Şimdi Ara

focus 2 100 ps teleflex prins

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba, 100 ps focusuma teleflex taktırmak istiyorum, forumlarda okuduğum hep 115 ps lerde teleflex takılı olduğu, 100 ps focusu olupta teleflex veya prins taktıran varmı? 115 liklerin lpg de yüksek devirlerde sorun çıkartabileceğide söyleniyor. piston başı erimesi gibi. 100 lük lerde aynı sorun varmıdır. teşekkürler.



  • Piston başı erimesiymiş... Hadi subap aşınır derler anlarım da pistonu da erittiler ya lafla helal olsun...

    Yahu benzinli motorun sıkıştırma oranı ne ki piston başını eritsin... Kaç tane sıralı sistem LPG'de erimiş piston başı görmüşler? LPG'yi tamamen sıvı halde, buharlaşmadan piston başına enjekte etsen hadi bir ihtimal ama o kadar buharlaştırıcıdan geçen ve yüksek ısıdaki yanma odasına giren LPG'nin sıvı ve yoğun kalması imkansız.

    Gelip burada yazmazlar tabi. Kendi forumlarında kendi aralarında kendileri çalıp kendileri eğleniyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 26 Nisan 2010; 17:11:28 >
  • kardeş 2 bin lira verilirmi yahu tak atikeri yarı fiyatına
  • 115 liklere her marka takan var. Ama ben 2 tane enjeksiyon cortlamasından dolayı silinidr eriten ford biliyorum. marka ismi vermeyeyim ama en kalitelisi de arıza çıkarabiliyor diyeyim

    Sizin aracınıza tüm markalar taklır kalite farkı vardır. ama kalite artıkça amorti etme süresi fiyatlardan doalyı uzuyor.
  • Ford Focus´larda Motor muhakkak modifiye edilmesi lazim!
    Motoru LPGye el veri$li degildir!

    hem burda
    http://www.carconcepts-ilg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=139%3Afahrzeugliste-ford&catid=41%3Afahrzeuglisten&Itemid=57

    hemde burda
    http://www.borel.fr/faisabilites/vehicules-realisables-gpl.php?marque=10

    okuyabilirsiniz

    vede en son....
    Prins firmasi FORD´larda hangi modellerin Modifiyeye ihtiyac oldugunu hangi modellerde sorun ya$andigini belirtmi$tir
    kendiniz okuyabilirsiniz;

    http://www.autogas-umruesten.com/news/images/database_probleemvoertuigen1207.pdf

    bakin orda ne yaziyor;
    Auf der Grundlage von Erfahrungen aus dem Markt hat Prins eine Liste mit Fahrzeugen zusammengestellt, die bei einer geringen Kilometerzahl (< 100.000 km) Probleme mit den Ventilen/Ventilsitzen bekommen können (übermäßiger Verschleiß).

    Benim almancam var size tercüme edeyim;
    Piyasada mevcut olan ve kazanilan Tecrübeler sayesinde Prins bir liste hazirladi. Bu listede az kilometre icersinde ( 100 Bin kilometre öncesinde)Valve ve Valve yataklarinin Problemlerle kar$ili$abilcegidir. (yüksek yipranma)


    Size ba$ka bir örnek bu forumdan;
    http://forum.donanimhaber.com/m_29248584/mpage_1/key_/tm.htm


    COK ACI BIR $EY SÖYLIYEYIM;
    TÜRKIYEDEKI INSANIM BÖYLE $EYLERI HIC CIDDIYE ALMIYOR
    TÜRKIYEDE HER AMA HER ARABAYA LPG MONTAJCILAR LPG SISTEMI TAKIYORLAR YETERKI I$ OLSUN
    ELLERINDEN GELSE DIZEL ARABALARA BILE LPG TAKICAKLAR

    ARABA SAHIPLERINDEDE COK KABAHAT VAR; FILANCA TAKTIRMI$ BENDE TAKTIRAYIM

    MOTORDAKI SORUNLAR ZATEN LPG SISTEMININ GARANTISININ BITMESINDEN SONRA ORTAYA CIKIYOR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinfo -- 27 Nisan 2010; 1:28:09 >




