Şimdi Ara

Fm Oynayan Üstadlar Lütfen Vakit Ayırıp Okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Selamun aleykum arkadaslar dostlar abiler. oncelıkle konu hazırlama işini fazla bilmiyorum pek anlamam şimdiden affola.
    Ben bu oyuna yıllar once basladım suan yaşım 25 ilk basladıgım sıralar cm01/02 ile bu oyuna daldık o zamanlar hıc anlamıyordum meşur editorden kadro kurup oynuyordum.
    daha sonrasında uzun yıllar cm03/04 le oynamaya devam ettim. İlk Fm11 ile tanıstım fm serisinde fm14 ün turkce cıkacagını duyunca direk aldım on siparişle hala onu oynuyorum. Sizlerden yardımlarınızı beklıyorum gerekirse resimde atarım. Sizden taleb ettigim yardım oyuncu yetiştirme buldugum regenleri potansiyel yetenege ulaştirmak konusunda yarım istiyorum. Örn: 14 de Gs ile 24/25 sezonunu oynuyorum basarı olarak sampıyonluk felan oyunu domine ettim maddi durum vs hic bir sıkıntı yok.
    Antreman tesıslerı felan en ust sevıye surekli 72,000 kısılık stad yaptilar. Bunlar benı tatmin etmiyor belli bırşeyden sonra benim istedigim buldugum regenleri potansiyelıne ulastırmak. Mesela Gabriel Barbosa 4,5 yıldız verıyor oyun basında ama ama bu gelişim en fazla 3,5 yıldızda kalıyor aceba bunun gelişimi benden dolayımı 3,5 yıldızda kalıyor yoksa oyuncunun ulasacagı potansıyel aslında bumu performans on numara sezon gol ortalaması 35 + gol atıyor tek forvet Fırsatcı golcu oynatıyorum. Sizlerden bu konu hakkında yardım beklıyorum genc oyuncuları nasıl egıtmelıyım.
    Antreman'ı asıstan'a danış dedıgımde pas vs tek bır sey ogretıyor. Acebe ben onu Fırsatcı golcu calıstırsam o rolde oynamayamı alısır yoksa o rolun verdıgı ozellıklermı gelişir.
    Lutfen bu konuda bana yardım edın gerekırse resım atın cok sevınırım fm sever dostlarım. Bu oyunda oyuncu yetıstırıp parlatıp satmak benım ıcın sampıyonluk tan daha keyıflı. zaten turkıyede genellıkle sampıyonlugun en buyuk adayı oluyorum o konuda sıkıntı yok ama dedıgım gıbı sampıyonluk benı tatmın etmıyor cunku basıt bır olay buyuk takımla oynadıgım icin.
    Bir şey daha turkıyeden ozellıkle benım yonettıgım takımlardan kesinlikle kaliteli genc oyuncu cıkmıyor maksimum 2,5 yıldız potansiyelde oyuncu cıkıyor.

    Arkadaslar bu konu hakkında gercekten yardıma ıhtıyacım var ozel msj vs gerekirse team viewer baglantı bıle kurabılırım gercekten yardımlarınıza ıhtıyacım var...







  • bir oyuncuyu gelistirmenin en kolay yolu resmi maclarda oynatmaktir. takiminda ilk 11 oynatmasanda galip oldugun maclarda son 25 30 dakika oynatman bile yeterli. fakat ilk 11de oynatmakda sadece yeterli degil iyi form yakalamasi galip gelmeyede bagli.

    antreman tesislerini gelistirmek oyuncuya verdigin ekstra antreman ve ozellikleri daha cabuk gelistirmeye bakar. alt yapi 21 ve 19 yas alti oyuncularinin gelisimi ve rol ogrenimi icin onemlidir. as takimin icin antreman tesisleri.

    fakat her oyuncunun gizli ozellikleri farkli oldugundan, bazi oyuncularin cok yonlu ozelligi azdir. misal 2 amc oyuncunuz var diyelim. biri a biri b.

    a oyuncusunun cok yonluluk ozelligi iyi b'nin kotu. a oyuncusuna mc lw yada rw ogretmeniz yada alistirmaniz b oyuncusundan hem daha hizli hemde cabuk olacaktir.

    eger cok yonlulugu asiri kotu ise istedigin kadar baska mevkiye calistir bu adam orda verimli oynayamaz.

    rol ve mevki farkli seyler. her oyuncuyu kendi dogal mevkisinde istedigin role calistirabilir ve egitebilirsin fakat her mevkiye alistiramassin. bu da dedigim gibi cok yonlu gizli ozelligine baglidir.

    bir oyuncunun yildiz tanimlamasi senin asistanina baglidir. 15 mevcut yetenek ve potansiyel degerlendirmesi olan bi asistan ile 19 19 olan asistanlar oyunculari farkli degerlendirir.

    biri 3 yildiz verir digeri 3,5. Yildizlarin degismesi yeni cikan regenler yuzunden dusus yasar. yani 2018de 4.5 yildiz onerilen bi oyuncu 2024de 3.5 olmasi normaldir.

    bu yildizlar ligindeki diger oyunculara ve senin kadrondaki oyunculardan dolayida degisiklik gosterebilir.(yada asistanindan)

    Gozlemci veya asistaninin mevcut yetenek ve potansiyel yetenek ozellikleri farkli ise yildiz olayi yine degisken olur.

