bağlantı adaptörü ile internete bağlanıyorum. İnternete kablolu bağlanmam halinde ping değerimde düşüş yaşanır mı ?







  • Çatıdaki sistem wifi ile zaten çok fazla ümit bekleme . Bir miktar iyi olur okadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULTILIX

    Çatıdaki sistem wifi ile zaten çok fazla ümit bekleme . Bir miktar iyi olur okadar

    Yaklaşık 20 ping kadar iyileşme olsa sıkıntım kalmıyor, bu sebeple acaba mı dedim zaten. Nasıl bir çözüm önerirsiniz peki ?
  • Bahoa kullanıcısına yanıt
    Şimdi kurulan sistemi bilemiyorum bu yüzden bir şey önermem doğru olmaz. Bunun birden fazla türü olabiliyor.
    Bazı türlerinden çatıda sonlandırma yapılıyor bazılarında modemde. Bir şey önermem için sistemin nasıl çalıştığını görmem lazım . Telekom firmaları gibi belli bir standartları yok bu firmaların.
  • Merhaba;

    Ürünün tam modelini yazarmısınız?

    Resimden aşağıdaki gibi bir cihaz olduğunu düşünüyorum ve cihaz AP olarak kullanılmış. (Ürünün tam model numarasını öğrenince daha net konuşabiliriz.)

    https://www.teknolojicozumu.com/zyxel-p-660n-t1a-modem-kurulumu/


    İyi çalışmalar.
  • fiber olmayan yada alt yapısı henüz tamamlanmamış yeni mahallelere interneti o şekilde veriyorlar. hatta anteni ve converter i önce size satıyolar. abonelik feshinde de iade ederseniz size paranızı ödüyorlar.

    araya hub bağlarsanız işiniz hallolur. zyxel e giren kablo huba. hubtan bilgisayara ve zyxel e.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.