  • @calcutta,

    Yurtdışında fabrikasyon olarak LPG'li satılan araçlarla Türkiye'de benzinli satılan araçlar arasındaki tek fark subap ve subap gaydlarıdır. Taunus'ları bilenler bilir. Bir dönem onlarda da subap ve subap gaydları çelik olanlarla değiştirilirdi. Yalnız burada şöyle bir husus var; subabda ve gaydda hasar oluşabilmesi için karışımın hatalı olması gerekir. Eğer subap çelik ise karışım hatalı bile olsa sorun yaşanması güç olur. Burada subapları çelik olmayan arabaya LPG takmamak mı gerekir? Tabi ki hayır. Benim aracım da FII. Motorunda herhangi bir modifikasyon yok. Karışım son derece düzgün. Eğer olur da subap sorunu yaşarsam işte o zaman gider çelik subap ve subap yatağı takarım.

    Linkini verdiğiniz başlıkta oluşan sorun fakir karışımdan ötürü hararettir. Orada olay subabı aşmış. Kimse size ne yaparsan yap sıralıda motora zarar gelmez demiyor. Ancak düzgün kalibrasyonla karışım kontrol edilirse motor korunur deniyor. Tutup da hararet yaptıracak kadar fakirde çalıştırırsanız istersen platinyum olsun subabınız, yine erir.

    LPG'ci değilim. Ama tutup da LPG'cinin benim arabamın subap ve subap yataklarını değiştirmesini bekleyemem. Böyle birşeye gerek de yok zaten. Erirse gider LPG'ye uygun olan çelik subap takarsınız olur biter. Subap da subap yatağı da pahalı malzemeler değil.

    Listeleri boy boy herkes ekliyor. Ama o listede o aracın neden yer aldığını kimse bilmiyor...




  • sayın obk aracınız 115 likmi
    birde kaç km yol yaptınız lpg ile?
  • Daha düne kadar herkes lpg şöyle iyi böyle iyi derken ne olduda birden bazı kişiler (sadece 115 lik focus için söyleniyor dahi olsa) piston erimesi, silindir erimesinden vs..bahsetmeye başladı..?

    Bildiğim kadarıyla Teleflex lpg den kaynaklanan motor arızaları için 3 sene tam garanti veriyor..Eğer bu durumu makine mühendisleri odasına tespit ettirirseniz aracınıza gelecek olan zararı ödeyeceklerini söylüyorlar..

    Daha önce teleflex taktırıpta silindir veyahut piston erimesi yaşan şahıs ya da şahıslar araçlarının başına gelen durumu tespit ettirip masraflarını ilgili kuruluşdan almışlar mı acaba?
  • quote:

    Daha düne kadar herkes lpg şöyle iyi böyle iyi derken ne olduda birden bazı kişiler (sadece 115 lik focus için söyleniyor dahi olsa) piston erimesi, silindir erimesinden vs..bahsetmeye başladı..?


    Bu lafı üstüme alayım mı
  • teleflex kendi sitesinde star lube, prins ise valve care denilen ürünleri tavsiye etmekte,
    bunlar hiç mi fayda sağlamaz?
    focusların lpg ye çok uygun olduğu, lpgli olupta 300 bin devirmiş ticari taksilerden bahsediliyor.
  • quote:


    Motor söküldüğünde resimlerini çekmiştim. Şimdi gömlek çakıldı, pistonlar değiştirildi, sekmanlar değiştirildi, süpaplar değiştirildi ve keçe conta cart curt ne varsa hepsi sıfırlandı. Kapak taşlanmadı sadece temizlendi. Zira kapakta sorun yoktu zaten..
    Önce eski halinin resimleri..


     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins


    Bu da yeni hali..


     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins

     focus 2 100 ps teleflex prins

    ben şunu görne kadar çok tavsiye diyordum. O zaman arkadaşın mondeosu 15 bin bizim araç 20 bin kmdir lpgliydi. Çok şükür böyle birşeyi yaşaamdık ama bu ve bir başka kullanıcının otobanda piston ertimesinden sonra artık 3000-4000 dd yi pek geçmiyorum. Belki o iki durum şanstı ama ikisinde de enjeksiyonların yüksek devirde arıza verip silinidrin eridiği teşhisini servis de koymuş. Diğeri 13 binde 115 lik bir focus onun resimleri yok ama onuda 2-3-4 nolu enjeksiyonlar su koy veirğ 4. silinidiri yemiş.

