Şimdi Ara

Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Bir süredir şüpheleniyordum ama artık eminim. Flashget fazladan veri indiriyor. Özellikle de sıralı indirmelerde. Kotalı internetim olduğu için bu çok büyük bir sorun. Son denememde toplam boyutu 4.9MB olan dosyaları toplamda 21MB'lık veri olarak indirdi. Firefox'un kendi indiricisinde sorun yok. Flashget'in 2 küsürlü sürümü vardı nette. Bir ara o kuruluydu. Ama çakma sürümmüş sanırım. sorunu fark edince kendi sitesindeki 1.96'lı sürümü indirip kurdum ama sorun devam ediyor. Şu an bilgisayarımda Karspersky 2009 kurulu. Bundan evvel de Avira AntiVir Premium vardı. Buna dayanarak PC'imde Virus ya da malware olduğunu sanmıyorum. Ama olabilir de tabii ki. Super Anti spyware de birşey bulamadı. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum.

    İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 3 Eylül 2008; 11:33:42 >



  • Fazla indirdiğini nasıl anladın.
  • Veri sayaçlarım var masaüstünde. Kotalı olduğumdan günlük 129-133MB'ı geçmemek için devamlı kontrol ediyorum. Sayaçlarda sorun olduğunu sanmam. Önceden doğru gösteriyordu. Üstelik TTnet kota bilgisi de fazla verileri onaylıyor malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 2 Eylül 2008; 17:48:20 >
  • Flashget reklam banner'ını otomatik indiriyor olabilir her koşulda. Normalde crack yaptığımızda bu banner kalkıyor ama sadece görünümü kalkıyordur belki. Gerçi 15MB banner mı olur diyeceksin, sadece bir düşünce.


    Telekom dışında netLimiter veya benzeri bir iç yazılım ile de flashget'in ne kadar veri indirdiğini inceledin mi?
  • son zamanlarda net limiter sapıtmıştı. bu olaylardan sonra kaldırdım. Önerebileceğin bir yazılım varsa deneyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 2 Eylül 2008; 19:14:11 >
  • Şimdi başka birşey indirdim. Dosya büyüklüğü 17.2MB. İndirmeden önce sayaç 19MB civarıydı şimdi ise 49MB. deli olmamak işten değil. Net Limiter 2 Pro farklı saymış o 45MB civarında. Benim masaüstü sayacım (direk ethernet kartının değerlerini okuyor) 49MB diyor. Gel de çık işin içinden. Bu kez Firefox 3'ün download helper eklentisini kullandım indirirken. flashget değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 3 Eylül 2008; 0:05:10 >
  • FlashGet ile indirirken dosya bolmeyi 1 olarak ayarla. 10 olarak ayarlarsan ya da 5-6 farketmez daha fazla veri indiriyor bazen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Network KILLER

    Şimdi başka birşey indirdim. Dosya büyüklüğü 17.2MB. İndirmeden önce sayaç 19MB civarıydı şimdi ise 49MB. deli olmamak işten değil. Net Limiter 2 Pro farklı saymış o 45MB civarında. Benim masaüstü sayacım (direk ethernet kartının değerlerini okuyor) 49MB diyor. Gel de çık işin içinden. Bu kez Firefox 3'ün download helper eklentisini kullandım indirirken. flashget değil.



    17 MB indiriyorsun 45 MB'mı sayılıyor, gerçekten kötü bir durum. İstanbul'da pilot bölgelerde Wimax yayını başlamış superonline tarafından iki farklı noktada. Kotadan vaz geç artık. Veya Koç'un yeni alt yapı ile uygun fiyatlı internet servisine geç. Gördüğün gibi olayı çözemediğim ve fikir yürütemediğim için kaçamak cevaplara gidiyorum

    Kota hesap olimpiyatlarında derece yapacağına eminim artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 3 Eylül 2008; 1:11:25 >




  • Okul ocak ayı gibi biterse askerim. ne wimax'i.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Network KILLER

    Okul ocak ayı gibi biterse askerim. ne wimax'i.



    Ocak ayına çok var daha. O zamana kadar neler olur Türkiye'de kim bilir.

    Kota, kota, kota... İşte bütün mesele bu.
  • bu forumda bazı konuları okudum ve herkes kota aşımından şikayetçi. Ay sonu 2 tane 700MB'lık film indirebilecek kotam kalırdı ama son 2-3 aydır resmen kotayı aşmamak için çırpınıyorum. Fazladan veri inişi sanırım TT'den kaynaklanıyor. Artık iyice şüphelenmeye başladım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Network KILLER

    bu forumda bazı konuları okudum ve herkes kota aşımından şikayetçi. Ay sonu 2 tane 700MB'lık film indirebilecek kotam kalırdı ama son 2-3 aydır resmen kotayı aşmamak için çırpınıyorum. Fazladan veri inişi sanırım TT'den kaynaklanıyor. Artık iyice şüphelenmeye başladım.


