Şimdi Ara

[FLASH] DENİZLİ 'DE DEPREM !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  [FLASH] DENİZLİ 'DE DEPREM !
    Denizli'de deprem şoku; 3 köyde 270 evde hasar var !

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Denizli'nin Çameli ilçesinde saat 11.23'te gerçekleşen depremin büyüklüğü 5.1 olarak ölçüldü.

    Depremin, Denizli'nin yanı sıra Fethiye, Marmaris ve yakın çevresinde de hissedildiği kaydedildi.

    Denizli Valisi Hasan Canpolat, Çameli ilçesindeki depremde yaralanan olmadığını, 3 köyde 270 evde hasar tespit edildiğini söyledi.

    Vali Canpolat, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere geldiği ilçeye bağlı Elmalı köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan inceleme sonucunda köyde 200 evde hasar meydana geldiğini belirtti.

    Depremden etkilenen köylerle ilgili kendisine ulaşan bilgilere göre, Taşçılar köyünde 60, Kirazlı Yaylası'nda ise 10 civarında evin hasar gördüğünü kaydeden Vali Canpolat, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

    Deprem bölgesine çadır ve gıda yardımı sağlandığını belirten Canpolat, şunları kaydetti:

    ''Depremde evleri hasar gören tüm vatandaşlarımıza çadır temin edildi. Rahatlayıncaya kadar çadırda kalabilecekler. Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra ihtiyaç sahiplerine gıda ve malzeme yardımı yapılacak. Gerekli olan tertipli çalışmalarımızı yapacağız. Deprem neticesinde yaralı yok. Sadece maddi hasarlı bir deprem meydana geldi.''

    Bu arada, Çameli ilçesindeki deprem nedeniyle ilçeye bağlı Gürsu köyünde yaşayan Hamza ve Elif Olgun'a (55) ait ev oturulamaz hale geldi. Sarsıntı yüzünden evin duvarlarında derin çatlaklar oluşurken, evin bacası çöktü. Ağır hasar meydana gelen evde bulunan eşyalar dışarı taşındı.

    Gürsu köyü muhtarı Mevlüt Akyol, deprem nedeniyle çok üzgün olduklarını belirtti.

    Akyol, ''Deprem, ansızın şiddetli şekilde geldi. Yarım dakika daha sürse köyde yıkılmadık ev kalmayacaktı. Telaş içinde koşuştuk. Yıkılan yıkıldı, kalan kaldı'' dedi.

    Depremde evi ağır hasar gören Hamza Olgun ise deprem sırasında evin dışında olduklarını, sarsıntı nedeniyle çok korktuklarını söyledi.

    Evin bacasının yıkıldığını gördüklerini anlatan Olgun, ''Bahçede sarımsak ekiyorduk. Sarsıntıyı hissedince hemen koştuk, eve geldik. Bacanın çöktüğünü gördük. Evin halini görünce de içeriden eşyaları çıkardık'' diye konuştu.

     [FLASH] DENİZLİ 'DE DEPREM !


     [FLASH] DENİZLİ 'DE DEPREM !


    29 Ekim 2007 Zaman/Hürriyet/Milliyet/...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum123 -- 29 Ekim 2007; 22:58:17 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.