    quote:

    Selam arkadaşlar, aracımız otobanda giderken motor gümledi.Yani tüp enjektörü fazla işeme yapıo 4.silindir pistonu köseden eritiyo.Servis tüpten diyor.lpg ci bizden olmaz diyor.Ortada kaldık.tüpün beyninde arıza kaydı 2.3.4. enjektörler yüksek basınç yazıo.(eror)vermiş.Benzin enjeksiyonlarıda saglam.SİZCE KİM HAKLI?


    ben bu iki olaydan sonra biraz daha arştıdım böyle bir şeyin olması ne kadar normal yada değil. ve sebebi ne? sonuç olarak seçilen enjeksiyonların yetersiz kalması ve silinidirn de aynı şekilde yönetilmemesi gibi bir sonuç çıkarmıştım. Benim bilgim sınıfrlı ustalra sorunca da doyurucu cevaplar almadım. O yüzden önceden kim sorsa önerirdim şimdi ksin takın demiyorum. bilinçli montajda sorun yaşaamyan çok ama böyle bir riskde direk yok demek mantıksız. Bu örenkler dillenmiş örnekler. sanayilere giden herkes nette yazmıyor sonuçta :)

    Yine etrafımda çatır çatır lpg taktıranlar var o motorlara ama artık taktıranların çoğu göze alıp yapıyor bunu. 50 bin km de zaten araç lpg kiti ve bir motor yaptıam parasını çıkarmış oluyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa-T -- 27 Nisan 2010; 16:55:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    quote:

    Daha düne kadar herkes lpg şöyle iyi böyle iyi derken ne olduda birden bazı kişiler (sadece 115 lik focus için söyleniyor dahi olsa) piston erimesi, silindir erimesinden vs..bahsetmeye başladı..?


    Bu lafı üstüme alayım mı


    Benim sözüm teleflex kullanıpta araçlarında o piston erimesini yaşayıp bu durumu lpg ile ilişkilendirenleredir..2 kişinin aracının pistonu eridi diye bundan neden lpg yi sorumlu tutmalıyız?
  • Gözden kaçırdığınız bir nokta var. Benzinli bir motorda benzin enjektörü bozulsa veya dizel bir motorda dizel enjektörü bozulsa yine tıpatıp aynı şeyi görürdünüz. Bu LPG'ye has bir durum değil ki.

    Bakın bu da benden olsun;

     focus 2 100 ps teleflex prins


    Bu araba dizel. Enjektörü bozulmuş ve piston eritmiş. Hem de öyle yukarıdaki gibi yandan ucu erimemiş, komple erimiş. Şimdi bu araba mazotla çalışmaya uygun değil mi diyeceğiz?

    Benzin enjektörü de, dizel enjektörü de bozulursa aynı etkiyi yapar. Benzin enjektörü bozulunca benzine, dizel enjektörü bozulunca mazota suç bulmuyoruz da LPG enjektörü bozulunca neden toptan LPG piston eritir diyoruz? Dizel ve benzin enjektörleri bozulurken LPG enjektörü bozulamaz mı? Kaldı ki çoğu markada enjektör zaten 3 kuruşluk selenoidden müteşekkil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 27 Nisan 2010; 20:06:13 >




  • Ben lpg piston eritir gibi bir şey yazdıysam büyük hata etmişimdir

    Sadece kapasite sorunu ve enjeskiyonların sağlıklı çalışamaması yapılan kalibrasyonun lpg enjeksiyonlarını bir yerden sonra yetersiz kalması. beygire göre enjeksiyon seçmek mantıklı gelmiyor bana. sn de ne kadar yakıt püskürtüğünü merak ediyorum mesela. ister gram olur ister cc
  • kavram karmaşası yaşıyoruz haklısınız lpg değil lpg kitleri araçlara zarar verebiliyor. ama bu kavram kargaşası üzerinden konuyu dağıtmayalım :) sorunun nerden kayanklandığını bildiğimiz halde yok dizelde eritor fealn
  • quote:

    Orijinalden alıntı: O.B.K

    LPG'ci değilim. Ama tutup da LPG'cinin benim arabamın subap ve subap yataklarını değiştirmesini bekleyemem. Böyle birşeye gerek de yok zaten. Erirse gider LPG'ye uygun olan çelik subap takarsınız olur biter. Subap da subap yatağı da pahalı malzemeler değil.

