Şimdi Ara

focus aracım pc ye bağlandığında pcm(motor beyni) boş uyarısı veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • focus aracım pc ye bağlandığında pcm(motor beyni) boş uyarısı veriyor.servisin dediğine göre beyin sağlam ama bilgisayara bağlanmıyor diyor.şimdiye kadar boyle bir sorunla hiç karşılaşmadığını belirtiyor.boyle bir sorunla karşılasan arkadaslar varsa ne yaptılar?yardımcı olursanız sevinirim.



  • herhalde kimse boyle bir durumla karşılaşmamıs.
  • IDS ile mi bağlanıyorsunuz? Yoksa kendi OBD interface'inizle mi?

    IDS ile bağlandığınızda sorun varsa modül programlama kısmından PCM'i yeniden programlayabilirsiniz. Eğer oraya dahi girmiyorsa düzgün çalışan aynı motora sahip bir araçta IDS ile oturum açılır, IDS o araçtan sökülüp sizin aracınıza takılır ve oturum kaydedilir.
  • serviste bağladıkları cihazla ids sanırım.şimdi başka araçta oturum açılır sonra benim araçta kaydedilirse benim aracın beynindeki bazı bilgiler( şase numarası vs) benim araçla aynı mı olacak.yoksa diğer aractaki bilgilerin tamamı benim araca mı yüklenecek?benim aracım 2004 focus ghia diğer arabanında 2004 focus ghia olması mı lazım? ilgilindiğiniz için cok tesekkür ederim.
  • WIN numarası değiştirilemez. O ayrı. Sadece modül yazılımları aktarılır.

    Birebir 2004 ghia bulursanız daha iyi. Ama bulamazsanız da sadece PCM'i aktarırsınız. Yani PCM aynı seriden olsun yeter. Yakın yıllarda da genelde aynı seri olur. Yani 2002-2003-2004 1.6 herhangi bir focus'tan da modül kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. GEM de bu arada kopyalansa bile sonra tekrar programlanır. O sorun değil.

    Ama yine de bu kopyala yapıştır işinden önce zorla PCM modül programlamayı deneyin. Kontak kapalıyken IDS'i bağlayın. Aracı ve modülü kendiniz seçin. Sadece yüklemeye geçeceği sırada kontağı açın. Kontak açıkken tanımasa bile bu şekilde zorla PCM'i silip tekrar programlayacaktır.

    Bu arada araçta bir sorun mu var? Neden PCM'i görmemesi sorun oldu sizin için? Araç düzgün çalışıyorsa uğraşmanıza gerek yok.
  • başka bir servise gittim oradaki başteknisyen arkadas sorunu cözdü.sizin dediğiniz gibi modülden tekrar programladı.diğer servise kalsa 3000 lira masraf cıkarıyordu.neyse ki 50 liraya çözdü.yardımlarınız için cok tesekkür ederim.umarım böyle bir sorunla bir daha karsılasmam.
  • Sorununuzun çözülmesine sevindim.

    Ford'larda IDS gerçekten çok becerikli bir cihazdır. Tabi ki kullanmasını bilene...
  • beyin bedava
  • slm. arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 ford focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum daki geçen haftaya sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- menuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayi çalıştırdığımda otomtik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor. ayrıca dğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor

    arabayı ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesizi gerekdiği söylendi. şaşırtım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırtım. (3,750+100 işcilik=3850)

    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim

    hepinize iyi günler




  • slm. arkadaşlar benim sorunum şu arabam 2006 ford focus trend lüx model, ha şunu belirteyim ondan sonra sorunumu yazacağım,arabamdan çok memundum daki geçen haftaya kadar sorun 1-emniyet ışığı artık yanmıyor 2- kumandadan camlar açılıp kapanmıyor 3- menuel camları kapatırken tek bastırma ile kapanmıyor sürekli basılı tutmak gerekiyor 3- sony müzik çalar arabayi çalıştırdığımda otomtik olarak açılır kapattığımda otomatik olarak kapanırdı şimdi onuda yapmıyor 4- şoför koltuğu yanındaki otomatik cam kilitleme sistemi çalışmıyor ve orada bulunan ışıklar yanmıyor. ayrıca dğer kapıdaki cam açma kapama ışıkları yanmıyor

    arabayı ford servisine götürdüm. GEM modülü arızalanmış ve değişmesizi gerekdiği söylendi. şaşırtım tabii ama en önemlisi fiyatı duyunca şaşırtım. (3,750+100 işcilik=3850)

    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa ve yardımcı olursa sevinirim

    hepinize iyi günler




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.