Şimdi Ara

Flash AS de biraz yardım :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, ben baskı ürünleri üzerine çalışan bir grafikerim. Arkadaşımın isteğini kıramayıp bir web sitesinde ona yardım etmeyi kabul ettim. Arkadaşım bir firmanın web sitesini yapacak ve maalesef tamami ile flash istiyorlar (her nedense -.-).

    Flash konusunda çok tecrübeli değilim ancak online tutorial v.b. kaynaklardan bişiler toparladım. Bir giriş v.s. hazırladım, ancak yapmak istediğim birşey bvar ki orada takıldım ;

    Sayfanın dibinde bir kare var, karenin altına daha da büyük ve geniş bir kare yapıştırılmış durumda. İstediğim imleç üzerine geldiğinde tümün atıyorum 100 pixel yukarı kayması. Bir tutorail vasıtası ile bunu yapabiliyorum ancak benim bir yTargetMC değeri atamam lazım. Mesele sayfanın herhangi başka bir yerine bir düğme yerleştirerek bu düğmeye

     on (rollOver) { 
    yTargetMC = 50;
    }
    on (rollOut) {
    yTargetMC = 100;
    }


    özeliğini vererek bunu gerçekleştirebiliyorum. Ama problem şuki hareket eden objenin movie olması gerekiyor. Ve eğer ben movie'nin içerisine bir düğme yerleştirip yukarıdaki kodu kullanırsam işe yaramıyor. Çünkü burada yTargetMC değişkenindeki MC kısmı movie'nin instance adı olması lazım, ve düğme de aynı movienin içinde olunca haliyle işe yaramıyor.

    Acaba movienin içindeki düğmeye dışarıdaki bir değişkene nasıl değer atattırabilirm (ne salladım ama :P)? Yada tüm bu olayın daha kolay yapılabilen hali varmı?

    Bu arada merak edenler için movie'ye verdiğim instance adı MC ve ActionScript'i :

    onClipEvent (enterFrame) { 
    yMC = getProperty(_root.MC, _y);
    moveMC = _root.yTargetMC - yMC;
    setProperty(_root.MC, _y, yMC + (moveMC/10));
    }


    Şimdiden sağolun
    Osman







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.