    Her oyuncu 29 yasina kadar gelisme gosterebilir. En cabuk gelisen oyuncular 17-23 yas arasi oyunculardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • - The Stig - kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için tesekkur ederım hocam :) kariyerinde basarılar dilerım takıpteyım Ellerine saglık
  • rica ederim, iyi oyunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FatihErcan1 kullanıcısına yanıt
    Bir oyuncunun gelişme gösterebilmesi, Ca ve Pa değerine bağlı olarak değişkenlik gösterir (şimdiki oran - Potansiyel Oran). Ca değeri oyuncunun hali hazırdaki değeridir. Pa değeri ise ulaşabileceği maksimum değeri gösterir.

    Öncelikle oyunda Pa değeri çok yüksek oyuncular keşfetmek için, altyapı tesislerinizin ve genç kademe ağınızın( gözlemcilik)mükemmel olması gerekir. Bu yeterli mi? Tabi ki hayır. Gençlik Gelişim Soumlusu personelinizin Oyuncu Gelişim ve Potansiyel değerlendirme değerleri ne kadar yüksekse o kadar iyi oyuncular keşfeder. Kendine faydası olmayan bir sorumludan yıldız oyuncular bekleyemezsiniz.

    Bu arada, ligimizin genç oranı 124/200 dür. Yani siz bir yerlerinizi de yırtsanız 160 ve üzeri pa değerde (4.5 yıldız ve üzeri) en fazla 1 oyuncu çıkar. o da garanti değil zaten.

    Şimdi, regenlerimizi bulduk. Geldi onları çalıştırmaya.
    Genç oyuncuları geliştirmek için en önemli yol; Extra ve doğru antrenmanlar yaptırıp bol bol oynamalarını sağlamaktır. Oynamayan oyuncunun Ca değeri sezonda en fazla 8 birim artarken oynayan oyuncunun 20 birime kadar artabilmekte. Mesela 90/160 ( Ca/pa) değerindeki bir regen oyuncu 4. senesinde yani 20 yaşında Potansiyeline erişebilir. (örneğin O. Özyakup 155 Pa değerindedir ve 24 yaşında erişiyor, eğer 16 yaşından itibaren oynasaydı 20-21 yaşında erişirdi)
     Fm Oynayan Üstadlar Lütfen Vakit Ayırıp Okuyun

    Bunda önemli bir etken daha var; Çalışkanlık. Oyuncu çalışkan ve hırslı değilse; siz ne kadar çabalarsanız çabalayın o oyuncu potansiyel değerine asla erişemez. O nedenle Altyapı antrenörü ve asistan menejerlerinizin adam yönetimi 20 olmak zorundadır ki oyuncunun zihinsel özellikleri doğru yönde ve yeterince gelişsin.

    Bazı arkadaşlar Ca değerinin hızlı artması için kendi kadrolarında oynatamıyorsa kiralık gönderir. Aslında bu, her zaman doğru bir karar değildir. Eğer kiralanan takımın altyapı ve antrenman tesisleri, antrenörleri yeterli değilse oyuncu gelişim gösteremez.

    Kısacası, Süper bir regen yaratmak ve onun potansiyeline erişmesini sağlamak için;
    - Gençlik gelişim sorumlusunun dünya çapında olması,
    - Altyapı tesislerinin ve antrenörlerinin mükemmel olması,
    - Genç izleme ağının gelişkin olması,
    - Antrenörlerin işlerinde uzman olması
    - Alt yaş grup menejerlerinin adam yönetiminin 20 olması,
    - Oyuncuların ilk yıllarından itibaren as takımda oynaması gerekmektedir.




  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederım baskan sagolun yardımlarınız ıcın faydalı oldular. Karıyerınızde basarılar dılerım
  • FatihErcan1 kullanıcısına yanıt
    rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
  • Türkiye'de oynarsan tabii ki easy peasy olur, bu oyunda sportif başarı da bir olay, oyuncu yetiştirmek de başka bir olay, gelelim potansiyele ulaşmak olayına o konuda yazmayla anlatmak cok zor ama bir rehber hazırlıcam yakında youtubeda bu konuda bitince paylaşarm izlersin yardımcı olur umarım, kısaca senden dolayı da olabilir potansiyelini yanlış görmüş de olabilirler bir de yıldızlarla kafanı karıştırma yıldızlar takımın standardına ve scoutlarına bağlı, hiç bir zaman yıldızlarla oyuncu yargılama bu genelde açıkça konuşalım acemice bir yaklaşımdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.