Şimdi Ara

Focuc TDCİ CVT Şanzuman hakkında düşünceleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Focuc TDCİ CVT Şanzuman hakkında düşünceleriniz



  • Dizel Focus almayı düşünüyorum. CVT ve düz vites arasında kararsızım. Dizel araçlarda otomatik şanzuman problem yaratır mı?
    Teşekkürler
  • ben 3-4 milyarlık fark vermek istemedim açıkçası ama 7 ileri vites olanağı ve otomatik olanağı güzel olmuş hemde rahatlık tabi...ama diyorum ya 3-4 milyar vermek istemedim fark olarak...bir sorun olacağını zannetmiyorum çünkü bu cvt şanzıman çok önceden bi ara çıkardılar sonra sorun var diye topladılar araçları ben geçen sene 1 c-max te görmüştüm... uzun bir süre üzerinde çalışıpta tekrar piyasaya sürdüler demekki artık bir sorun yok...
  • Dizel araclar yuksek devire cikamadiklari icin vites oranlari yuksek tutulmak zorundadir. Bu da aracin hizlanma degerlerinin kotu olmasina yol acar. Zaten dizel aracla ilgili yorum yapanlar hep ara hizlanmalarin cok iyi oldugunu soylerler. yani gaza basinca arac cok iyi tepki verir. Ama vites yukseltince toparlamasi uzun surer. CVT teorik olarak tam bunun ilaci. Belirli bir vites orani olmadigindan dolayi motor surekli olarak yuksek guc alinan devirlerde kalabilir. Dolayisila ozellikle dizel araclar icin buyuk avantaj getirir. Ancak focus un istatistiklerine baktigimda hayal kirikligina ugradim dogrusu. Tdci motor oldukca guclu. Aracin agirligi da benzinli alternatifinden cok da fazla degil. Dolayisiyla CVT ile, benzinli modeline yakin (hatta daha iyi) hizlanma degerleri, almayi beklerdim. Ancak performans cok iyi gozukmedi gozume.

    Sonuc olarak ben olsaydim duz vitesli alirdim. Ama eger otomatik falan dusuneceksen, kesinlikle CVT ye yonel. Otomatik vitese gore kesinlikle daha performansli ve ekonomik olur. Ama duz vites sorun degil dersen, bence duz al.




  • speedgear var bizde kullanımı çok rahat
    cvt yi tavsiye ederim
    konforunun yanında eksileri gözardı edilebilir
  • Merhabalar

    CVT hem Otomatik, hem Manuel kullanımda 7 ileri olarak mı çalışıyor mu?
    Manuel değişimleri nereden yapılıyor.

    İyi çalışmalar. Kolay gelsin
  • manuel konumda 7, otomatik konumda 6 ileri. D konumundan yana çekiyorsun ve ileri geri hareket ile (+ -) manuel olarak deiştiriliyor.
  • CVT, bozuldu mu tamiri hemen hemen imkansız bir şanzıman. onun için japon markaları dışında kesinlikle çok riskli. ford servisleri türkiyenin en mükemmel(!) servisleri olduğu için bir kere daha düşünün.

    not: CVT'de vites sayısı sonsuzdur. adı üstünde kademesizdir.

    edit:
    dakka bir gol bir. bugünwww.sikayetvar.com 'da 70065 numaralı şikayeti gördüm. adamın CVT şanzımanlı HRV'si bozulmuş. üstelik Honda! tabi muhteşem honda türkiye servisleri tamir edemeyeceklerini çok çok iyi bildikleri için yan çizmişler. japonyadan komple yeni bir şanzıman getirip takmaktan başka çare yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlty2000 -- 29 Kasım 2005, 0:39:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nlty2000

    CVT, bozuldu mu tamiri hemen hemen imkansız bir şanzıman. onun için japon markaları dışında kesinlikle çok riskli. ford servisleri türkiyenin en mükemmel(!) servisleri olduğu için bir kere daha düşünün.

    not: CVT'de vites sayısı sonsuzdur. adı üstünde kademesizdir.



    abi anlamadım da nasıl sonsuz oluyo biraz açıklarmısın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nlty2000

    CVT, bozuldu mu tamiri hemen hemen imkansız bir şanzıman. onun için japon markaları dışında kesinlikle çok riskli. ford servisleri türkiyenin en mükemmel(!) servisleri olduğu için bir kere daha düşünün.

    not: CVT'de vites sayısı sonsuzdur. adı üstünde kademesizdir.



