Şimdi Ara

Focus 2 1.6 motor rektefiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar aracım yaklaşık 3-4 ay önce 145 bin km civarında rektifiye edildi. Gördüğünüz üzere focus için çok çok erken ancak aracı alırken araç ihtiyacından acele ile almıştım aldıktan 1.5 ay sonra motor sogutma suyuna yağ karışması vb sorunlar nedeniyle rektefiye kararı verildi. Arabanın tabi geçmişini araştırdığımda ki sahipler bu çevrenden sayılır çok hor kullanıldığını öğrendim neyse haftalarca araç ustada kaldı en sonda teslim aldım şu 2 aydır 1-2 sorun çıkardı götürüp gosterdik çözüldü 1000 kilometreye yakın yağı değiştirilip kontrol ettirdim motoru ve rodaj kurallarına uydum fazla devir çevirmedim sıkıştırmadım. Değişen parçalar masrafların bir kısmı aşağıda. Onun dışında gömlek çakıldı işcilik falan derken 9 bin küsür masrafı oldu. Siz olsanız kullanırmıydınız yani aracın çekişinde gidişinde bi sorun yok hatta çok güzel performansı var. Yani sormak istediğim gördüğünüz gibi çok fazla değişim oldu ve satmakta istemiyorum aslında zevkli araç kozmetiği falanda güzel. Ustaya sorduğumda uzun süre binersiniz demişti siz ne diyorsunuz? belki motor yenileyen arkadaşlar vardır.
    Focus 2 1.6 motor rektefiye







  • Gereken masrafı yapmışsın zaten güle güle kullan
  • Herseyini yaptırmışsın bin işte ne güzel.

    Satıp yeni araç alsan o da kapalı kutu ne olcağı belli değil.
  • Haklısınız baya bir şey değişti. Yeni alacağım araca da masraf yapıcam illa ki. Sizce kaç km götürür düzgün bakımlarla. Arabayı çok sıkıştırarak kullanan biri değilim ara sıra sollamalar dışında.
  • benzinli araç için 9 bin çok değil mi? ama bunun dışında her şeyi yapılmış. eğer usta da iyiyse gönül rahatlığı ile binebilirsiniz hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focus2-0

    Haklısınız baya bir şey değişti. Yeni alacağım araca da masraf yapıcam illa ki. Sizce kaç km götürür düzgün bakımlarla. Arabayı çok sıkıştırarak kullanan biri değilim ara sıra sollamalar dışında.
    eğer düzgün bakarsanız aracınıza 400 bini rahat görür..
  • Hocam motor rektefiye de neler değişiyor tam bilmiyorum ancak motorun aldığı zarara göre de artmış görünüyor maliyet. O yüzden sanırım biraz fazla patladı. Umarım fazla sürpriz çıkarmaz ilerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: focus2-0

    Hocam motor rektefiye de neler değişiyor tam bilmiyorum ancak motorun aldığı zarara göre de artmış görünüyor maliyet. O yüzden sanırım biraz fazla patladı. Umarım fazla sürpriz çıkarmaz ilerde.
    ustan iyiyse çıkmaz. bakımları aksatma. haftada 1 yağını suyunu kontrol et. motorun sesini dinle arada.
  • Maliyet fazla çıkmış o paralara yarım motor takılırdı sıfır olarak ne diyelim tekerinize taş değmesin.
  • Benzinli motor için çok masraf çıkmış size çıkma motor alıp takmak eskisini satmak daha ucuza mal olabilirdi yol gösteren olmadı mı acaba?yine de hayırlı olsun.boyle durumlarda ilk gittiğiniz yere yaptırmamak lazım yağa su suya yağ karışınca çok daha uyguna da yapılabilir




  • Maliyet fazla diyenlere bakmayın, çoğu listeyi incelememiştir.

    Normal benzinli motor revizesine göre aşağıdaki parçalar ekstra değişmiş, çünkü yağlı su söz konusu.

    - Radyatör,
    - Yağ soğutucu,
    - Direksiyon hidrolik deposu,
    - Isı müşürü,
    - Hararet müşürü,
    - Yağ müşürü,
    - Yedek depo + kapak

    Sadece 1500 TL burası yapıyor ortalama. Listede görmedim ama çok büyük ihtimal soğutma sistemindeki hortumlar falan da değişmiştir.

    Silindir kapak taşlama vs derken işçilik içinde bir 4-5 bin alınmış sanırım. İşçilik ücreti biraz fazla olmuş gibi.

    Fakat işçilik iyiyse yapacak bir şey yok.

    Tek çekinceli konu kullanılan parçaların kalitesi, Ford malzemeleri sanayilerde orjinal olarak bolca bulunduğu için orjinal kullanmış olabileceklerini düşünüyorum.

    Şahsen motor yaptırılmış bir arabayı acil paraya ihtiyacım yoksa veya model yükseltmeyeceksem asla satmam. Yeni alacağın arabanın daha iyi olması imkansıza yakın.

    Yarım motor, çıkma motor tavsiyelerine sakın kulak asmayın, 2 tane eski araç kullandığım için sosyal medya ve forumlarla da içli dışlı sayılırım. Çıkma motorla ilgili milletin ne kadar canının yandığını çok net olarak gördüm yeterince. Çıkma motor sürpriz yumurta, taktığında marş bile almayabilir, marş aldı çalıştı yürüdü 1 sene ömrü olup olmayacağı belli değil. Çıkma motor alıp da ağzı yanıp eski motorunu yaptıran ve 6 bin TL'lik masrafını 11-12 bin TL'lere çıkaran çok kişi gördüm.




  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Yedek depo + kapak yazıyor orada.
  • Yağ pompası niye değişmemiş genelde rektefede değiştirirler
  • Hocam iyi para vermişsin ama gönül rahatlığıyla kullanabilirsin arabanı. Yolda kalmayı düşünmeden, sıkıntısız bir şekilde sürdüğün sürece yüzbinlerce kilometre arkana bakmazsın. Ben yerinde olsaydım yıllarca binerdim. Güle güle kullanın.
  • Yani şimdiye kadar aldığım arabalarda en çok masraf yaptığım bu oldu. Tabi bunda aceleyle almam büyük etken ancak yapacak bir şey yok olan oldu tabii. Motoru yenileyen usta tanıdığımız babamı abimi tanır onlarda araçlarını getiriyor aksi bir durum yaşatmadı kimseye. Yeni araba demek artı masraflar demek tabi motorunun sağının solunun ne çıkaracağı da belli değil çok riskli geliyor şuan. Sanırım kullanmaya devam edeceğim aracımı.
  • HocM hayirli olsun için rahat etsin sakin devirlerde ve yağ bakimini aksatmadan rahat 500bin km bile götürür seni ama birşey dikkatimi cekti triger seti filan değişmemiş yada yanliş mi biliyorum.?
  • Fiyat çok fazla. Sandık motor alsan kafa kafaya gelirdi heralde.
  • Kardeşim mis gibi kendin yaptırdın motorunu nasıl yaptırdığını biliyosun tertemiz rektefiyeli motor satılır mı ya bin tabi ne satması
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

    Fiyat çok fazla. Sandık motor alsan kafa kafaya gelirdi heralde.
    Gelmezdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.