Şimdi Ara

Flavio Briatore: 'Türkiye'yi Takvimden Çıkartın'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault F1 Patronu Flavio Briatore tribünlerini doldurmayı beceremeyen Türkiye'nin Formula 1 takviminden çıkartılması çağrsında bulundu.

    Formula 1'in İstanbul ayağının kaldırılması için kampanya başlatıldı. Son haftalarda devam edip etmeyeceği belli olmayan Formula 1 yarışlarının sürdürülmesi için FOTA yöneticilerinin İtalya'nın Bologna kentinde yaptıkları toplantılardan olumlu sonuç alındı.

    Formula 1 yarış takımlarından Renault'un patronu İtalyan Flavio Briatore, FOTA ile Formula 1'in sahibi Bernie Ecclectone anlaşma sağlanması için aracı olurken, İstanbul'un Formula 1 takviminden çıkarılması için kampanya başlattı.
    Formula 1 yarışmalarının Budapeşte ayağının yapılmasına az bir süre kala İstanbul'a karşı başlatılan kampanya nedeniyle panikleyen Macar yetkililer, kendilerinin de İstanbul ile aynı kaderi paylaşmamak için sıkı bir çalışma başlattı.

    Üç hafta önce yapılan Formula 1'in İstanbul ayağında pilotların boş tribünler karşısında yarışmasını sindirilemeyeceğini açıklayan Renault takımının patronu Flavio Briatore, ''İstanbul ve benzeri kentlerin Formula 1 yarışmalarına büyük maddi destek vermeleri halinde bile bu şehirleri takvimden çıkarılması gerek'' açıklamasında bulundu.

    Briatore, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Biz paraya değil, dolu tribünlere gitmek istiyoruz. Boş katedrale para akıtmak boşuna, seyircisiz spor olmaz'' diye konuştu.







  • Bu sene formula 1 i Gold Tribünden bir davetiyeyle izledim, yani bedavaya girdim 500 TL'lik tribüne. Ve size şunu diyebilirm ki, o tribüne 500 tl verene ben salak derim. en azından Türkiye şartlarını göz önüne alırsak tribün fiyatları gerçekten vatandaşın kapasitesinin çok üstünde. Memur baaşının 1200 tl olduğu bir ülkede insanların bir haftasonu için kişi başı 100 tl yi nasıl gözaden çıkarmalarını bekliyorlar bilmiyorum. Ayrıca 1 bardak kolanın da 10 tl olduğunu göz önünde bulundurursak tribünler neden boş kaldı bunu anlarız. Ben formula-1 i takip ederim, o arabları gerçkte görmek çok güzel bir haz, özellikle o motor sesi, gerçekten mental masturbasyon tadında. Ayrıca Gold tribüne gidince farkediceksiniz ki, o tribüne para verip gelenlerin sayısı oldukça düşük. Sadece turistlerin bilet alıdğına inanıyorum. eğer bu fiyatlar böyle giderse, o tribünler sittinsene dolmaz...




  • Fiyatlar aşırı düşse bile ben o tribünlerin tıklım tıklım dolacağına pek inanasım gelmiyor. Bedava denecek kadar ucuz bir MotoGp'de bile seyirci o kadar azdı ki....

    Briatore'ye ne kadar gıcık kapsamda adam haklı...
  • biletler ucuz olursa tribunler dolar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [DMC]

    biletler ucuz olursa tribunler dolar

    Bence yine dolmaz çünkü motorsporlarına ilgi pek yok ülkemizde.
  • formula 1 e birazdaha çok ilgi var diye düşnüüyorum.. tabi formula 1 i sevdirecek tanıtabilcek etkinlik ve reklam yapılması lazım.. ilk sene çok reklam yaparlardı ama bu sene fazla olmaadı.. fiyatlar düşünce ilgi artabilir.
  • Bu sene bence sondu zaten. Seneye büyük ihtimal takvimde olmayacağız gibi geliyor.

    Milyon dolarlar verip müthiş bir pist yapıyoruz ama koskoca ülkede adam gibi işletecek birileri çıkmıyor. Bernie Eclstone un eline bakıyoruz.
  • Yapılacaklar;

    1- Gazetlerde, tvlerde, radyolarda, şehirlerin bilboardlarında daha çok reklam.
    2- Bilet fiyatlarının ucuzlatılması
    3- Beleş tepenin kaldırılması
    4- Pist içinde ve etrafında daha çok etkinlik yapılması.

    Bence seneye son olur arkadaşlar.
  • Bizimkiler de hata...
    Bu ülke futbol ile yatar futbol ile kalkar.
    Formula1 günü getir BJK, GS, FB gibi takımları oturt bir köşye falan bak millet nasıl geliyor.
  • Fiyatların düşmesinden çok yönetim tanıtım organizasyon sorunları var bence.

    Örnek verirsek : Macaristan GP'sinde seyircilerin yüzde kaçı turist bizde yüzde kaçı turist? Kaldı ki Macaristan en sıkıcı yarışlardan biri. Bir organizasyonu iyi yapamıyoruz.

    Evet bizim ülkemizde motorsporlarına ilgi yok ama yeterli turisti çekmeyi başarabilirsek olur bence.

    Ama bunlar yapılır mı? Bence yapılmaz. F1 de Türkiye'ye fazla zaten. Şu piste yapılan yatırım Futbol'a statlara yapılsaydı Dünya Kupası olmasa bile en azından bir Avrupa kupası izleyebilirdik.
  • Briatore kendi Formula 1 'den atılmasın da skandalıyla, ondan sonra bizle uğraşsın
  • Adalet yerini buldu, Türkiye atılsın diyen adamın F1 kariyeri bitti. Ergenekonun parmağı var bu işte bence:p
  • Türkiyenin %75'i sadece Futbolu takip ettikleri için geri kalan %25lik insanların %5'i formüle takip ettiklerini ve bunların %2'ini durumu gitmeye müsait ve %1 inin İstanbul da olduğunu düşünürsek bence adam haklı. :)
  • Yarışlardan sonra rocken coke gibi (müziğin olduğu herhangi bişey :))1 gün sürecek güzel konserler düzenlense festival gibi bi yarış günlüğü oluşsa dolucağına inanıyorum.
  • dtm (Alman binek otomobiller) şampiyonasının son yarışını 155 bin kişi izlemiş.. düşünebiliyor musunuz, yerel bir otomobil şampiyonası ve 155 bin.. biz 5 senedir toplamda bu rakama ulaşabildik mi acaba? biraz da çuvaldızı batıralım kendimize
  • Yarışlar şifreli gösterildi bu sene , merak ediyorum kime sevdirip bilet satacaklar bu sporda. Türkiyede tutması için araç renklerinin ve sürücülerin Fenerbahçe Beşiktaş ve Galatasaray takımları futbolcularından oluşması lazım,
    hatta yarış sonuçlarının Futbol liginede katkısı olmasıyla seyirci sayısı artacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.