    Atakan kota aşım miktarı 125MB olmasına rağmen ve düökümde de aynen bu miktar görülmesine rağmen faturada kota aşım miktarı 985MB görünüyor.


    Burda da Atakan'ın çırpınışlarını okuyabilirsin:


    http://resim.donanimhaber.com/m_25819498/mpage_1/key_//tm.htm#25848429




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serji

    FlashGet ile indirirken dosya bolmeyi 1 olarak ayarla. 10 olarak ayarlarsan ya da 5-6 farketmez daha fazla veri indiriyor bazen.

    Ben de bunu yazmaya girmiştim. Muhtemelen burrdan kaynaklanıyor.

    Flashget download yaparken sunucudan gelen dosyayı parçalara böler daha hızlı indirmek için. Sonra indirme bitince birleştirir. Bu da normalden fazla bir miktarda download gibi görünür.



    İndirme görevi eklerken işaretlediğim yeri 1 yapıp yeniden deneyip sonucu yazabilir misiniz?

     Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 3 Eylül 2008; 12:33:08 >




  • Cevap için teşekkürler. Doğrudur flashget indirmeleri parçalara bölüyor. Ama ben hep parçalı download yaparım bugüne kadar da sorun olmuyordu. Son 2-3 aydır böyle. Sanırım sadece flashget de değil, diğer download'larda da fazladan veri iniyor gibi. birkaç gün daha takip edip iyice kesinleştireyim durumu.

    Flashget için dediğinizi denedim. Yine de fazladan veri indiriyor. 688Kb için bile 200Kb fazladan indirdi. Sadece flashget de değil firefox 3 eklentisi download helper bile fazladan indiriyor gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 3 Eylül 2008; 13:16:22 >
  • 2-3 ay önce saatin yanındaki simge ile modemin sayfasındaki mblar arasında 5-6 mb fark olurdu.
    biri 50mb biri 200mb.

     Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)


     Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 3 Eylül 2008; 14:53:09 >
  • Acaba yerel ağda mınız? Yani ağınızda başka bir bilgisayar daha var mı? Gerçi böyle bir durumda Türk Telekom'un söylediği kota değeri etkilenmez ama yine de sormak istedim.

    Başka bir bilgisayarla iletişim kurunca, mesela o bilgisayardan mp3 kopyalayınca netlimiter ya da diğer sayaç programları bunu da sayıyor. Belki ağınızda başka bir bilgisayar varsa o bilgisayarla aranızda iletişim yapan bir program vardır. Bu yüzden olabilir.
  • 2 bilgisayar var ama diğerinin fişini ethernet fişini çektim online oyuna girdim ağ 225mb modem sayfası 30 mb.

    Yazmayı unutmuşum ağdaki miktar kotayı etkilemedi.modem ile kota sayfası uyuşuyor kontrol ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 3 Eylül 2008; 15:36:22 >
  •  Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)


    12Mbps bağlantı hızı sanki wireless bağlantı gibi. Benim bildiğim ethernet ile 10Mbps / 100Mbps / 1Gbps bağlantı hızı oluyor. Şimdi bendeki sayaç ethernet üstünden gelen verileri sayıyor. PC'den çıkan ethernet kablosu direk modeme giriyor. Ağda başka pc yok. Dolayısıyla ethernetten gelen veriler direk modemden gelen veriler. Hani başka makinadan ağdan veri çeksem o da sayacımı etkilerdi. Ama böyle bir durum yok.

    Benim masaüstü sayaçla modem sayacının veri indirme miktarı aynı. Sayaç doğru sayıyor yani. Zaten TTnet kotadan da bunu teyid ettim.

     Flashget fazladan veri indiriyor (yoksa TT mi?)


    Yukarıda veri miktarını Byte olarak göstermiş. MB için iki kere 1024'e böldümmü benim masaüstü sayaçla birebir aynı çıkıyor. sorun neden fazla veri indiği. Spyware ya da malware değilse ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 3 Eylül 2008; 16:07:59 >




  • Direk usb ile bağlantı.

    Sizin gerçektende ilginç bir durum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 3 Eylül 2008; 16:08:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: onur[CrZy]

    Direk usb ile bağlantı.


    Hmm hiç usb modem kullanmamıştım. Dikkatimi çekmemişti. Bunu da öğrenmiş olduk.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.