    nasıl sonsuz naptın yau?
  • Continuously
    Variable
    Transmission

    Sürekli değişken aktarma. iki konik kasnak ve bunları birbirine bağlayan bir zincir yada kayışla çalışıyor. ingilizcesi olanlarhttp://auto.howstuffworks.com/cvt.htm adresine bakabilirler.
  • tamir edilemiyorsa değiştirilir
    daha almadan bozdunuz cvt yi helal olsun
    cvt arıza yapar tamam bitti
    bilgi sahibi olmadığınız konularda önyargı yerine araştırmayı ve denemeyi deneyebilirsiniz, önyargıdan zordur ama kolaydır.
  • CVT de kasnak olayı olduğu için, değişim varyasyonu sonsuzdur.
    Kasnak ın iki tırnağı arası mesafenin açılıp kapatılması ile kasnaktan geçen çelik zincirin geçerken oluşturduğu dairesel hattın çapıda küçülüp büyür.
    dolayısı ile kasnağın her milimetrik aralık değişimine bir vites konumu geleceğinden, toplam genişleme mesafesi içinede sonsuz adım geleceğinden, oluşacak dairesel hattın çapıda sonsuz çeşit alacak ve dolayısıyla CVT şanzuman vites sayısı sonsuz olacaktır. Ancak günümüz otomobil üreticileri kasnağın tırnakları arasındaki mesfeyi belli bir sayıda adımlara bölerek değiştirdikleri için, 5,6 yada 7 ileri vites şeklinde ürün vermektedirler.
    CVT şanzuman pahalı ve tamiri zordur, bildiğimiz 4 veya 5 ileri otomatik şanzumana göre. CVT nin artı yanı vites değiştirirken dahi motorun gücü tekerlere aktarılabilir. vites değiştirme anında güç kaybı olmaz. ve verimli çalışır.




  • işte size türkçe CVT şanzuman la ilgili adres.
    http://www.obitet.gazi.edu.tr/Makaleler/Millennium.htm
  • evet cvt sonsuzdur. Vites değiştirme olayı yoktur (Audinin Elvisli multitronik reklamını hatırlayın). Ancak firmalar en uygun gördükleri 7 tane oranı sabitlemiş ve manüel kullanmak isterseniz bu programlanmış oranlarla 7 ileri kullanmış oluyorsunuz. Hatta bildiğmi kadarıyla fordun bu CVT si sürücüye de imkan tanıyor. Yani üzerine yüklenmiş oranları beğenmemişsen daha farklı oanları kaydedebiliyorsun.

    Çok yaygın olmadığı için iyi veya kötü yönlerini çok iyi bilmiyoruz. belli bir süre sonra bir vınıltı sesi çıkardığı ve bunun için biraz rahatsızlık verdiği rivayeti dolaşıyor ortalıkta...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: okyaypay

    tamir edilemiyorsa değiştirilir
    daha almadan bozdunuz cvt yi helal olsun
    cvt arıza yapar tamam bitti
    bilgi sahibi olmadığınız konularda önyargı yerine araştırmayı ve denemeyi deneyebilirsiniz, önyargıdan zordur ama kolaydır.

    bu başlıktaki ilk mesajımı okursan tezimi destekleyen somut örneği görürdün. bu önyargı değil. elimizdeki bilgileri değerlendirip tümevarım yapıyoruz.
  • yenisini takarlar olur biter
    arıza yapacaksa garantide yapar zaten
    garantide yapmazsa korkma fabrikasyon hata yok demektir
    ama eğer sen bozmaya uğraşırsan başarırsın ,
    kullanman gerektiği gibi kullandığın sürece cvt ye bişey olmaz çünki zaten herşeyi kendi ayarlıyor sen karışmıyorsun
    düz modda bile kullanıp iyice sıkıştırsan o kendini garantiye alıp vitesi büyütüyor .
    ama düz vites arabayı kullanıcı hatasından bozmak kolay binbirtürlü yolu var ister istekli ister isteksiz.
  • slm 5 gundur cvt focus kullanıyorum bmw x5 bw 3.18 ,honda civic, proche boxter, mercedes c180,eski passat,peugeot 307,opel toyota corrolla gibi birçok aracta otomatik deneme sansım oldu sunu diyebilirim bmwx5 ve yeni c180 dısında bu sanzımandan daha basarılı vites değiştiren sanzıman gormedim kesinlikle cok basarılı olmuş ilerde ne olur bilmem ama ben suan o sıkısık trafikte hiç yorulmadan, araba yokusta kayarmı kaymazmı ,-- ki bulunduğum yerde yokular bayağı diktir--, demeden eve ulasabiliyorumm ve hatta onceki aracım duz vitesti cokta severim duz vitesi ama 5 saatin üstündeki yolculuklarda resmen bayıyoyrdu cvt alırken bayagı tırsmıştım aslında hele bmw 3.18 den sonra nasıl sollamaya cıkarım diye kormustum ama simdi içim rahat bozulacak olan sey zaten yanlış yapılmıştır ki oda değişir onuda ilerde goreceğiz.......
    sonucta otomatik veya duz sanzıman kişisel tercihtir debriyaj amleliği bazen keyif vericide olabilir kaldıkı cvt de manuel seceneği var sadece debriyaja basmıyosun onuda basarmıs gibi yaparsın işte .ancak otomatik almaya karar verilmişse ben forddaki cvt ye okey diyorum ve tavsiye ederim.........




  • yukarıda arkadaş memnunum demiş ama bu şanzımana sahip çok araba yok çevremizde ..Biz yurtdışı FORD forumlarına da üyeyiz özellikle Cmax bölümünde CVTye sahip kişiler belli bir süre sonra hafif bir uğultu yapabildiğini söylüyorlar..Onun dışında bililnen bir arızası yok. Çıok yaygın olmadığı için ben açıkçası tercih etmezdim..

    Belki 1-2 sene sonra yeni focus tdci CVT yaygınlaşırsa ve sorunsuzluğu görülürse alınabilir ama şimdi alınmaz bence...
  • CVT viteslerde hafif ugultu olayını bende duydum.Ayrıca 1-2 ufak problemlerdende bahsediyorlardı. Diğer taraftan bana 1.6 arabada otomatik sanziman kullanmak mantıksız geliyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.