Şimdi Ara

FM 19 oyuncularimin asiri yorulmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Newcastle United ile 3. sezonumdayım. Oyuna çok hakim biri değilim birşey sormak istiyorum. Oyuncularimin nerdeyse hepsi 25 yaş altı olması rağmen aşırı yoruluyorlar. kadromda yaşlı olarak tek 32 yaşında fellaini var. O yorulmuyor gençler yoruluyor anlamıyorum. PL'de fikstür sıkıntılı çok maç yapıyoruz biliyorum ama mesela bir tane 21 yaşında sol bek'im var, çocuğu bir maç oynattıktan sonra asistan menejer dinlenmesi gerekiyor diyor. İyi bir asistan menejerim var antremanları ona yaptırıyorum. Nerdeyse her haftadan sonra 3 tane kilit oyuncumu dinlendirmek zorunda kalıyorum. sorun ne olabilir sizce? tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum sağolun şimdiden.



  • Dayanıklıkları 12'nin altında olan oyuncular maçlarda %70'in altına çabuk düşer. Haftada 2-3 maç yapıyorsanız ve rotasyona gitmiyorsanız oyuncuların bedensel yorgunlukları dışında zihinsel yorgunlukları olur.

    Bunun nedenleri ilk başta rotasyona gitmemeniz. Sonra oyuncuların antrenman yükleri ağır olabilir. Teknik heyetteki fizyoterapistleriniz iyi seviyede olmayabilir.
    Antrenörlerinizin yükü ağır olduğundan antrenmanlarınız kalitesiz geçebilir. Bunun gibi sadece 1 etken değil 2-3 etkenden kaynaklanıyordur. Ama en önemlisi rotasyon.

    Tavsiyem yorgun olan oyuncularınızı 1 hafta 10 gün hiçbir maç kadrosuna almayın. Yani en az 2-3 maç oynatmayın.

    Sezonda 50-60 maç oynayan takımlarda rotasyon şart. Her mevkide en az 1 yedek oyuncunuz olsun. 442 oynuyorsanız 4 stoper zaruridir.

    Aşağıda kendi kadromdan bir görsel atıyorum. Renkli olanlar ilk 11'imdir. Yedek oyuncularıma neredeyse AS takımımdaki oyuncular kadar hem yedeklerde hemde ilk 11'de şans veriyorum.

    Evinizde oynayacağınız kolay maçlarda yedek kadroyla çıkabilirsiniz veya puanınızın garanti olduğu deplasman maçlarında yedek ağırlıklı bir kadro kullanın.

    Premier Ligde full yedek kadro ile çıkarsanız sonuç hüsran olabilir bu yüzden 5-6 oyuncudan fazla rotasyona gitmenizi önermem.

    FM 19 oyuncularimin asiri yorulmasi




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    çok iyi açıklamışsınız çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.