Şimdi Ara

Focal Chorus 726V ile kullanılacak stereo amplifikatör tavsiyesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çeşitli forumlardaki yorumlardan yararlandıktan, dört ay kadar araştırdıktan ve paradigm, kef, monitor audio gibi birçok hoparlörü sevdiğim müziklerle gidip dinledikten sonra sonunda bir çift Focal Chorus 726V aldım. Daha çok U2, Coldplay, Dire Straits dinliyorum. Salonum 40 m2. Bütçe olarak maksimum 1500 TL ayırabilirim.

    Alternatifler olarak, öncelik sırasıyla;
    - Pioneer A-A6MK2 (2 x 60 watt)
    - Marantz PM6003 (2 x 45 watt)
    - Harman Kardon hk3490 ( 2 x 120 watt)
    aklımdan geçiyor. Harman Kardon diğerleriyle aynı sınıfta mı bilmiyorum, ancak gücünün yüksek olması ve radyosunun olması ilgimi çekiyor. Focal 726 ile hangisi daha uyumlu, başarılı olur?

    İkinci sorum da şöyle; bütçeyi biraz daha zorlayıp, diğer AVR’lere göre daha müzikal olarak nitelendirildiğini okuduğum Marantz SR5004 almak, daha akıllıca olabilir mi? Hem Focal’leri iyi sürebilir, müzik performansı yeterli olabilir, hoparlörleri sinema maksatlı kullanmamı da sağlayabilir, radyosu da mevcut, diye düşünüyorum.

    Görüş ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravotr -- 23 Mayıs 2010; 1:17:35 >







  • ben olsam harman kardon u secerdim ;)
    harman kardon kalite seste her zaman daha üstündür .
  • Dijital streo amfiler her zaman daha temiz çaliyor olabilir ancak bizim kullandiğimiz analog streo amfilerdeki derin liği alamiyorsunuz. Ayrica dip notta geçeyim. Pioneerin yeni amplilerinde herkez eski Referance serisinde ki kaliteyi vermedikleri deniliyor.

    Diğer amplilere göz attim. 60 rms gibi değerler veriyor. Bunlar çok düşük değerler. Elinizdeki hoparlörler allahtan 91.5 db gibi bir değere sahip yoksa daha zorluk çekiçektiniz. Yani 150 rms lik bir hoparlörleri 60 rms veya 45 te beslersiniz ancak ne kadar yüksek seslerde kalite alırsınız bilemiyorum. Bence hoparlörlerden çok daha önemli amplidir.

    Avr demişssiniz. Avr ampliler streo amplilerdeki kadar başarili olmuyor diye düşünüyorum. Yani Media Markt da sizin kullandiğiniz hoparlörler ile marantz in hangi modelidi hatırlamiyorum. Streo Denonun bir amfisile basslar feci şekilde fark etti. Yani demek istediğim istediği kadar streo modu olsun. Ama nafile..

    Burada benim çikarimim olarak Harman Kardon olurdu. Oda verdiği rmsten dolayi. Ben olsam ne yapardım gine ikinci el eski pm-80 lere felan bakardım. Hem güç hemde eskinin kalitesi..

    Bu arada bu kadar para harcamişsiniz kablolarida iyi markalardan tercih etmeye bakın. Seste cok büyük farklılıklari oluşuyor. Her ne kadar ikiside ayni malzeme gibi dursada, ses çok fark ediyor..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.