    Türkiyede herhangi bir LPGcinin herhangi bir araba icin sorun olurmu olmazmi diye dü$ündügünü aklindan gecirebiliyormusun?

    - HAYIR -

    Sorun oldugu zaman, sorun ya yanli$ kari$ima atilir, bakimsizliga yada Benzin´deki sorunlara

    Teknik yönden dü$ünen ve hareket eden LPGci malesef türkiyede yok!

    Prins firmasi LPGci firmalari egitir, dikkat edilmesi gereken Motorlari gösterir....

    Ama bu ikazlar LPGciler tarafindan müsterilere aktarilmiyor.

    Ver allahim ver, her arabaya takiyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: calcutta

    Türkiyede herhangi bir LPGcinin herhangi bir araba icin sorun olurmu olmazmi diye dü$ündügünü aklindan gecirebiliyormusun?

    - HAYIR -

    Sorun oldugu zaman, sorun ya yanli$ kari$ima atilir, bakimsizliga yada Benzin´deki sorunlara

    Teknik yönden dü$ünen ve hareket eden LPGci malesef türkiyede yok!

    Prins firmasi LPGci firmalari egitir, dikkat edilmesi gereken Motorlari gösterir....

    Ama bu ikazlar LPGciler tarafindan müsterilere aktarilmiyor.

    Ver allahim ver, her arabaya takiyorlar.


    Benim cevabım şunadır;

    quote:

    Orijinalden alıntı: calcutta

    Ford Focus´larda Motor muhakkak modifiye edilmesi lazim!
    Motoru LPGye el veri$li degildir!


    Bu motor LPG'ye elverişli değil diye birşey yok. Bu listede olmasının sebebi bu motorun bir de LPG'li sürümünün Avrupa'da satılmasıdır.

    Tek fark subap yuvası diyorum.

    Teknik yönden düşünen yok diyorsunuz. Ben sizi teknik yönden düşünmeye davet ediyorum. Yoksa bir liste bulup ona iman edeceksek başka listeler de bulunur. Zor birşey değil. Ama gerekçeleri tartışabilmek mesele...

    Subap yuvası için LPG takmayacaksanız takmayın. Ben bunu bile bile kendi aracımda taktım ve her zaman da takarım. Subap yuvası aşınırsa da o farklı olan, LPG için üretilen çelik subap yuvasını bulur takarım. Kaldı ki modifiye edilmeden dahi herhangi bir aşınma oluşması için karışımın hatalı olması gerekir. Bu da kitin veya montajcının sorunudur. 50 bin km'dir herhangi bir aşınma olmadan kullanıyorsam bu demek oluyor ki "kesinlikle modifiye edilmesi" gerekmeyedebiliyormuş. Gerekirse de subap yuvası pahalı bir malzeme değil. Çelik olandan alır değiştiririm.


    Bahsettiğiniz listeye focus'un alınması sebebini açıklıyorum. Siz ise bana TR'deki LPG'cileri anlatıyorsunuz.

    LPG'cilerin ne olduğu ya da olmadığı beni ilgilendirmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 27 Nisan 2010; 22:01:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    kavram karmaşası yaşıyoruz haklısınız lpg değil lpg kitleri araçlara zarar verebiliyor. ama bu kavram kargaşası üzerinden konuyu dağıtmayalım :) sorunun nerden kayanklandığını bildiğimiz halde yok dizelde eritor fealn


    Konunun dağılması sözkonusu değil.

    Düzgün püskürtülmeyen yakıt motora zarar verir. Bu ister LPG olsun, ister benzin, ister mazot... Eğer karışımda veya püskürtmede hata varsa aynı sonuç oluşur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 27 Nisan 2010; 22:02:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SENHSN

    sayın obk aracınız 115 likmi
    birde kaç km yol yaptınız lpg ile?



    100 hp'lik model. ti-vct değil. duratec 1.6

    Aracım 150 bin km'de. 50 bin km'dir LPG'li olarak kullanıyorum. 50 bin km'yi son bir yılda yaptım. Sürekli komprasyon testi yaparım. Herhangi bir erime, aşınma yok. LFT değeri sıfırdan kısa süreli olarak en fazla %3 şaştı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.