Şimdi Ara

Focus 2010 1.6 Tdci 90HP - Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,

     

    Aracımdaki bazı sorunları sizlerle paylaşmak ve fikir almak istiyorum.

    Aracı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. Fakat bazı sorunlarda canımı sıkmıyor değil. Sorunları madde madde burada sıralayacağım sizlerin fikirleri benim için çok önemli.

     

    1- Araçtaki yağ kaçakları.

    Bu sorunun kronik olduğunu biliyorum. Özellikle enjektör diplerinden geliyor. Ben bunun için enjektör saplamaları, oringleri ve contalarını Ford'un kendi ustasıyla değiştirmiştim. Fakat külbütör contasını orjinaliyle değiştirmedik. Ustam yeni yağ kaçağının ordan gelebileceğini söyledi. Soldan 3. enjektörde yağ kaçağı yok fakat 1-2-4 enjektörlerin arka kısmında yağ birikmesi mevcut. Bu sorun için ne yapabilirim.

     

    2-Devir dalgalanması ve rölantide giderken stop edercesine araçta titreme.

    Bu sorun 1 yıldır ilk defa karşıma çıkıyor. Enjektörlerden ilk başta korkmuştum ama enjektörlerden de kaynaklanmayacağını düşünüyorum. ( umarım 

     ) . Şöyle ki aracımda bilgisayara bağladığımızda -P1402-21 Egzoz Gazı çevrimi Ölçüm Darboğazı Tıkalı- hatasını almaktayım. Bunun için ekstradan Selenoid valfini değiştirmiştim orijinaliyle. Ama bu stop edercesine titremesini hala anlamlandıramadım.

     

    3- Uzun yoldan sonra aracın aşırı titremesi

    Yaklaşık 1000km seferden sonra araç rölantide beklerken inanılmaz titriyor. Sanırım bunun sebebi Takozların eski olması. Ama ben fikirlerinizi de duymak isterim.

     

    4-120 Km hızdan sonra aracın isteksiz hızlanması

    120 km kadar araç gayet iyi ivmeleniyor fakat 121 yapmak istersem bir silkeleme sorunu mevcut. İstanbul içi tabiki bu hızlara çıkamıyoruz fakat uzun yolda denemek istersem araç silkeleniyor. Selenoid valfini değiştirmeme rağmen bu sorun devam etmekte.

     

    5-Araç ilk çalıştırmada motor sesi hırıltılı.

    Aracımı ilk çalıştırdığımda aracım hırıltılı çalışıyor. Ustam devir daim olabileceğini söyledi. Devir daim ve triger kayışı yeni değişmiştir.

     

    Aracımdan genel olarak memnunum ve değiştirmeyide şuan için düşünemiyorum. Araç 212000 km de. Aracı 195.000 km aldıktan sonra her 8 bin de yağ ve filtre bakımını yaptım. İlk başta yağ olarak petrol ofisi 5w-30 değişti. Sonra totalin yağını değiştirdiler. En son kendim gidip opet fullmax aldım. Bu yağların ilk 2'sini babam değiştirtti. Artık en son bakımlarını parçalarını kendim alarak değiştirttim. Konu uzun olduysa affola yardımlarınızı bekliyorum abilerim kardeşlerim.


    Bu sorunlar için tabikide tekrardan usta ile görüşme sağlayacağım amacım sizde bu sorunları yaşadıysanız bilgi almak.








  • Bu 1.6 tdci 90ps motorlu focusun allah belasini versin
    Emmioglundan emanet olarak alip 100 km öteye gitmeye calistigim 2011 102.000 km deki focus düz yolda 90 100 km hizda durduk yere yatak sararak motor yedi yagi tuzu tam yag pompasi calisiyor
    Söktürdük baktirdik usta bile neden yatak sardigina dair net birsey diyemedi

    Motoru yaptirdiktan sonra da randimana girmedi arac rolantide yag iticilerinden ses gelmeye basladi fren vakumu ayni anda bozuldu derken o gunun parasiyla ölü fiyatina sattik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam maşallah yok yok sizin araçta, öncelikle iyi bir pompacıya gitmenizi öneririm o kaçakları halletsin daha sonra rölantideki titremeyi genelde şanzıman takozundan yapar bizim eski 1.4tdci fiesta da rölantide sallıyordu. bunu kontrol etmek için kaputu açın ve motoru tutup sallayın sallanıyorsa şanzıman takozu bitmiştir. kalkışta tak tuk sesler varsa motor takozları da bitmiştir. onun haricinde sizin araç devirsiz kullanılmaktan boğulmuş veya motorunuz ölü katalizörü, egr’yi tıkıyor devirli kullanmak yerine emme manifoldunu egr’yi gaz kelebeğinin iyice temizlenmesini öneririm. silkeleme dediğiniz şey bir anlık gazı almıyor sonra gazı bırakıp tekrar bastığınızda almaya başlıyorsa turbo n75 valfindendir geçen arkadaşın focusunda aynısı başına geldi uzun yolda verem oluyordu kontağı açıp kapatmadan düzelmiyordu o değilse wastegate ayarında sıkıntı veya arıza olabilir. bu arada rölanti dalgalanmasını maf sensöründen de yapar söküp temiz olup olmadığına bakınız değilse benzine yatırıp temizleyebilirsiniz fakat çok titiz bir temizlik gerekli yoksa parçayı bozabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Alırsın Ford olursun neyse Allah yardımcıniz olsun kullanan arkadaşlar yardımcı olurlar umarım ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buradan ne öğreneceksiniz ki? aracı iyi bir Ford özel servisine götürün sıkıntıları anlatın


    aracınızın sağlam bir bakıma ihtiyacı var anlaşılan

  • Herkese cevaplari icin cok tesekkur ederim. Yetkili bir ustaya araci gosterdim, ilk tepkisi motor tekliyor dedi. Enjektorlere baktirdik herhangi bir sikinti yok. Beyinde herhangi bir problem yok. En son silindir kapagini sokecez umuyorumki sorun buyuk degildir. Kompresor basinci zayif olabilir demisti , gelismeleri burdan yazacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egr temizletmen gerek.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt

    Egr temizlenecek hocam. Temizlikten sonra sorun yasarsak bukez degistirelecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.