Şimdi Ara

flash kullananlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar millet. flashla özellikle web hazırlayan arkadaşlar varmı forumda? bazı arkadaşların web sitelerini gördüm gayet iyi şeyler yapmışlar özellikle flash menülerde. ama ben tamamını flashla yapan arkadaşlara pek rastlamadım. burada iki hoşbeş edip paylaşalım diyorum bilgiyi.

    mesela ilk soruyu ben sorayım. bir flash sitesi içinde kendi içinde load nasıl yapılır bunu merak ediyorum. mesela siteyi yaptım. sitenin içinde katalog olacak diyelim. her resmin thumbnail ine bastığımda site kapanıp açılmadan sağda sadece resmi load edip açılmasını istiyorum. işin kısası tüm veriler en başta load olmasın, bazılarına sadece ulaşmak istediğimizde load etsin istiyorum. bunu nasıl sağlarım?



  • Bence ilk yapman gereken şey bunu araştırıp kurcalamak eğer başaramazsan sonucunu tekrar burada paylaşalım hazır olmasa daha iyi olur senin için... En azından dediğin gibi bir örnek bulursun internetten indirebilirsin binlerce var, onun üzerinde çalışmanı yaparsın bu senin için çok iyi olur kanaatindeyim...
  • ya flash mxde video embed ettikten sonra araç çubuğu koyulabiliyor mu? bilen varsa acil yardım
  • şimdi hocam flashta site yapıyorum. hatta sadece flashta site yapıyorum. preload ok. ama tüm site bir kerede load oluyor. bu açarken uzun sürmesine neden oluyor sayfanın. ancak sayfa içinde ayrı ayrı load yapmak için aklıma çok bir yöntem gelmiyor. belki dışarıdan dosya çağırarak olabilir ama bu nasıl olacak bilemiyorum.

    bi örnek vereyim.http://www.burotime.com/main.asp?lang=tr burada soldan ikinci kısımda ofis mobilyaları menüsü var. oradan bitanesine basınca solda thumbnail çıkıyo. ona tıklayınca sağda resim load oluyo ve açılıyo. sanırım anlatabildim. onu yapmanın yollarını arıyorum.
  • iyi güzel
  • iyi güzel de nasıl yapılır böyle bir load olayı. bilen yokmu hocam?
  • dostum tıklayacağın butona

    on (release) {
    loadMovie("yüklenecekswf.swf , yüklenen_mc");
    }

    bunları yazarsan load edilir.ama yüklenen swf ana swf nin bulunduğu klasörde olacak.
  • Yaa kusura bakma ben sana bu konu hakkında yardımcı olmak isterim ama istedim ki kendin yapabilesin yukarıda arkadaşımız vermiş zaten kolay gele... Ama tekrar tekrar söylüyorum ögrenmek istiyorsan çok takılırsan yardım almalısın...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metinyurdaer

    dostum tıklayacağın butona

    on (release) {
    loadMovie("yüklenecekswf.swf , yüklenen_mc");
    }

    bunları yazarsan load edilir.ama yüklenen swf ana swf nin bulunduğu klasörde olacak.



    +1
  • hadi kolay gele..
  • oh bee. bakalım deneyelim bunu. hocam ben flasha kod girdimi kalıyorum yaa. yoksa tasarımda ve animasyonda kendime güveniyorum. ama işte kodlar her zaman korkutur beni. herşeyi kodsuz halletmeye çalışıyorum. java html php asp vs. vs. beni aşıyor hocam. grafik kısmı beni ilgilendiriyor hep.

    teşekkürler hocam makbule geçti. tooby kusurabakcak bişey yok, doğru söylüyorsun ama işte iş kod oldumu benden pas.

    kolay gelsin.
  • hocam anladım sandım ama anlamamışım

    on (release) {
    loadMovie("yüklenecekswf.swf , yüklenen_mc");
    }

    yüklenecekswf.swf bunu anladım. bir swf oluşturduk ve aynı klasörde yüklenecek olan swf nin adını yazdık.

    yüklenen_mc burada kaldım. mc sanırım movieclip. ama hangi movieclip? nasıl hazırladık bu movie clibi? yada movie clip değilmi? movie clip ise, bu ikinci swf yi bu movie clipmi göstercek? (benim ilk tahminim buydu ama beceremedim)

    hocam bir ricada bulunsam da bana bunun çok basit bir örneğini yapıp klasörü zip olarak yollarmısınız? acil bir işim var yetişecek. yada şöyle detaylı bir anlatım? bunu öğrenmessem hoş olmayacak.
  • .swf ve mc hazır değilmi? Bunları hazır varsayıyoruz ve o şekilde kodu veriyor arkadaşlarımız eğer daha swf yapacak durumda değilsen bu işe buradan başlamaman lazım en başından başlamalısın...
  • hocam anlatamadım derdimi.

    swf yapamayacak durum diye bişey yok. ben 2 yıldır flashta kod kullanmadan site yapıyorum. malum yaptığım site swf oluyor. yani yapabiliyorum heralde.

    ya hocam biliyorsun anladığım kadarıyla sorduğum sorunun cevabını. neden uğraştırıyorsun beni? cevaplayıver de öğreneyim şu meleti.
  • Arkadaşım galiba anlatamadın sen derdini zaten Flashta kodları senin yazmana gerek kalmıyor, sen ne yapmak istediğini bize yazmışın bizlerde sana bunun kodu bu şekilde dir arkadaşlarım tarafından yazılmış, ama sen şimdi sorunun bu olmadığını gösteriyorsun tam anlayamadım nedir ne değildir... Baştan alalım istersen...
  • ok tooby.

    şimdi yukarıda bir url verdim. beyendiğim bir site. birisine bir site yapıcam ama içinde çok sayıda resim olacağı için boyutu büyüyor. benim istediğim, bu resimleri ilk açılışında load etmesin, sadece ben resmin thumbnailine bastığımda resim çıksın. bunun için yukarıdaki linkteki gibi bir sistem yapmak istiyorum. yani bazı şeyleri sadece ben istediğimde load etsin. bana kod vermiş arkadaş çok teşekkür ederim ama bunun tam olarak nasıl kullanacam onu kavramakta zorlanıyorum. benim tahminim, sonradan load edilmesini istediklerimi ayrı swf ler olarak kaydedicem ve ana swfnin olduğu klasörde saklıycam. sonra bu swflerin çalışmasını istediğim yeri movieclip olarak hazırlıycam ve bu kodlar sayesinde bu swfleri bu movieclip içinde oynatabilicem. teorik olarak ben bu şekilde tahmin ediyorum. ama bilmiyorum gerçekten böylemi. eyer böyleyse bunun yolu nasıl? bu kodları nasıl kullanıcam?

    biraz detaylı bir şekilde anlatılabilirse sevindirik olucam vaktim azalıyor. yada mümkünse en basitinden bir örnek hazırlayıp bana fla ve swf olarak gönderirse bir hayırsever, o zaman ihya olucam.

    heralde anlattım derdimi sonunda.




  • Senin ne demek istediğini şimdi anladım... Ama biraz geç kaldım sanırım. Uzun zamandır Dh ye pek giremiyorum açıkcası işler cok yogun o yüzden kusura bakma... istersen bana MSN den ulaş elimden geldiğince sana yardımcı olayım...
  • dostum msn ye gel sana örnek dosyayı atayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.