Şimdi Ara

Focus I Benzinde Yığılma ve Tekleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar!

    2005 Model Focus I Gold Collection aracım da sonradan beliren (yada yeni dikkatimi çeken )bir sorun hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum .

    Aracımda OMVL sıralı Lpg sistemi bulunmakta ve gazda iken hiç bir sorun yok ama benzine geçince özellikle 2. ve 3. vitesde araç yığılıyor gitmiyor yerde sürünüyor resmen ama 3000 devri geçince kendini toparlıyor vites değiştirince yine ayrı sorun sizde neden yada hangi parçadan dolayıdır.



  • benzin ışığı yanık çok geziyor musunuz?
  • Hayır kesinlikle benzini yarım depodan aşağı düşürmüyorum
  • benzin filitresi ne zamn değişti. sorun yakıt yada yakıt sistemi kaynaklı gibi duruyor. ateşleme sorunu olsa lpgde de sorun olur.
  • Yaklaşık 1 ay önce Ankara Tan Oto'da 90.000 km bakımı yapıldı orda değişmişti filtreler
  • benzinde yığılma yapıyorsa %90 benzin pompasında sıkıntı vardır. alt devirlerde tekliyorsa buji- bobin- buji kablosu üçlemesine baktırman lazım.

    hava filtresini de değiştir, araç biraz daha rahatlar.
  • benim aracım benzinli , aynı şekilde özellikle 2. vites araç tekliyor, çalışırken aşırı sarsıntı yapıyor, park halinde gaza bastığımda 2200 devirde bir süre takılı kalıor. Rolanti valfi temizlendi , benzin filtresi değişti, bilgisayara bağlandı hata vermedi, bujiler 3-4 ay önce değişmişti.
    Ben sadece 2200 devirde bunu yaptığı için trigerde sente problemi olduğunu düşünüyorum(aynı zamanda motordan geldiğini düşündüüm metalik bir sürtünme sesi var, ara sıra oluyor.)
    Sizce bu tespitim doğru olabilirmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LyCaN_430

    benim aracım benzinli , aynı şekilde özellikle 2. vites araç tekliyor, çalışırken aşırı sarsıntı yapıyor, park halinde gaza bastığımda 2200 devirde bir süre takılı kalıor. Rolanti valfi temizlendi , benzin filtresi değişti, bilgisayara bağlandı hata vermedi, bujiler 3-4 ay önce değişmişti.
    Ben sadece 2200 devirde bunu yaptığı için trigerde sente problemi olduğunu düşünüyorum(aynı zamanda motordan geldiğini düşündüüm metalik bir sürtünme sesi var, ara sıra oluyor.)
    Sizce bu tespitim doğru olabilirmi.


    Hocam teklemesini geçtim ama açıkcası yığılma yapması arabamdan soğuttu beni
    Tabiki tespitiniz doğru olabilirde ama olmayabilirde emin değilim Araca 1 ay önce yetkili servisde bakım yapıldı orda motor sıfırlandı diyebilirim o yüzden _KUZEY hocamın dediği gibi pompadan şüpheliyim artık son çare yarım depo benzini heba edicez ne yapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Er_aYy -- 3 Haziran 2010; 23:55:48 >




  • motor sıfırlandı derken ?belki sorun değşen bir parçadadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa-T

    motor sıfırlandı derken ?belki sorun değşen bir parçadadır



    Sıfırlandı derken değişmesi gereken her şey değişti ama dediğiniz gibi değişen bir parçadan da olması muhtemel

    şu an için nerden niye yaptığını bulmuş anlamış değilim
  • hımm yıgılma ve teklemeden kastın eğerki aracın devri düşükken araba sarsılıyor yokuş yukarı giderken devir 2000 ve altında sendeliyorsa emin olabilirsin sorun bobinlerde:D nerden anladın dersen focus 1 2005 collection kullanıyorum yaklaşık 2 ay önce aynı sorun bendede vardı konuda açmıştım birazdan o konuyuda bulur buraya yazarım...yetkili servise gitmeni ve bobinleri karter kapagımıdır nedir onları kontrol ettirmeni öneririm biraz maliyetli bişey...sanayide yada sokak arası bi ustada aracı göstersende sorunu bulamıyolar ben benzin filtresi bilmem neyi hepsini değiştirdim yağı suyu buji bilmen ne herşey ama hiç bişey değişmemişti ki o kadarda para harcamıştım bu işler için en son dayanamadım ve servise gittim 5 dk da sorunu anlayıp bulup hallettiler..
  • Merhabalar ..


    Sorun çözüldü ama sorun ne bobinlerde çıktı nede pompada Aracı bugün yetkili servise götürdüm önce onlarda pompadan şüphelendiler sonra rölantide hafif dalgalanma var deyince araca yazılım güncellemesi ve kalibrasyon yaptılar araç düzeldi şaşırttı beni ne alakaysa

    Servis danışmanıyla aramızda geçen konuşma

    + Kalibrasyonla düzeleceğini zannetmiyorum ama
    - O zaman sorun %90 pompada Pompa fiyatı 600 tl + işçilik + kdv ...
    + zıctık

    Neyseki şimdilik 600 tl vermekten kurtulduk




  • mrb. benım de 2015 focus var benzinli 1,6 vtec arac ısınınca tekleme ve arıza lambasını yakıp söndürüyor tam yanmıyor lamba..kontagı kapatıp acıyorum belli bir süre düzelio sonra tekrar yapıo gaz gemiyor . titreme de yapıo.. kısa mesafede olmuyor arac ısınınca ve yokuşlarda cok yapıo. 4 farklı ustaya gittim 2 si sibobla yemiş dedi 2 si bilemeyiz herseyden olabılır basit mekanık bişi de olabılır dedi karsılasan varsa yazarsa sevınırım napacagımı sasırdım..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.